Cum arata Moda in urma cu 20 de ani

Toamna ramane fara doar si poate anotimpul rememorarilor cu iz nostalgic, al diminetilor usor melancolice, al serilor in care albumele cu fotografii alb-negru insotesc o cafea la ibric dupa reteta traditionala si al descifrarii unor directii poate prea putin intelese sau poarte intentionat supuse ignorantei.

Moda coborara din cand in cand din al sau carusel ametitor, tocmai pentru a ne amprenta memoria cu imagini menite a se transforma in embleme ale unei perioade. Un set de imagini reprezentate prin indicatori cat se poate de clari, prin tipologii de piese vestimentare sau accesorii, fara de care in urma cu 20 de ani sa zicem nu aveam nicio sansa sa ne integram in tumultul tendintelor. In mod cert, multi dintre noi le-am pastrat in colectiile personale, fie doar si pentru ridicolul sau amuzamentul care il starneste vederea acestora intr-un prezent mult mai rafinat si mai echilibrat.

Cum arata Moda in urma cu 20 de ani? In aparenta grijulie si atenta, daca tinem cont de faptul ca “hranitul” Tamagotchi-ului (este imposibil sa nu fi avut macar o astfel de jucarie) la ore fixe se constituia intr-o preocupare de sine statoare, tratata cu maxima seriozitate si efectuata avand grija ca gesticuland si explicand evolutia pet-ului, sa fie lasate spre admiratia colectiva bratarile “slap” din plastic in nuante neon.

Oricum ar fi aratat Moda in urma cu 20 de ani, cert este ca umorul nu lipsea defel din ecuatie. La inceputul anilor ’90 designerii descopereau impactul media al rochiilor purtate de celebritati pe covorul rosu, logo-urile incepeau sa devina opulente (logo-mania), Karl Lagerfeld trimitea stripperi pe runway in show-ul Fendi (1993), iar drumurile incepeau sa se deschida pentru cativa designeri proaspat absolventi ai Central St Martins – Alexander McQueen, John Galliano sau Hussein Chalayan.

Tot in urma cu 20 de ani, unul dintre brandurile care avea sa devina extrem de popular in randul tinerelor urbane isi facea debutul in universul modei: Motivi. Celebrarea a 20 de ani Motivi in Romania va avea loc vineri, 20 septembrie, la ora 17:00, printr-o petrecere in magazinul din Baneasa Shopping City la care toate cititoarele blogului meu sunt invitate cu drag. Mai multe detalii despre colectie si despre spiritul Motivi, va voi dezvalui saptamana viitoare.

Cum arata Moda in urma cu 20 de ani

Irina Schrotter&Mihaela Glavan primavara-vara 2014: Lighted Paths

Cum arata Moda in urma cu 20 de ani

Motivi toamna-iarna 2013-2014: noul personaj feminin

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta