Christian Dior – Haute Couture primavara 2011

Ieri la Paris au avut loc primele prezentari Haute Couture pentru primavara 2011. Alexis Mabille, Christophe Josse si Bouchra Jarrar au trasat coordonatele primei parti a zilei, pentru ca dupa pranz sa aiba loc show-urile Christian Dior, Alexandre Vauthier si Giorgio Armani Prive.

John Galliano a conceput pentru Christian Dior o colectie de o finete a detaliilor incredibila, in incercarea de a-i aduce un omagiu renumitului ilustrator Rene Gruau, cel care in anii ’50-’60 a dat nastere celor mai reprezentative imagini ale Casei Dior si care a trasat contururile “New Look”.

Liniile sale, extrem de expresive sunt potentate de jocul luminilor si al umbrelor, intr-o simfonie punctata de alocuri de pasaje alerte. John Galliano a surprins atmosfera ilustratiilor lui Gruau, intr-un demers Haute Couture, care inainte de toate a presupus o aplecare speciala asupra detaliilor de ordin tehnic.

Pentru a reda degradeurile fine, Galliano a suprapus multiple straturi de tulle, conferind look-ului per ansamblu o patina aparte. Silueta se transforma cu o rapiditate umitoare, volumele aglomerandu-se fie in zona taliei, fie in partea inferioara.

Asemenea unor specii rare de flori, care isi dezvaluie frumusetea plenara odata cu apusul soarelui, fustele Dior se involbureaza in nuante de rubin, visina sau rosu aprins, pentru a-si domoli ulterior avantul si a se transforma in declaratii suave invaluite de bleu ciel si crem.

Finalul este desprins dintr-o scena de bal, in care delicatetea florilor mangaiate de sclipirea lunii se reflecta pe chipul domnitei ascuns de evantaiul generos cu pene sau de voaleta discreta.

Astazi are loc o alta prezentare Haute Couture pe care o astept cu nerabdare: Chanel. Revin cu detalii.

Christian Dior – Haute Couture primavara 2011

Look-uri cheie la Berlin Fashion Week

Christian Dior – Haute Couture primavara 2011

Chanel – Haute Couture primavara 2011

Articole recente

There is one comment

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!