Putine sunt tentantiile in fata carora orice exercitiu de vointa devine inutil si credeti-ma pe cuvant ca un platou cu specialitati de branzeturi frantuzesti reprezinta nu doar o delectare a simturilor, ci un veritabil catalizator al emotiilor. Nu intamplator, metodele de fabricare a branzeturilor in regiunile franceze constituie secrete bine pastrate de-a lungul generatiilor, iar unii degustatori nu se sfiesc sa recunoasca si cateva proprietati “afrodisiace” ale faimoaselor sortimente de brie, roquefort sau camembert.
Cu siguranta nu v-ati gandit pana acum sa incepeti o cina romantica cu branzeturi fine, insa aroma speciala a acestora, corelata cu un pahar cu vin atent selectat pentru o armonie perfecta a gusturilor, stimuleaza apetitul si imaginatia. In plus, branzeturile contin de zece ori mai multi compusi care sporesc libidoul, decat ciocolata si spre deosebire de aceasta nu ingrasa (calciul este implicat in reglarea proceselor de depunere si eliminare a grasimii).
Contrar tuturor principiilor de healthy-eating, o bagheta calda cu putin unt sarat si cateva felii subtiri de brie, rivalizeaza oricand (cel putin pentru mine) cu un dish demn de un restaurant cu stele Michelin. Dovada ca micile placeri ale vietii nu au nevoie de certificari, ci de ingrediente simple, asezonate cu placerea savurarii in tihna si cu bonne humeur. Desigur, aroma aparte a deliciilor frantuzesti poate fi pusa in valoare si de cateva smochine bine coapte, de felii crocante de nectarina sau de struguri rose. Totul acompaniat de un vin rose cu aroma subtila, un sauvignon blanc sau un chardonnay. Absolut delicios!
Si, pentru ca luna februarie este dedicata placerilor decadente, am pentru voi un apetisant cos cu specialitati de branzeturi frantuzesti (si accesorii pentru servire) oferite de catre Fromageria:
· La Galette 175g Paysan Breton
· La Baguette 200g Paysan Breton
· Unt sarat caserola 250g Paysan Breton
· Brie Paysan Breton 180g
· Cutit pentru branzeturi
· Platou pentru branzeturi
Pasii de inscriere in concurs:
Pasul 1: Lasati-mi un comentariu in care sa imi spuneti care este sortimentul vostru preferat de branza din selectia Fromageria.
Pasul 2: Acordati un LIKE paginii oficiale de Facebook Fromageria si un LIKE paginii blogului meu.
Perioada de desfasurare a concursului: 7 – 13 februaie 2017. Castigatorul va fi desemnat pe data de 14 februarie, cu ajutorul random.org si va fi anuntat in aceasta pagina (premiul va fi livrat in termen de 30 de zile).
UPDATE: Concursul #fromageria a ajuns la final, iar castigatoarea este Dana (comentariul cu nr.4). Felicitari si un Valentine’s Day savuros!
Bonne chance & bon appetit!
prefer Brie Paysan Breton
Madame Loik 150g este preferata mea!
Branza de capra 110g, deoarece branza de capre este preferata mea!
Draga mea, daca-i musai sa aleg un singur sortiment, atunci marturisesc ca imi este imposibil.
Cel pe care il folosesc cel mai des (dar doar pentru ca sunt lesinata dupa pizza) este Mozzarella CUCCINA, cea specială pentru gatit. Preferata mea pentru sandvisuri este Branza tartinabila de capra si, pentru serile de weekend in care simt nevoia sa ma rasfat putin, aleg branza Brie, langa care pun cateva boabe de strugure sau pere.
Ooo, ador Brie Paysan Breton! Toata familia noastra iubeste acest sortiment!
FB: Andreea Sirba
Grana Padano cu vin rosu yammmy
Preferata mea este branza Brie.
Preferata mea este Mascarpone, o folosesc in special pentru cheesecake-uri, dar merge intr-o multime de combinatii.
Branza Camembert
Cred ca in selectia Fromageria exista un tip de branza pentru fiecare moment de rasfat, care merge perfect cu starea de bine 🙂 Insa daca daca ar fi sa aleg un singur produs, as alege branza Roquefort (Merci Chef), are un gust intens si incanta simturile.
Toate branzeturile imi plac! Preferata mea este branza Brie Paysan Breton. <3
Brânzica Camembert cu un vin alb 🙂
Preferata mea este branza Brie.
Imi place Brie Paysan Breton. Branza Brie este pe locul 1 in preferintele mele.
Brie Paysan Breton, este cea mai buna branza cu mucegai alb, este atat de fina si delicioasa incat o ador.
Imi place acest deliciu alaturi de un vin Pinot Noir.
Ador branza brie, deci preferata mea este Brie Paysan Breton 🙂
Preferata mea este branza Brie.Brie Paysan Breton
La Baguette
La Galette este preferata mea
Grana Padano este preferata mea.
Preferata mea este branza Brie.
Imi place Gorgonzola Piccante de la IGOR,dar si Brie de la Paysan Breton este delicioasa.
O seara frumoasa !!
preferata mea este Brie Paysan Breton
Preferata mea este branza Brie
Branza Camembert
Preferata mea este Mascarpone, o folosesc la prajituri, in tiramisu
Imi place Brie Paysan Breton intre doua lipii, presate la grill 🙂
Brie Paysan Breton e preferata mea.
Doar branza de cspra deoarece doar asta am incercat-o
La Baguette . Descrierea se potriveste perfect : o frumoasa crusta aurie, este unica prin gustul ei dar si prin textura cremoasa care ii va surprinde placut pe iubitorii de branzeturi. Produsa in Ancenis, La Baguette nu are coloranti artificiali sau alte arome si nici conservanti.
Alegerea mea: Brie Paysan Breton ❤
Mozzarella CUCCINA, perfecta si delicioasa la pizza
Branza Camembert