Gallery shop-ul Neogalateca si expozitia The Rest is tomorrow

De la sectiunea International Fashion Showcase din cadrul London Fashion Week expozitia The rest is tomorrow a venit in Romania, pentru a fi vernisata la GALATECA, sponsor si partener al proiectului. Timp de o luna, incepand cu 28 februarie, GALATECA va deveni gazda celui mai recent eveniment de fashion romanesc de rasunet international – nominalizat la premiul “Emerging Talent Award 2013” (acordat de British Council si British Fashion Council). Proiectul a fost initiat de ICR Londra.

Intr-un concept expozitional semnat de arhitectul Attila Kim, creatiile celor 6 designeri romani – Andreea Badala (Murmur), Lucian Broscaţean, Irina Schrotter, Dinu Bodiciu, Doina Levintza si Carla Szabo – asteapta vizitatorii romani pasionati de design si arta contemporana.

Scenografia isi propune sa redea atmosfera din backstage-ul unei prezentari de moda, cu “modele” care se pregatesc sa iasa pe catwalk, imbracate in tinute monocrome, puse in evidenta de obiecte si culori cu impact vizual. In “dezordinea” organizata a momentului – specifica emotiilor din timpul evenimentului – creatiile sunt expuse atat pe manechine si standere, dar si prin schitele designerilor si tot ceea ce presupune, logistic, un astfel de show. Coloana sonora care intregeste tabloul evoca rumoarea publicului nerabdator, care sopteste sau vorbeste tare, in asteptarea prezentarii la care a venit sa asiste. Sound design-ul este creat de originalul Florentin Tudor.

Juriul care a dezbatut pentru acordarea premiului “Emerging talent award 2013” a fost compus din Sarah Mower (Vogue US), Julian Roberts (editor BBC Blast online, fashion designer si profesor la Royal College of Art), Anna Orsini (expert British Fashion Council), Tamsin Blanchard (critic de moda Telegraph) si Oriole Cullen (Victoria and Albert Museum).

Jurnalisti precum Hilary Alexander de la Telegraph, fotografi si bloggeri de moda, profesionisti din industria de fashion britanica, diplomaţi si public general au fost entuziasmaţi la Londra de creaţiile designerilor si de expunerea inedita.

Pe parcursul expunerii galeria a pregatit si o serie de evenimente legate de istoria modei, in care vizitatorii vor fi invitati sa interactioneze cu obiecte unicat din colectii private.

Expozitia a fost sustinuta in Romania de compania Whirlpool, cunoscuta pentru parteneriatele internationale cu manifestari de moda si pentru colaborarile cu designeri de fashion pentru dezvoltarea de produse in editie speciala.

Expozitia The rest is tomorrow este deschisa publicului in perioada  28 februarie – 31 martie. La inchidere, o parte din creatiile prezentate, unele dintre ele unicat, vor putea fi achizitionate de publicul vizitator.

GALATECA, prima galerie de arta aplicata deschisa in Bucuresti, lanseaza gallery shop-ul NEOGALATECA. Magazinul va expune un portofoliu de produse compus din obiecte create special pentru acest proiect si inspirate din expozitiile galeriei, design de produs si fashion autohton, dar si branduri internationale atent selectionate. Cu o arhitectura interioara semnata de arh. Radu Teaca si o amenajare creativa conceputa de arh. Attila Kim, NEOGALATECA isi propune sa devina cel mai dinamic gallery shop, prin selectia deosebita de obiecte si frecventa mare de improspatare a portofoliului.

Astfel, NEOGALATECA va prezenta design de obiect si accesorii pentru casa, fashion, papetarie, carte, obiecte de arta, ilustratii si grafica cuprinse in mape de autor. Cele mai multe dintre brandurile internationale incluse in proiect fac parte din zona home&deco, precum Muuto, Seletti, Ango, Remember Products, Leitmotiv, Karlsson sau Pols Potten, insa se regasesc si companii producatoare de accesorii fashion, asa cum este Toywatch.

Echipa gallery shop-ului a acordat o atentie deosebita designerilor locali invitati in proiect: Andreea Badala (Murmur), Carla Szabo, Lucian Broscatean, Miki Puran (Maracuja), Cosmina Nicolescu (Fandacsia), Agnes Keszeg sau Ciprian Vrabie. Totodata in acelasi spatiu se vor regasi si proiecte de design de obiect semnate de arhitecti romani, artisti ilustratori, mape de autor, origami arhitectural, carte si carte obiect, in spiritul GALATECA, de la CARTE la C’ARTE.

Selectia de branduri si obiecte a fost realizata pe criterii de inovatie, calitate a design-ului si relevanta pentru stilul galeriei, astfel ca la NEOGALATECA se vor regasi si obiecte de 30 RON, dar si piese de peste 500 EUR, un fenomen specific spatiilor de tipul gallery shop.  „In Europa, dar si pe piata locala, exista branduri care merita descoperite si care propun o calitate exceptionala a design-ului si a executiei, la preturi rezonabile”, a declarat Iulia Gorneanu, project manager NEOGALATECA. „Am parcurs un lung proces de cautari care, de fapt, nu se va incheia niciodata, pentru ca ne propunem sa fim in sincron cu ceea ce se intampla pe piata internationala de design, care este extrem de efervescenta si de ofertanta. Vom acorda insa o atentie deosebita promovarii tinerilor artisti si designeri romani”, a continuat ea.

NEOGALATECA este integrata in spatiul cultural GALATECA, accesul realizandu-se prin galerie, in intentia de a populariza consumul de arta aplicata si design de obiect.

Eucerin Even Brighter Clinical: stop pete pigmentare

Eucerin Even Brighter Clinical: stop pete pigmentare

Ludmila Corlateanu inaugureaza magazinul online made-for-supergirls.com

Ludmila Corlateanu inaugureaza magazinul online made-for-supergirls.com

Articole recente

There is one comment

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!