Bijuterii cu diamante La Rosa

In perioade de criza economica, aurul si diamantele reprezinte unele dintre cele mai sigure investitii. Departe de a fi un moft sau un simbol al potentei financiare, bijuteriile cu diamante se inscriu pe lista unor bunuri a caror valoare nu este supusa fluctuatiilor semnificative, chiar daca in urma cu 2-3 ani, pretul acestora anunta o prabusire cu cateva zeci de procente.

Cullinan: cel mai mare diamant in forma de para descoperit pana in prezent (3.106 carate in momentul scoaterii la lumina). Nu mai putin de 105 pietre pretioase au fost desprinse din Cullinan Diamond, o mare parte dintre acestea aflandu-se in colectia de bijuterii a Casei Regale britanice.

Asemenea unor opere de arta de colectie, cerceii, pandantivele, colierele, bratarile sau inele din aur (alb, galben, roz) sau platina, incrustate cu diamante, devin parte a unei mosteniri care transgreseaza generatiile si a carei valoare sporeste odata cu trecerea anilor. Diamantele nu sunt rezervate doar purtatii la ocazii speciale, accesorizand o tinuta de gala, ci pot completa in mod ideal cea mai simpla si mai banala tinuta streetwear.

Tendintele sezonului toamna-iarna 2012-2013 tocmai pe acest lucru mizeaza, indemanandu-ne sa transformam fiecare zi obisnuita, intr-una cu adevarat speciala, sa ne bucuram de stralucirea inefabila a pretioaselor pietre atunci cand savuram cafeaua de dimineata sau paharul cu sampanie rose la lasarea serii, sa indraznim sa purtam cu maxima nonsalanta si lejeritate cu colier fin cu un corolar din diamante la un t-shirt simplu din bumbac sau la o camasa alba office. Ne putam hrani sufleteste si spiritual cu frumusetea unui diamant perfect, uitand de orele de masa, insa alegand o rochie cu un numar mai mic ca de obicei, admirandu-ne in oglinda si captand reflexiile pietrei ideal taiate si slefuite.

Cullinan I, diamantul cunoscut si sub denumirea de Star of Africa, cantareste 530 de carate si este montat pe Sovereign Sceptre (parte a bijuteriilor Coroanei Marii Britanii).

In cateva articole anterioare, va sfatuiam cum sa alegeti un model de verighete pentru nunta sau un model de inel de logodna din colectiile La Rosa, iar astazi reiau topicul, referindu-ma la valoarea materiala si intrinseca a unei bijuterii cu diamant excelent selectata.

Inainte de toate, o bijuterie cu diamante trebuie sa rezoneze cu personalitatea, stilul vestimentar si dorintele voastre. Trebuie sa va vorbeasca intr-un limbaj aparte, numai de voi inteles, trebuie sa va faca sa va simtiti speciale, unice si trebuie sa va aseze pe chip acel zambet interior, sincer si aproape copilaresc. Nu orice diamant incanta doar prin simpla sa pretiozitate si valoare materiala, la fel cum nu orice bijuterie, oricat de masiva si opulenta ar parea, reuseste sa fie pus ain valoare de persoana care o poarta.
Atunci cand alegeti un diamant, alaturi de aspectele binecunoscute care nu sunt defel de neglijat (regula celor 4 C: cut – taietura, clarity – claritate, colour – culoare, carat weight – greutate), trebuie avuta in vederea marimea diamantul slefuit, deoarece aceasta dicteaza intr-o mare masura si modelul bijuteriei. Un diamant de dimensiuni mai mari (peste 0.7 carate) va fi pus cel mai bine in valoare de un inel solitaire, maximizand astfel impactul si atragand atentia asupra stralucirii extreme a pietrei.

Inel cu diamant LRY214 (parte din Colectia Diamonds La Rosa 2012)

Diamantele de dimensiuni medii pot fi reunite in design-uri de inele, pandante sau bratari, care sa mizeze pe efectul unei straluciri cumulate si care eventual sa includa o alta piatra pretioasa: smarald, safir, rubin etc.

Cercei cu diamante si smarald LRY268 (parte din Colectia Diamonds La Rosa 2012)

Diamantele de dimensiuni mici, de regula sunt dispuse in siraguri care se unduiesc pe formele organice ale inelelor sau bratarilor. Neavand stralucirea diamantelor impunatoare, cele cu o suprafata mai mica de 3mm, trebuie neaparat asezate in grupuri compacte, pentru ca impreuna sa poata contura o bijuterie atractiva din punct de vedere estetic.

Inel cu diamant LRY229 (parte din Colectia Diamonds La Rosa 2012)

Bijuterii cu diamante La Rosa

Cum sa porti o rochie modelatoare: Chantal

Bijuterii cu diamante La Rosa

Esentialul garderobei olfactive pentru toamna 2012: La Petite Robe Noire (Guerlain)

Articole recente

There is one comment

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!