Interviu: Andreea Tincu

Saptamana trecuta va dezvaluiam intr-o cronica ampla resorturile colectiei toamna-iarna 2011-2012 prezentate de Andreea Tincu&Sense la Atena in cadrul XCLUSIVE DESIGNERS WEEK. The Order of the Book reprezinta unul dintre cele mai interesante demersuri din ultima vreme, abordand o directie noua din punct de vedere al esteticii si ingloband un mesaj puternic, extrem de bine conturat.

Pentru a va aduce si mai aproape detaliile colectiei cu pricina, am realizat un interviu cu Andreea Tincu, pe care va invit sa il parcurgeti in randurile urmatoare:

Adina Necula: Andreea, pentru prezentarea colectiei toamna-iarna 2011-2012 nu intamplator ai ales podiumul de la Atena. Spune-mi care au fost motivele care au stat la baza optiunii tale.

Andreea Tincu: Chestia aceasta cu am ales podiumul sau organizatorii m-au selectionat este uneori valabila dar, de cele mai multe ori , optiunea este in functie de factorii materiali sau de preferinta fiecarui designer pentru un anumit eveniment. Astfel, am avut invitatii si de la Milano, prin Paola Arosio-sectiunea new project si din New York  dar in acel moment am considerat ca partea de buget necesara unei prezentari la acest nivel o putem folosi in alta directie. Ma refer de exemplu la faptul ca Sense a sponsorizat intreaga echipa a Romaniei la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008 sau a deschis o fabrica noua in conditiile economice actuale.

Cand banii pe care ii aloci pentru prezentari sunt  castigati efectiv din vanzari sau din lohn, nu poti sa ii reinvestesti fara sa te gandesti de zece ori inainte. Imi amintesc cum Claire Ginzler de la On/Off-London m-a sfatuit pozitiv nici sa nu ne gandim sa mergem direct pe fashion show deoarece in Londra sunt extrem de multe prezentari  in perioada LFW  iar criticii/jurnalistii asteptati de orice designer merg in proportie de 100% doar la creatorii cunoscuti.

Noi, cei New Names, vom prezenta intr-adevar la Londra dar intr-o sala eventual cu angajati ai Ambasadei noastre si prieteni, ceea ce pentru noi nu reprezinta un plus.  Au fost cazuri, cum a fost prima mea prezentare la Palermo, cand organizatorii au platit tot, idem Zagreb, Sarajevo, Amsterdam Mode Fabriek sau Kiev-prima participare, dar ulterior pentru fiecare fashion show toata lumea plateste o anumita taxa, facturata bineinteles, ce acopera partial cheltuielile aferente ale organizatorilor.

Anul acesta trebuia sa alegem intre Kiev si Atena dar cum in Atena nu am mai fost, am optat pentru a doua varianta. Si a fost o alegere foarte buna deoarece evenimentul a avut o organizare impecabila, este un loc special, unde nu poti sa nu simti cultura iar colectia Andreea Tincu & Sense are multe trimiteri spre aceasta directie.

Citeste continuarea interviului aici.

Interviu: Andreea Tincu

Manichiura cu Lac Sensation by alessandro

Interviu: Andreea Tincu

Cadouri “croite” pe suflet

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!