Cafea, arta si lectura cu substanta: La Belle Vie Café Bibliotheque

Dupa cateva saptamani derulate intr-un ritm greu de imaginat, cu putine ore de somn si foarte multe de scris si de vizionari fashion, am descins inainte de weekend intr-una dintre cele mai frumoase cafenele deschise in Bucuresti: La Belle Vie Cafe Bibliotheque.
Evenimentul de inaugurare al cafenelei, conceputa intr-un autentic stil frantuzesc, a avut loc pe seara, cand caldura lesinatoare se domolise simtitor si cand puteam resimti din plin aromele care pluteau in aer: cafea proaspat macinata, parfum suav de trandafiri si de lavanda, miros de lemn specific bibliotecilor vechi si parfum de lectura izvorat din bogata selectie frumos ordonata pe rafturile inaltate pana in tavan.
Nu obisnuiesc sa vorbesc des despre cafenele sau bistro-uri, pe de o parte datorita faptului ca nu intra in aria mea de interes profesional si pe de alta parte datorita listei restranse de locuri in care imi stabilesc intalnirile, aproape mereu aceleasi si alese pe baza unor considerente evidente de proximitate, la care se adauga atmosfera, calitatea servirii si a bauturilor din meniu si desigur design-ul.

La Belle Vie Café Bibliotheque este insa o cafenea cu totul speciala, creata pentru oameni pretentiosi si exigenti, care stiu sa zambeasca cald si sincer, care isi rezerva timp in egala masura pentru prieteni si pentru ei insisi, care nu ies la o plimbare prin Dorobanti doar pentru a fi remarcati si fotografiati, care cauta un loc retras si usor boem unde sa poata savura in tihna o cafea sau orice alta specilitate din meniu.

Terasa cafenelei, cu mese rotunde albe pe care sunt asezate aranjamente din roze, aminteste de curtile interioare ale caselor cu istorie din Bucuresti (unele excelent prezervate si locuibile, altele intr-o stare avansata de degradare), unde odinioara musafirii erau asteptati cu dulceata de visine sau de trandafiri asezata in farfurii de portelan, alaturi de pahare mari cu apa rece, pentru discutii lejere de vara, condimentate cu zvonuri de gazeta si cu mici romantisme de sezon…tres chic!
La Belle Vie Café Bibliotheque este ilustrarea perfecta a Micului Paris adus in modernitate, este amintirea care te determina sa ramai pana la inserat si sa legi un legamant echitabil cu Cronos. In tumultul capitalei, care are grija ca te subjuge si sa te adanceasca in masa uniforma si anosta, cu greu mai gasesti ragaz sa te asezi la o masa, sa iti inchizi telefonul si sa nu te mai intereseze cat este ceasul. O utopie chiar si pentru mine, conectata in permanenta la fluxul de mail-uri si la bbm-ul de pe mobil.

Insa La Belle Vie Café Bibliotheque a reusit cumva sa ma determine sa ignor pentru cateva ore evenimentele de peste zi sau gandurile pe care mi le conturam pentru ziua urmatoare. In interior, spatiul larg si separeurile, tablourile incadrate de rame albe, bibliotecile din lemn, mesele de dimensiuni mici (o caracteristica a tuturor cafenelelor pariziene) si cromatica in nuante de bej, ivoire, crem, maro cald si bordo, mi-au conturat imaginea spatiilor pariziene tipice, unde in timpul zilei gasesti tineri studiosi, iar seara ai toate sansele sa intalnesti artisti sau sa reperezi acei oameni geniali din marile companii, care de obicei evita blitz-urile si covorul rosu.
Mai mult decat atat, cartile regasite pe rafturile din cafenea, pot fi rasfoite si lecturate la masa, iar daca te-au captivat suficient de mult, le poti achizitiona si lua cu tine acasa. Blues-urile de colectie sau ritmurile de jazz iti confera o stare de buna dispozitie imediat ce treci pragul La Belle Vie Café Bibliotheque si acompaniaza conversatiile cu substanta, excluzand din start complezenta.
Dupa cateva ore petrecute in cafenea, te simti ca si cum te-ai fi relaxat un weekend la mii de kilometri distanta. Iar asta pentru ca locul mai presus de toate emana energii extrem de bune, nu este zgomotos sau excesiv de monden si oricat de ocupat ar fi, are grija sa te trateze ca pe cel mai important oaspete.

Cafeneaua La Belle Vie Café Bibliotheque este deschisa (probabil deloc intamplator) la numarul 27, pe Strada Andrei Muresanu (autorul Marseillezei romanilor, dupa spusele lui Nicolae Balcescu).

Cafea, arta si lectura cu substanta: La Belle Vie Café Bibliotheque

Irina Schrotter by Lucian Broscatean primavara-vara 2013 (Berlin Fashion Week)

Cafea, arta si lectura cu substanta: La Belle Vie Café Bibliotheque

Alexandra Ivascu (Four Moments of Love): cea mai optimista poveste fashion la Gala UAD 2012

Articole recente

There is one comment

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!