Designeri romani de bijuterii la Autor 6

Fiecare editie a targului de bijuterie contemporana Autor, imi prilejuieste o bucurie imensa, prin prisma contactului cu proiecte creative inedite si artisti al caror demers este inca nealterat de plasmuirile fantasmagorice ale marketing-ului agresiv.

Autor este singurul eveniment care isi propune sa prezinte publicului interesat de arta contemporana, un univers cu totul special, in care creatia de bijuterie se imbina cu traditia mestesugului autentic, iar editia recent incheiata a mentinut cu succes acelasi nivel ridicat in ceea ce priveste selectia designerilor participanti si a proiectelor acestora.

Sambata am petrecut aproape trei ore vizitand expozitia, analizand fiecare bijuterie si purtand discutii cu designerii pe care deja ii cunosteam sau pe care dimpotriva i-am descoperit cu acest prilej. Timpul pare a se fi oprit in loc in fascinanta lume a podoabelor realizate cu suflet, iar piesele pe care le-am regasit in zonele amenajate dupa un concept unitar, au propriul discurs, dincolo de orice comunicari oficiale sau declaratii.

Bijuteriile de autor nu pot fi apreciate si purtate de orice persoana, asa cum nici pasajele unei opere sau ale unui spectacol de dans contemporan, nu prezinta relevanta decat pentru acel segment de public care rezoneaza cu anumite modele si are rabdarea de a le descoperi povestea. In acest context suportul creatiei cade intr-un con de umbra, accentul fiind pus pe materialitati noi, asocieri iesite din zona conventionalului si expresivitate.

Citeste continuarea articolului meu, pentru a afla care sunt designerii de bijuterii care mi-au atras atentia la Autor 6.

Citeste si despre designerii de bijuterii new entry la Autor 6.

O zi speciala

O zi speciala

Prezentarea Versace pentru H&M la New York

Prezentarea Versace pentru H&M la New York

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!