Balsam de buze: reteta de preparare

Reteta de preparare a unui balsam de buze hidratant nu este defel complicata si necesita doar cateva ingrediente de baza. Dat fiind ca universul frumusetii ofera atat de multe variante de balsamuri de buze, incapsulate in recipiente care atrag in egala masura prin design si functionalitate, nicio femeie nu isi aroga timp pentru a incerca sa isi prepare singura un balm emoilent si incantator prin prisma texturii sau a aromei.
Cu toate acestea, reteta este cat se poate de simpla si la indemana tuturor (nu va sunt necesare mai mult de 30 de minute pentru a obtine un balsam de buze hidratant). Cu prilejul evenimentului La Roche-Posay desfasurat saptamana trecuta in farmacia Centrofarm din galeria comerciala Feeria Baneasa, am avut sansa de a prepara un balsam de buze cu aroma de portocale, sub privirile atente ale farmacistelor si avand grija sa respect fiecare etapa:

Pasul 1: cantarire

  • 22 g unt de cacao
  • 28 ml ulei de susan
  • 1,6 g ceara

Pasul 2: topire

Se incalzeste plita la 80 de grade Celsius si se amesteca ingredientele pana la omogenizarea acestora
Pasul 3: racire

Se indeparteaza recipientul de la sursa de caldura si se lasa sa se raceasca timp de 10 minute

Pasul 4: cantarire – amestecului obtinut se adauga:

  • 3,2 g glicerina
  • 4 ml miere de albine
  • 4-8 lingurite de pigment
  • 20 de picaturi de ulei de portocale

Pasul 5: omogenizare –  Toate ingredientele se amesteca bine pana se omogenizeaza perfect
Pasul 6: turnare in recipient – daca obtineti o compozitie prea fluida, nu va faceti griji, caci aceasta se va solidifica in aprox. 24 de ore. Plasati balsamul de buze intr-un loc ferit de soare, la temperatura camerei, iar a doua zi il veti putea utiliza fara probleme.

Balsam de buze: reteta de preparare

Toleriane Teint (La Roche-Posay): fond de ten cu efect matifiant pentru piele sensibila

Balsam de buze: reteta de preparare

Tendinte primavara-vara 2013: Murmur si Murmur Take Away

Articole recente

There is one comment

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!