Men style: Tendinte primavara-vara 2010

Saptamana trecuta au avut loc la Paris si Milano prezentarile colectiilor masculine pentru sezonul primavara-vara 2010. Anul acesta mult mai putina agitatie in jurul show-urilor comparativ cu alte dati si o nota care nu are nimic de a face cu fastuozitatea sau opulenta.

Parca si acoperirea in media nu a mai fost atat de buna ca in anii trecuti, semn ca centrul de interes s-a mutat de pe colectiile in sine inspre aspecte ce tin de latura comerciala.

Intrebarile nu se mai refera la coerenta colectiilor, modul de prezentare, surse de inspiratie ci mai degraba se leaga de cum va fi perceputa piesa “x”, daca se va vinde sau nu etc.

Lucrurile nu sunt nici pe departe atat de roz cum am fi crezut. Unele colectii par a fi realizate la repezeala, din materiale ramase nefolosite undeva prin ateliere si dupa tipare scoase de la naftalina. Altele, impecabile ca si croi, insa plictisitoare si anoste prin cromatica si linie.

Cu toate acestea au existat si puncte bune: colectia Jean Paul Gaultier a surprins prin simplitatea liniilor si prin aerul usor retro, cea Louis Vuitton a adus in prim-plan piese functionale si versatile croite pentru barbatul activ, iar Hermes a mizat pe un joc al proportiilor bine gandit.

Pentru a simplifica putin lucrurile, iata principalele linii pentru primavara-vara 2010:

Costumul cu pantaloni scurti


O reinterpretare a tinutei “casual Friday”, ce nu duce lipsa de potential in sezonul primavara-vara 2010. Junya Watanabe propune un gen de costum de calatorie, in nuante de bej si caramel, incheiat la un nasture si completat de camasi si esarfe viu colorate. Te duce cumva cu gandul la safari, insa la fel de bine se preteaza mediului urban in zilele de week-end.

Gianfraco Ferre pune in valoare costumele cu pantaloni scurti, inspirate de tinuta office, negre si cu dungi fine albe, purtate cu tenisi si cravata ingusta. Neil Barrett in schimb, mizeaza pe imaginea unui dandy modern, usor feminizat, ce adora sa poarte nuante pastelate, camasi cu imprimeuri fine, delicate si mocasini din piele lejeri.

Iar pentru ca este vara, nuantele de albastru si bleumarin nu lipsesc din paleta cromatica. Jil Sander pune accentul pe costume lejere, la doua randuri de nasturi, pantaloni scurti cu mansetele rasucite si pantofi sport cu talpa de cauciuc.

Continuarea aici.

Christian Dior Haute Couture – toamna-iarna 2009/2010

Christian Dior Haute Couture – toamna-iarna 2009/2010

Men style: Tendinte primavara-vara 2010

Premiera Harry Potter

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!