Harry Potter la final

Ieri seara am raspuns invitatiei Cinema City si Oxygen PR la avanpremiera ultimei ecranizari Harry Potter: Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II. Asteptam cu mare emotie sa urmaresc filmul, chiar daca firul intamplarilor il cunosteam deja de cativa ani. Ultima carte a lui J.K Rowling mi s-a parut insa putin cam anosta, autoarea neexceland in redactarea capitolelor ce radau lupta din interiorul Hogwarts.

Cu atat mai mult, filmul a venit ca o surpriza extrem de placuta pentru mine, David Yates reusind sa conceapa un final magistral pentru o poveste care a fermecat milioane de tineri. Lucrurile se complica pe masura apropierii deznodamantului, iar atmosfera devine sumbra si tensionata. Scenariul lui Harry Potter in mod cert nu se mai adreseaza copiilor, imaginile fiind pe alocuri destul de greu de digerat chiar si pentru un public matur, fara insa a fi grotesti sau supralicitate.

Confruntarea finala dintre Lordul Voldemort si Harry Potter atinge noi dimensiuni, transformand Hogwarts-ul, intr-un camp de batalie al nervilor si intr-o incercare de a triumfa in fata celui mai mare inamic: timpul (acolo unde totul a inceput si unde totul se termina). Presiunea nu se resimte atat din lupta propriu-zisa, cat mai ales din cursa contra-cronometru pentru aflarea adevarului, care nu este defel singular.

O cronica completa a filmului, presarata cu mai multe detalii si interpretari am scris aici.

Nota de culise: dat fiind ca ieri seara in sala IMAX a Cinema City m-am intalnit cu foarte multi jurnalisti si bloggeri cunoscuti, tin sa remarc un aspect care s-a si dovedit a fi revelatia serii: noul hairstyle al lui Alex Negrea, care recunosc ca ii modifica complet look-ul si ii incadreaza chipul extrem de bine. Sana l-a laudat mult mai mult decat mine… de vreo 18 ori spune ea. Eu nici nu am mai tinut socoteala, dat fiind ca eram preocupata sa explic ce s-a intamplat in filmul anterior, ca un adevarat birou de informatii Harry Potter plasat in randul 9. Noroc ca Alex avea bilet in capatul opus al randului. Altminteri pana la finalul filmului, podoaba capilara s-ar fi grizonat usor pe un fundal stereo: eu povestind in amanunt intamplarile si Sana studiind probabil indeaproape daca suvitele de par sunt la aceeasi dimensiune.

Harry Potter la final

Despre moda romaneasca la final de sezon: in direct la Radiofashion

Harry Potter la final

Costume de baie – vara 2011

Articole recente

There are 2 comments

Impartaseste-mi opinia ta