Hydra Beauty Micro Serum (Chanel): o formula de exceptie pentru un ten perfect hidratat si protejat

In lipsa unei hidratari optime si constante, tenul se ofileste treptat asemenea unei roze aflata de zile intregi intr-o coma profunda. Mai presus de riduri, de linii fine sau de tratamente de lifting facial, preocuparea laboratoarelor de cercetare si dezvoltare din ultimii ani, a fost aceea de a concepe formulele ideale menite sa insoteasca ritualurile cosmetice de baza pentru orice femeie. Mai mult decat atat, marcile de prestigiu si-au arogat misiunea de a explica si de a introduce clientelor, notiunile ce alcatuiesc principalele capitole ale manualelor de cosmetica, astfel incat intelegerea importantei ordinii si a modului de utilizare a produselor cosmetice sa surclaseze obsesiile relevate in fata oglinzii.

In boudoir-ul feminin pot fi surprinse negresit scene care cu usurinta ar detrona celebrele tragedii grecesti: reactii de uluire in momentul observarii unui rid nou, urmate de o analiza atenta a oaspetului nedorit, apoi de o ingrijorare exprimata prin oftaturi si lamentari prelungite si in cele din urma de instalarea temerilor si a obsesiilor. De cele mai multe ori insa, apelul de urgenta nu este insotit de o cercetare a cauzalitatii, ci de o vizita disperata in primul boutique de beauty si de achizitia “celei mai eficiente creme anti-rid” recomandate de un consultat multumit sa isi indeplineasca target-ul de vanzari.

Fara doar si poate segmentul cosmeticii regenerative suscita cel mai mare interes in randul publicului, fiecare femeie cautand solutionari rapide la problemele vizibile in oglinda, insa cu toate acestea ultimii ani au marcat o adevarata revolutie in arealul cosmeticelor cu rol si actiune specifica de hidratare. Hidratarea si refacerea barierei hidrolipidice protectoare a tenului a devenit una dintre preocuparile majore ale brandurilor, in incercarea de a oferi femeilor solutii cat mai concentrate axate atat pe tratare cat si pe preventie. Latura estetica a devenit mai putin importanta si a fost trecuta in subsidiar, conceptul de ritual inspirat de cosmetica ancestrala, fiind cel asupra caruia marcile de lux isi indreapta eforturile.

Explicatia este cat se poate de simpla: frumusetea si sanatatea tenului reprezinta o misiune care nu se incheie odata cu aplicarea unui produs anti-ageing, ci care se declina in mai multe acte: de la curatare profunda, pana la tonifiere si hidratare intensiva. Instalarea ridurilor profunde sau formarea celor de expresie reprezinta doar o consecinta a ritmului biologic si mai cu seama a modului in care pielea este ingrijita. In lipsa hidratarii corespunzatoare si a infuzarii epidermei cu doza de vitamine necesara, tenul este expus tuturor agresiunilor mediului inconjurator, asemenea unui recrut ce este impins in lupta fara armura si scut.

Laboratoarele de cercetare si dezvoltare CHANEL, adevarate creuzete in care principiile cosmeticii clasice sunt alaturate tehnologiilor de ultima generatie, dezvaluie in debutul noului sezon, o inovatie majora, adevarat breakthrough stiintific menit sa ridice stacheta in ceea ce priveste ritualul de hidratare al pielii: Hydra Beauty Micro Serum. Dincolo de inventivitate si de tendinte, se ascund traditii seculare si nu intamplator, una dintre sursele de inspiratie majore pentru echipa multidisciplinara de experti, a constituit-o arta ingrijirii pielii de sorginte japoneza.

Japonia nu a oferit modernitatii doar sintagma “zen attitude” preluata in egala masura de institutele de frumusete, de centrele spa sau de producatorii de cosmetice bio/naturale bazate pe puterea tamaduitoare a extractelor din plante sau radacini. Actul hidratarii ocupa in cultura de frumusete japoneza un loc extrem de important, ce nu se reduce la ceea ce in mod uzual percep europenii sau occidentalii – efectul de piele neteda, supla si revitalizata in urma aplicarii unui produs dedicat. Pentru femeile japoneze un produs hidratant de inalta calitate vine sa completeze un intreg ritual derulat in acte duble si care are in vedere atat imbunatatirea calitatii epidermei (suplete, elasticitate, densitate si regonflare), cat si senzorialitatea (produse complet absorbite in piele, cu texturi fondante si placute la atingere) sau durata de actiune (mentinerea nivelului de hidratare de-a lungul zilei).

Odata cu Hydra Beauty Micro Serum, CHANEL revolutioneaza universul cosmeticii, alaturand principiile cosmeticii traditionale, stiintei microfluidelor (tehnologia sistemelor care manipuleaza fluidele a caror dimensiune este de ordinul micrometrilor) – o stiinta care a inceput sa se dezvolte relativ recent, la inceputul anilor ’90, in urma studiilor efectuate in cadrul prestigioasei Universitati Harvard, si care si-a gasit aplicabilitatea nu doar in arealul cosmeticii (posibilitatea de a introduce ingredientele active in mici capsule care in contact cu epiderma se sparg, infuzand pielea cu dozajul precis si potrivit unei singure aplicari), ci in cel al biologiei, chimiei, medicinii sau electronicii.

