Honeysuckle: culoarea anului 2011

Incepem noul an intr-o nota extrem de optimista si animati de increderea intr-un parcurs mai bun. Cel putin asa prognozeaza specialistii in tendinte cromatice de la reputatul Institut Pantone.

Dupa un 2010 asezat sub semnul reveriei si al escapadelor exotice cu tenta misterioasa, in care turcoazul (PANTONE 15-5519) ne-a fascinat din plin si ne-a indemnat sa iesim dintr-o evidenta zona de confort, anul acesta ne inconjuram de tuse la fel de pline de vitalitate, insa care se inscriu intr-un registru mai cald.

Honeysuckle (PANTONE 18-2120) a fost declarata culoarea anului 2011 si pare a fi pretextul perfect pentru a ne stimula imaginatia si a ne indrepta in directia dorita, cu forte proaspete si cu plinul facut la capitolul creativitate.

Honeysuckle este o nuanta de rosu vibrant cu tenta rose, care emana dinamism si vitalitate. Numele deriva din cel al plantei caprifoi (exista la ora actuala peste 200 de varietati) sau asa cum este cunoscuta in popor „mana maicii domnului” (Lonicera tellmanniana). In mitologia greaca, caprifoiul este legat de povestea lui Chloe si Daphne, care traiau departe unul de celalalt si se puteau vedea doar pe periada cat inflorea planta (se spune ca Zeul Iubirii ar fi fost sensibilizat de situatie si ar fi determinat caprifoiul sa infloreasca pe toata perioada calda, din primavara pana in toamna).

Culoarea nu este utilizata doar in fashion, ci se extinde si in domeniul frumusetii, al decoratiunilor interioare sau al nuntilor. In anumite tari, a aduce in casa caprifoi prevesteste apropierea unei nunti.

Cool Sculpting – inghetarea grasimii

Cool Sculpting – inghetarea grasimii

Emmanuelle Alt preia conducerea Vogue Paris

Emmanuelle Alt preia conducerea Vogue Paris

Articole recente

There are 2 comments

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!