IIANA: ii autentice romanesti si traditii reactualizate

Cine nu isi cunoaste originile si ignora fundamentele propriei societati, isi pecetluieste viitorul inca dinainte de a incepe sa il construiasca. Este o lectie pe care nu o veti aprofunda in niciun manual si care nu este inscrisa in programa de studii, insa care daca nu este servita in dozele optime si la momentul potrivit, anuleaza orice sansa la descoperire.

In moda nu totul se prezinta pe un platou argintat, ci se descopera cu ochii mintii si ai sufletului. Iar acolo unde nu exista esenta si salasluieste vidul, constructia se transforma intr-o iluzie care dispare prin comparatia cu urmatoarea revelatie. Romancele adora marcile si etichetele, cad foarte usor in patima numelor si le devin prizoniere pret de cel putin un sezon. In marile capitale ale modei, numele sunt insa tinute secrete, nimeni nu dezvaluie mai mult decat este necesar, iar incertitudinea si curiozitatea plasmuiesc tendintele, inca dinainte ca acestea sa ajunga prilej de afisari si comentarii mondene.

La IIANA, nu exista nume si branduri. Exista in schimb pasiune pentru perpetuarea artei traditionale si maini iscusite care brodeaza putinele motive transmise in mediul rural din generatie in generatie. Anumite cusaturi nu mai pot fi redate in prezent de niciun producator, din simplul motiv ca informatia nu s-a transmis mai departe, pierzandu-se cu timpul printre lazile de zestre si prin noianul de amintiri.

In majoritatea satelor din Romania, putine femei isi mai amintesc cum sa tina acul si ata in mana, visand cu ochii deschisi la centrele comerciale si la mult mai atractivele vizualuri care promoveaza acelasi ideal de frumusete pe intreg globurile. Exista reviste de moda citite pe divan, exista internet si facebook, smartphone-uri si multa lipsa de cultura in randul tinerelor generatii.

In unele locuri insa, arta brodatului si a lucrului manual nu s-a pierdut cu totul. Iar in acele locuri, echipa IIANA a reusit sa organizeze mici ateliere si sa ofere locuitorilor oportunitatea de a-si pune talentul in slujba unui business creionat cu mult suflet. Prin prisma colaborarilor cu o serie de furnizori de tesaturi si fire, IIANA nu aduce in mediul online atat de accesat, doar o simpla oferta de piese traditionale actualmente in tendinte, ci spiritul unei natiuni, diluat in constiinta multora.

Iile romanesti sunt prezentate astfel intr-o noua abordare, prin esenta moderna, iar propunerile de styling regasite pe site, au menirea de a atrage atat segmentul de public care rezoneaza cu piesele la nivel simbolic, cat si segmentul mult mai tanar si mai putin familiar cu ceea ce inseamna universul cultural autohton.

Autenticitatea iilor si calitatea cusaturilor/a lucraturii pot fi usor remarcate, in momentul in care acestea sunt intoarse pe dos. Cateva dintre cele mai apreciate motive sunt dispuse pe ii cu maneca scurta sau lunga, realizate din bumbac sau panza (cateva piese speciale sunt confectionate din borangic, IIANA reperand recent una dintre putinele familii rurale care se ocupa cu cresterea viermilor de matase), brodate impecabil cu fire speciale: laleaua rosie, ochiul, panseluta, creanga, frunza, fraguta, fulgul de nea, ciorchinele, altita, gentiana, margareta, roata norocului, spicul, trifoiul, garoafa, ghiocelul, laleaua, mugurele, mura, macul de camp, punctul in cruce, rombul, steaua sau dantelaria obtinuta din macrame.

Alaturi de iile cu maneca scurta sau lunga (potrivite atat pentru perioada racoroasa a anului, cat si pentru sezonul cald), in magazinul IIANA se regasesc si cateva veste tradionale romanesti, completate de baticuri cu motive florale si in curand de fote.

Mai mult decat atat, IIANA.ro include o noua sectiune speciala, in sunt disponibile piese unicat, adevarate comori prin insasi valoarea intrinseca. Rochiile brodate manual sunt vechi de peste 100 de ani si au fost atent selectate, in urma unor peripluri in satele din tara. Motivele brodate nu mai pot fi reproduse la ora actuala, iar firul metalic auriu inserat in lucratura, nu se mai utilizeaza de cateva decade (odinioara era adus din Franta). Dincolo de valoarea estetica evidenta, iile cu pricina reprezinta fara doar si poate investitii in cultura, o cultura care poate fi readusa la viata doar in momentul purtarii.

Comenzile plasate pe IIANA.ro sunt livrate prompt oriunde atat in tara cat si in strainatate, iar daca va doriti sa le probati si sa le studiati cu atentie, puteti vizita showroom-ul situat in Piata Natiunile Unite 3-5, bloc A, scara A, etaj 2, ap. 13.

IIANA: ii autentice romanesti si traditii reactualizate

Tendinte hairstyle 2013: noua colectie JOICO Turnstyle

IIANA: ii autentice romanesti si traditii reactualizate

Etiquette Magazine: primul an si o aniversare speciala

Articole recente

There are 2 comments

  1. Maria

    Imi place ca revine stilul popular la moda. Intotdeauna mi-au placut modelele florale romanesti si ma bucur ca din ce in ce mai multe magazine au tendinta de a le aduce in atentia publicului.

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!