Nu intamplator CHANEL Research intretine de ani buni colaborari stranse cu cele mai bine cotate centre de cercetare si studiu (inclusiv universitare) din intreaga lume. Pentru conceperea noului Hidra Beauty Micro Serum, CHANEL a contactat o companie pioniera in studiul microfluidelor, care detine cele mai performante tehnologii in domeniu.

Parteneriatul cu pricina s-a tradus intr-un serum cu adevarat uimitor, atat prin prisma texturii, cat si a modalitatii de actiune. Timp de mai bine de 4 saptamani, CHANEL Hydra Beauty Micro Serum s-a aflat pe masa mea de teste, iar efectele utilizarii constante mi-au depasit toate asteptarile. Ceea ce m-a surprins intr-o prima etapa la CHANEL Hydra Beauty Micro Serum a fost fara doar si poate textura cu totul speciala, o textura pe care nu am mai intalnit-o pana in prezent la niciun produs similar: un gel fin, cu o tinuta totusi ferma, care in contact cu pielea se simte asemenea picaturilor de apa si care are abilitatea de a se transforma in cateva secunde de la aplicare.

In cateva secunde, faza apoasa a produsului este inlocuita de cea uleioasa, micro-capsulele ce contin ingredientul activ liposolubil spargandu-se si infuzand pielea cu doza perfecta ce contribuie la hidratarea tesuturilor si la redarea aspectului suplu, neted, catifelat si luminos al tenului. Este vorba despre adevarate “unitati hi-tech” alcatuite din cate doi polimeri care confera capsulelor concentrate stabilitatea si greutatea potrivita, precum si integritatea invelisului protector pana in momentul contactului cu pielea.

La o privire atenta a flaconului, miile de micro-capsule isi dezvaluie stralucirea discreta, iar senzatia este similara unui rasfat al pielii cu ambrozie, nectarul zeilor. Fiecare micro-capsula contine aceeasi cantitate de ingredient activ si transporta in profunzimea pielii doza ideala pentru o afinitate exemplara (avantajul major al apelului la stiinta microfluidelor consta in prezervarea perfecta ingredientului activ pana in momentul aplicarii).

Mai mult decat un obiect al dorintei, uimitor din punct de vedere estetic, CHANEL Hydra Beauty Micro Serum prezinta o excelenta toleranta la nivelul chiar si al celor mai sensibile si reactive tipuri de piele: formula este lipsita de surfactanti si de alcool.

Secretul care se afla la baza formulei serumului rezida in actiunea sinergica a doua comori botanice, cu virtuti recunoscute in cosmetica ancestrala: extractul de Camellia japonica alba plena (floarea emblematica a universului CHANEL) – florile sunt cultivate in regiunile sud-vestice ale Frantei si culese manual – care ajuta la refacerea si mentinerea apei in celule, activand totodata mecanismele naturale de hidratare si protectie a pielii si extractul din radacina de ghimbir albastru cultivat la altitudini ridicate in zona Madagascarului, cu proprietati antioxidante exceptionale (contracareaza actiunea radicalilor liberi si regleaza sistemul de auto-aparare al pielii).

Dupa cateva saptamani de utilizare a serumului CHANEL Hydra Beauty Micro Serum, am remarcat nu doar o imbunatatire substantiala a aspectului pielii (hidratare, suplete, luminozitate), ci si o redensificare a acesteia. Explicatia consta in actiunea extractului de camelie alba, un ingredient oleo-activ ce prezinta o compatibilitate excelenta cu pielea si care stimuleaza sinteza de keratina, proteina structurala responsabila cu densificarea epidermei (odata fortificata bariera protectoare a pielii, pierderile de apa sunt diminuate, iar volumul corneocitelor se mentine aproape neschimbat – efectul de regonflare din interior).

CHANEL Hydra Beauty Micro Serum este un booster de hidratare cu dublu rol si actiune universala, fiind potrivit oricarui tip de ten si oricarui segment de varsta (poate fi aplicat atat dimineata cat si seara, dupa demachierea si curatarea in prealabil a pielii si inainte de utilizarea cremei obisnuite de zi/seara, doua pompe fiind suficiente pentru intregul ten).

CHANEL Hydra Beauty Micro Serum este disponibil incepand cu aceasta luna in boutique-urile de beauty, la pretul de 414 lei.

Hydra Beauty Micro Serum (Chanel): o formula de exceptie pentru un ten perfect hidratat si protejat

Belle Maison SPA: experienta unor terapii reechilibrante pentru trup si tamaduitoare pentru suflet

Hydra Beauty Micro Serum (Chanel): o formula de exceptie pentru un ten perfect hidratat si protejat

Ceasul ideal in garderoba barbatului modern: selectia Elefant.ro

Articole recente

There is one comment

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!