Diferenta dintre un ten fara cusur si unul capricios consta in modalitatea de concepere a ritualului purificator, de la selectarea produselor corespunzatoare nevoilor pielii si pana la meticulozitatea utilizarii acestora. Secretul atingerii perfectiunii nu rezida intr-un produs miraculos, ci in ascultarea permanenta a doleantelor tenului. Lotiune demachianta, gel purificator, spuma de curatare sau apa micelara? Conditia tenului intr-o anumita perioada a anului, iti va dicta ce produs sa alegi. Asta pentru ca atunci cand vorbim despre demachiere, nu exista categorii de produse mai mult sau mai putin eficiente, ci doar dificultati de selectie ce pot fi depasite cu usurinta tinand cont de cateva “reguli de aur”.
Cu toate ca traim intr-o societate in care totul se deruleaza pe fast-forward, universul frumusetii nu agreaza defel shortcut-urile. Nu si daca iti doresti ca cifra din buletin sa nu se reflecte, cel putin dupa o anumita varsta, in aspectul tenului. Perceput drept un act banal si de rutina, curatarea tenului presupune urmarea cu rabdare a unor etape precise, fara a trisa sau a gasi circumstante atenuante. Nimic nu este mai nociv pentru piele decat “sufocarea” cu impuritati sau agresarea cu un produs incompatibil cu epiderma: utilizarea unui cleanser pe baza de uleiuri in cazul unui ten gras, aplicarea unui gel mult prea abraziv pe o piele reactiva, deja fragilizata sau indepartarea filmului hidrolipidic protector ca urmare a folosirii excesive a unor produse astrigente.
Demachiantele sub forma de crema sunt ideale pentru tenurile uscate, deshidratate si cu tendinta atopica, majoritatea acestora incluzand in formule agenti emoilenti, vitamine, uleiuri hranitoare si ingrediente cu rol nutritiv si calmant pentru piele (o varianta excelenta este Avon NutraEffects, un lapte demachiant testat alergologic si adecvat tenului uscat ). Insa ca orice alte lotiuni de curatare, si demachiantele clasice necesita clatirea tenului dupa indepartarea urmelor de machiaj, chiar daca aparent pielea se simte suficient de catifelata si de hidratata la atingere (pelicula ramasa pe ten dupa demachiere poate provoca iritatii sau poate favoriza anumite puseuri acneice). Ideal ar fi ca dupa clatirea tenului cu apa rece (stimuleaza microcirculatia), sa fie aplicata putina apa micelara pe 2-3 dischete demachiante, pentru a elimina si ultimele reziduuri (esterii din micele au o afinitate atat pentru grasimi cat si pentru apa, reusind sa dizolve toate impuritatile pe care demachiantul cremos nu le-a captat in prima etapa de curatare).
Va invit sa parcurgeti articolul integral pe platforma AVON: Schimba Lumea prin Frumusete.