Esentialul garderobei olfactive pentru toamna 2012: La Petite Robe Noire (Guerlain)

Un secret exersat al perfectiunii, croit in cel mai pur spirit modern, elegant si in acelasi timp supus schimbarii, noua aroma Guerlain, creata de Thierry Wasser, La Petite Robe Noire, reuseste sa ofere o noua perspectiva asupra ideii de vestimentatie olfactiva.
Asemenea unei rochii negre, minimalista si impecabila din orice unghi ai privi-o, indispensabila oricarei garderobe feminine, fara varsta si nesupusa tendintelor, esenta parfumata Guerlain, adapostita intr-un dressing extrem de chic, defel ostentativ ci mai degraba atent ornamentat, imbraca purtatoarea in mod ideal, invaluind-o delicat si oferindu-i atat de multe variante de stilizare.

La Petite Robe Noire trezeste dorinte ascunse, nu te incorseteaza si nu te limiteaza, nu iti impune ci iti lasa posibilitatea alegerii momentului perfect in care sa cedezi deliciului gurmand resimtit inca de la prima pulverizare pe incheietura mainii. In mod evident, o serie intreaga de lansari anuntate pentru aceasta toamna, imprumuta note gurmande specifice sezonului, insa La Petite Robe Noire mizeaza pe o abordare mult mai subtila si mai putin evidenta.

Thierry Wasser a creat esenta euforica care anima visul unei nopti de vara transpus intr-un peisaj tomnatic, concentrand in doze perfect echilibrate, cateva dintre aromele care si-au lasat o amprenta puternica pe papilele gustative vara care tocmai se incheie: cirese (se resimt de la bun inceput si este singura aroma dispusa intr-un usor supradozaj), coacaze rosii, migdale si cateva citrice, prea putin sesizabile, care lasa loc destul de repede buchetul floral hipnotizant regasit in notele de mijloc.
Daca esenta mi-ar fi fost prezentata intr-un flacon neetichetat, straduindu-ma sa imi dau seama carei case apartine, as fi gasit cu siguranta raspunsul dupa aproximativ o ora de la pulverizare. Notele de trandafir din parfumurile Guerlain nu mai au nevoie de nicio prezentare pentru cei care adora parfumurile si miros in fiecare sezon cel putin cateva zeci de creatii noi. As recunoaste oricand rozele usor nostalgice si atat de senzuale, nascatoare de dorinte ascunse din parfumurile Guerlain. In timp ce parcurgeam zilele trecute dosarul de presa, am gasit si confirmarea: „I was born in a rose” declara ferm convins personajul intruchipat de parfum.

La Petite Robe Noire poate parea o noutate absoluta, parte a colectiilor de arome ale toamnei, insa esenta implineste deja doi ani, timp in care a fost imbunatatita, supusa numeroaselor transformari si dezvaluita clientilor (care au contribuit cu numeroase feedback-uri la design-ul actual al parfumului) in boutique-urile exclusive Guerlain.

O noua poveste de amor se contureaza in spatele cortinei de frunze ruginii tomnatice, iar rozele tresar la fiecare sarut prelins pe buze cu nesat. Lemnul dulce se contopeste cu petalele celor doua soiuri de trandafiri, asa cum crusta de bezea crocanta primeste imbratisarea cremei fine de roze, intr-un macaron apetisant servit langa o cafea tare sau langa un pahar de sampanie.
La Petite Robe Noire a fost in cazul meu, love at first smell, insa sentimentul a devenit si mai puternic la finele zilei, cand anasonul, boabele Tonka, batonul de vanilie, paciuliul si irisul, m-au determinat sa pulverizez vaporii parfumati pe perna si sa adorm pe acordurile extrem de nuantate.

Mai jos, video-ul genial conceput pentru prezentarea La Petite Robe Noire si clipul in care Thierry Wasser explica conceptul parfumului.

Esentialul garderobei olfactive pentru toamna 2012: La Petite Robe Noire (Guerlain)

Bijuterii cu diamante La Rosa

Esentialul garderobei olfactive pentru toamna 2012: La Petite Robe Noire (Guerlain)

Timpul Chanel: J12 White

Articole recente

There are 3 comments

  1. Adelina Tomescu

    Urmeaza sa primesc acest parfum. Imi place foarte mult si sunt nerabdatoare insa sper sa fie totul in regula cu el. Am vazut ca in Sephora difera cutia de cea pe care o voi primi eu. Adica spatele e altfel. Imi poti spune cum era spatele la parfumul tau?

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!