Colectia de portelanuri 2013: Wagner Arte Frumoase si Povesti

Putine sunt locurile din Bucuresti in care timpul iti lasa impresia ca poate fi controlat, insa si mai putini sunt acei artisti, care nu se complac in modele si scheme de design reluate in mod obsesiv, ci au capacitatea de a-si transpune propriile simtiri si proiectii intr-un act estetic capabil sa provoace emotii.
Ana Wagner este mai presus de toate un om special, care nu doar isi imagineaza cum ar fi sa traiasca intr-un univers de poveste, ci ea insasi il genereaza gratie unei sensibilitati aparte, pe care doar sufletele rare o pot exprima. In atelierul sau de creatie, alaturi de o echipa care ii impartaseste viziunea artistica, Ana Wagner asterne povesti ilustrate pe cel mai fin portelan, pigmentand albul pur cu nuantele paradisului. Incercati sa va apropiati olfactiv de cestile, farfuriile sau globurile pictate si veti simti aroma petalelor de trandafir din rosul pur sau isteria irisilor din pigmentul violet.
Atat de delicate si de pretioase, piesele de portelan pictat manual, te indeamna sa le contempli, asemenea unor tablouri care iti vorbesc inca din prima clipa despre tumultul, simtirile sau frumoasa nebunie creativa a artistului. Albe precum crinii reuniti in buchete cu miros tulburator, portelanurile Anei Wagner sunt transpuse in capitole de basm la finalul unui an al schimbarilor si transformarilor sociale. Un an, in care cursul lucrurilor a fost schimbat de atat de multe ori, in care soarele ne-a trimis sageti de foc in rafale, in care comunicatiile ne-au anuntat ca trecem intr-o noua era a controlului mediatic si in care cutremurele par sa nu ne fi zguduit indeajuns incat sa deschidem ochii larg si sa ne apucam de munca.

Cele sapte colectii de portelanuri pictate manual Wagner Arte Frumoase si Povesti, dezvaluite saptamana trecuta in cadrul unui eveniment cu totul special gazduit de Galeriile Artmark, se constituie drept repere pentru un 2013 presarat cu revelatii. Nu sunt multi cei care vor fi capabili sa desluseasca mesajele ascunse in grafica subtila, din simplul motiv ca portelanurile Wagner nu se adreseaza decat unui anumit segment de public. Acel segment care iubeste in egala masura arta si istoria, care nu a uitat sa deschida o carte de povesti si sa caute cu o naivitate copilareasca amintiri dragi in ungherele sufletului, care serveste ceaiul aromat cu scortisoara la miez de noapte sau care intrevede lacrimile marii intr-un smarald montat in argint.
Fara suflet si pasiune, arta nu poate prinde contur, iar fauritorul de vise nu isi poate valida demersul! Ana Wagner reuseste sa realizeze ceea ce multi inca nutresc, insa nu vor fi capabili niciodata: sa trezeasca emotie pura in sufletele celor care iubesc sincer, sa ii faca sa viseze pe cei care le primesc ca pe un cadou divin si sa redea placerea tabieturilor de odinioara. Mai mult decat atat, colectiile de  bijuterii de lux din portelan pictat manual, montate in argint sau aur, deschid un nou capitol in boudoir-ul feminin si provoaca la redescoperirea gratiei si elegantei, a rafinamentului si a discretiei purtarii unei conversatii intr-un salon cu tavane inalte si candelabre din cristal.

Cromatica este absolut superba si perfect intuita: albastru regal, rose-uri delicate precum particulele de pudra Caron, bejuri cafenii, nuante de lila, verde olive, turquoise, auriu, alaturi de alb si negru dispuse in grafisme speciale.

