Anorexie la pachet

Stau si ma intreb pana unde oare poate merge obsesia feminina privitoare la greutate? Pana foarte departe as putea spune, dat fiind ca tocmai ce am descoperit un site din Spania extrem de interesant, care provoaca anorexicele la concurs.

The Great Ana Competition, este un concurs in urma caruia cea care consuma cele mai putine calorii timp de doua saptamani primeste un premiu. Si ca sa vedeti ca oamenii astia sunt chiar seriosi, iata cum se acorda punctele in cadrul concursului:

  • 1 punct pentru cele care reusesc sa manance sub 850 de calorii pe zi
  • 1 punct pentru activitati complementare: baut jumatate de litru de apa, 10 minute de alergare etc
  • 2 puncte pentru cele care isi iau pastilele de slabit si vitaminele
  • 9 puncte pentru cele care reusesc sa consume sub 150 de calorii pe zi
  • 10 puncte se acorda primei care reuseste sa consume sub 100 de calorii pe zi

Spania nu este singura care se confrunta cu asemenea site-uri ce incurajeaza anorexia. Marea Britanie ofera si ea un exemplu cat se poate de concludent, printr-o serie de site-uri care ne sfatuiesc ca atunci cand ni se face foame sa ne lovim stomacul… doar doar saracul stomac ne va stii de frica pe viitor si nu se va mai agita.

Acum dilema mea este urmatoarea: ca incurajeaza fetele sa moara de foame este perfect clar, ca le mai si impulsioneaza spre autodistrugere este iarasi cat se poate de limpede…. ce nu am inteles insa este in ce consta marele premiu? O excursie de cateva zile la spital, cu toate taxele de spitalizare platite?

P.S: Ca urmare a numeroaselor sesizari din partea autoritatilor cu privire la site-ul cu pricina, de cateva zile acesta nu mai functioneaza… si foarte bine face… poate in felul acesta saracele fete intrate in competitie nu vor mai fi nevoite sa faca o plimbare fulger cu salvarea.

Vicii si delicii

Vicii si delicii

Anorexie la pachet

Outdoor style

Articole recente

There are 0 comments

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!