De ce iubim eroii si ce ne poate transmite o conversatie cu firescul

Intr-un univers marcat de ambiguitati si de dileme, de extravagante si de supraexpunere, nu de putine ori m-am intrebat care este secretul unui trai aducator de multumire si de seninatate? Iar pentru ca v-am provocat deja pe pagina de Facebook la o discutie despre eroii urbani, va propun sa ducem mai departe povestea deja inceputa. Ce legatura exista intre stilul de viata la care cu totii aspiram si imaginea ideala a lui “The (wanted) Hero”? Chiar daca liantul nu este unul evident, secretul obtinerii “rezultatului” dorit este acelasi: moderatia.

hero1

Odinioara moderatia insotea in mod firesc fiecare activitate integrata in cotidian si nu necesita vreo pledoarie anume pentru a-si castiga locul de drept in setul de deprinderi uzuale. Insa pe masura ce am incercat sa intrevedem shortcut-uri menite sa ne scuteasca de efort in aproape orice domeniu, ne-am indepartat, fara ca macar sa ne dam seama, de ceea ce reusea sa ne asigure starea de echilibru. Nicio drama la mijloc: a redescoperi ce inseamna moderatia si cumpatarea poate fi extrem de incitant, mai ales atunci cand la masa sunt aliniate oportunitati imposibil de ignorat.

Mi-ar placea sa cred ca eroul secolului in care traim este mai mult decat o proiectie, o realitate care se construieste din imperfectiuni asumate si acceptate. Imi amintesc ca in urma cu patru veri, aflandu-ma la Paris intr-un press trip, obisnuiam sa frecventez in fiecare seara acelasi local de pe Champs-Elysee pentru a observa anumite pattern-uri comportamentale. Nu mica mi-a fost mirarea sa remarc prezenta unui tanar (undeva la 25-26 de ani) ce parea ca face parte din decorul localului sau ca a fost platit sa ocupe seara de seara acelasi scaun la bar. Ce m-a impresionat nu a fost faptul ca stia pe toata lumea si ca intreg personalul i se adresa cu respect, ci ceea ce raspandea in jur: un vibe cool, relaxat si adecvat varstei, dublat de o liniste desavarsita si o senitate cum rar am intalnit. In ultima seara a sejurului, manata de o curiozitate care nu imi dadea pace, l-am abordat timid pe tanarul parizian, asezat desigur in acelasi loc si savurand in tacere drink-ul preferat.

pr-kv

Stiu ce ganditi in acest moment. Poate ca tanarul cu pricina era atat de abatut si de trist, incat isi punea toate sperantele “revenirii in ring” in consumul unui pahar cu alcool. Dupa primul schimb de replici am aflat o parte a motivului prezentei sale in fiecare seara la acelasi local: cultivarea relatiei cu firescul. Un alt gen de firesc! “Toata lumea se asteapta ca un tip singur, dupa unul sau doua pahare de alcool, sa capate curaj in abordarea unei femei. Eu nu caut insa curajul in spatele unei sticle, ci incerc sa las loc liber unei conversatii cu firescul.”, mi-a marturisit cu o voce calda in care simteam un oarecare regret.

Atunci mi-am dat seama ca eroii pe care ni-i dorim atat de mult sunt de fapt mai aproape decat am crede. Iar ei se ghideaza dupa principiile moderatiei. Si totusi, trecem pe langa ei cu o lejeritate teribila, obisnuite fiind cu anumite tipare de comportament. Sarmul, arta ascultarii, curtoazia, eleganta, gesturile firesti, zambetul si emotia, cunoasterea limitelor, toate acestea fac parte din imaginea general acceptata a eroului urban. Reality-check: eforturile unui barbat de a se transforma in erou incep in clipa in care noi ii permitem acest lucru si ii oferim oportunitatea de a ne invita la un social-drink doar pentru a completa conversatia. In the end, fundamentul este cel care conteaza si care poate determina un viraj cool spre un nou capitol… neaparat cu cantec (P.S: in alta ordine de idei, ma gandesc la o companie de productie muzicala Lady Like #justkidding).

Posted by AdinaNecula.ro on Thursday, 15 September 2016

De ce iubim eroii si ce ne poate transmite o conversatie cu firescul

Kiehl’s Ultra Facial Cream: secretele uneia dintre cele mai versatile creme hidratante

De ce iubim eroii si ce ne poate transmite o conversatie cu firescul

LA MER The Eye Concentrate: nestemata frumusetii ivita din adancurile marii

Articole recente

There are 3 comments

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!