Heraldica – O colectie de obiecte functionale, dedicata in exclusivitate domnilor, cu un decor inspirat din lumea blazoanelor si a simbolurilor regasite in emblemele familiilor regale. Este o linie de obiecte din portelan cu forma robusta ce se preteaza perfect caracterelor tari si iubitorilor de istorie. Albastrul desenelor si  albul portelanului amintesc de clasicele portelanuri de Delft, prin cromatica dar nu si prin tehnica desenului care este o surpriza si o noutate absoluta in domeniul decorului de portelan.
Ghirlande din gradina mea – O colectie de obiecte din portelan ale mesei ceaiului si cafelei, cu un aer usor romantic, inspirata din tema Gradinii, tema mereu prezenta in creatiile Anei Wagner. Cromatica imbietoare de nuante de lila, rozuri pudrate si accentele elegante de aur ne invita la visare, la clipe de bucurie in lumea fantastica a gradinilor provensale.
Peisaj fantastic in alb si negru – O reeditare a unei colectii de portelanuri ce reproduc lucrarile de grafica in tus semnate de Ana Wagner, cu tema “Peisajului Fantastic”, subiect favorit al artistei. Simplitatea liniei in tus delimiteaza hotarit albul portelanului de negrul desenului, ceea ce inspira eleganta si sobrietate. Aurul inserat cu delicatete in decor aduce pretiozitate, unicitate si innobileaza piesele de portelan. Este o colectie pentru cunoscatori si pentru cei care prefera arta in alb si negru.
Dealuri de aur – O colectie de obiecte ale mesei ceaiului, cafelei si accesorii diverse, decorate cu tema “Peisajului Fantastic”, de aceasta data intr-o cromatica insolita, cu aur, verde-olive si turqoise. O compozitie si cromatica ce au ca sursa de inspiratie reliefurile, culorile si stralucirile coastei mediteraneene din Provence sau Liguria. Maniera extreme de minutioasa in care este realizat decorul determina seria foarte limitata a acestei colectii.
Spargatorul de nuci – O colectie de obiecte functionale, pe linie clasica, in care decorul pare a fi rupt din cartile cu povesti de la inceputul secolului XX. Lumea fantastica, de visare dulce, a copilariei, se afla delicat asternuta pe ceainice si cesti pretioase din portelan.

Poveste cu Tarot – Este o colectie de portelanuri cu un decor inspirat din carti de tarot unguresti. Un pachet de carti de tarot original, gasit de Ana la anticariat, realizat la inceputul secolului XX prin tehnica litografiei, a impresionat-o, amintindu-i de anii de studiu al gravurii. Intr-un fel, artista aduce un omagiu acestei tehnici de gravura ce i-a marcat tineretea, prin aceasta frumoasa reinterpretare a unei teme ce apare negresit in cartile de tarot (si in viata): dragostea. Tema este privita cu umor si ironie de artizanii fauritori ai pachetului de carti si, cu atit mai mult, de artista.
Gradina cu giuvaere – bijuterii de seara si de gala – Povestea „Gradinii cu giuvaere” merge mai departe, pe drumul bijuteriei de lux, al pieselor – unicat semnate de autor, de data aceasta in formula bijuteriei de gala sau de seara. Este o colectie in serie foarte mica, piese de bijuterie extrem de pretioase si spectaculoase prin designul si pictura manuala pe portelan semnate de Ana Wagner. Argintul, aurul si pietrele pretioase ca smaraldul, morganitul sau safirul vor face ca piesele de bijuterie unicat sa inspire eleganta si stralucire feerica, pentru o seara de bal sau cea din Ajunul Craciunului.
Obiectele noilor colectii se gasesc, incepand cu 18 octombrie 2012, la Wagner Maison de la Porcelaine din Cotroceni, str. Dr. Staicovici 19. Comenzile speciale si personalizarile dupa dorinta clientului se fac  la numerele de telefon 0728306619 sau 0214110124.

Colectia de portelanuri 2013: Wagner Arte Frumoase si Povesti

Povesti de departe intr-o ceasca de ceai: Basilur Tea

Colectia de portelanuri 2013: Wagner Arte Frumoase si Povesti

Colectia BSB toamna-iarna 2012-2013 si primul magazin stradal din Romania

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!