Adelina Ivan toamna-iarna 2013-2014 (Berlin Fashion Week)

Fidela odinioara unei abordari extrem de poetice si de sensibile, Adelina Ivan transmite un mesaj cu tenta motivationala direct de pe catwalk-ul de la Berlin Fashion Week, unde a dezvaluit in urma cu doua zile, colectia toamna-iarna 2013-2014.
„Trust Yourself” devine un indemn la explorare si descoperire, invaluit intr-o filosofie defel complicata si cat se poate de percutanta in aparenta. Universul creativ al designerului, lumea interioara care ii defineste creatia, angoasele si temerile, personajele imaginare sau dimpotriva transpunerile socant de realiste, contureaza premisele unui mesaj soptit mai degraba decat manifest.

Silueta este epurata de orice artificiu inutil, primeste grafica fina in alb/negru, variatiuni de gri si accente metalice de cupru, insa devine la un moment dat sufocata de frou-frou-urile mult prea voluminoase si teatrale. Cata relevanta mai poate avea personajul, in momentul in care pare prins intr-o bucla temporala, undeva intre doua lumi, osciland si indoindu-se de propriile alegeri, emanand nesiguranta si totusi incercand sa isi gaseasca forta interioara menita sa ii arate drumul corect spre iesirea din labirint?
Minimalismul in varianta propusa de Adelina Ivan, marcat prin linii clar delimitate si printr-o rigoare absoluta nu reuseste sa transmita acel aer al creativitatii sublimat in detalii. Nu este suficienta doar alaturarea materialelor naturale cu textile peliculizate si plasarea in ecuatia fashion a imprimeurilor cu pisica totem aducatoare de noroc, pentru a face trecerea inspre ce inseamna moda contemporana si pentru a infuza demersului un filon cultural.

Trust Yourself ia forma unei piese repetitive, in cautarea unui public absent. Luate separat, piesele colectiei s-ar pierde in orice garderoba, mai cu seama ca nici pe podium styling-ul nu a reusit defel sa le salveze. Personajul nu este disproportionat, insa este vadit distorsionat prin melanjul make-up/hair reiesit parca dintr-o dimensiune paralela cu moda. Trecutul este o sursa de inspiratie, insa ancorarea profunda in ale sale meandre devine nociva si periculoasa. Unde este noua silueta? Unde este ingeniozitatea stilizarii? Unde este vitalitatea feminina?
Modelele par preumblate ani lumina si trimise sa defileze pe catwalk in graba, fara a intelege prea bine unde se afla. Postura este una rigida, iar piesele colectiei sunt purtate de umerase mobile neinsufletite si anoste.

Click pe imaginile de mai jos, pentru a vedea colectia integrala Adelina Ivan toamna-iarna 2013-2014.

Adelina Ivan toamna-iarna 2013-2014 (Berlin Fashion Week)

Andra Clitan toamna-iarna 2013-2014 (Berlin Fashion Week)

Adelina Ivan toamna-iarna 2013-2014 (Berlin Fashion Week)

Irina Schrotter by Lucian Broscatean toamna-iarna 2013-2014 (Berlin Fashion Week)

Articole recente

There is one comment

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!