Aromele SoOud in Romania

De la povestile Seherezadei si pana la universul pe alocuri opulent, impregnat de cultura araba, regasim un liant plasmuit cu cele mai puternice si hipnotizante arome. Din lampa fermecata a lui Aladin ies la iveala duhuri magice, care au puterea de a implini cele mai ascunse dorinte ale sufletului, iar industria parfumurilor beneficiaza in permanenta de slabiciunile tipic feminine, supuse unei exploatari inteligente de marketing.

Pentru femeile din Europa, tot ceea ce provine din spatiul arab intriga si fascineaza. Aromele grele si intense, ce contin note lemnoase si florale, devin elixire pretioase ascunse in sticle stilizate si decorate cu simboluri specifice.

Parfumeria europeana, in incercarea de a stimula vanzarile pe acest segment sensibil, a apelat in nenumarate randuri la subtituti sintetici ai unor ingrediente din ce in ce mai rare si cu un cost ridicat, care altminteri ar fi innacesibile majoritatii clientilor.

Marti seara am asistat la lansarea in Romania a liniei de parfumuri de nisa SoOud, creata de Stéphane Humbert-Lucas. Discursul sau, departe de a exprima o poveste, s-a concentrat asupra ideii de congruenta intre Orient si Occident, lasand sa se intrevada adevaretele fatete ale parfumurilor.

In ultimele luni presa franceza a fost animata de numeroasele proteste iscate ca reactie la legea interzicerii purtarii valului musulman in spitale, scoli sau mijloacele de transport, in conditiile in care numarul persoanelor de religie islamica in Franta este considerabil. Princess Hijab, un artist de strada din Paris si-a exprimat viziunea public prin interventiile cu graffiti asupra afiselor de moda din metrou (in timpul serii cand statiile de metrou erau mai putin animate, desena valuri negre pe corpurile din reclame).

In acest context, parfumierul Stéphane Humbert-Lucas prezinta o serie de esente concepute chiar in inima Parisului, care atrag atentia asupra Orientului. Ma intreb oare cate frantuzoice vor exalta de incantare in fata sticlelor atent mestesugite? In schimb pentru restul europencelor, gama SoOud se prezinta ca un motiv in plus, care certifica revenirea la mirosurile bogate si duale, in opozitie cu aromele voalate si proaspete care au invadat boutique-urile de beauty.

Citeste continuarea articolului aici si descopera aromele care fac parte din linia SoOud.

Aromele SoOud in Romania

HotCity Fashion Cupcakes

Aromele SoOud in Romania

Andreea Tincu&Sense SS 2011 – prezentarea video

Articole recente

There are 2 comments

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!