Design-ul romanesc triumfa la European Fashion Award

Una dintre cele mai prestigioase competitii fashion europene destinate tinerilor designeri, aflata la cea de-a sasea editie, premiaza anul acesta un nume romanesc. European Fashion Award se desfasoara sub auspiciile SDBI din 2005 si reuneste un juriu international compus din profesionisti in domeniul modei, care activeaza atat in zona de retail cat si in cea de promovare.

De ce este atat de important evenimentul pentru orice tanar designer care isi doreste un punct de plecare solid in cariera? In primul rand vizibilitatea oferita de un eveniment international si cunoasterea unor persoane cu putere de dezicie in companii si branduri de renume, gata sa ofere un loc la internship si posibilitatea acumularii de experienta. Cu alte cuvinte trecerea efectiva de la stadiul teoretic din facultate, la cel practic.

Apoi, o parte dintre piesele colectiilor pot beneficia de sedinte foto profesionale (unul dintre premiile de anul acesta consta intr-un shooting cu Gregor Hohenberg, fotograf pentru Vogue, Elle, GQ sau AD) care sa fie ulterior preluate de reputate reviste de moda,  cataloage de prezentare, servicii de comunicare media profesionale, internship-uri si un total de 5000 de euro acordati pentru primii trei clasati. .

Ioana Ciolacu Miron este studenta la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti (Facultatea de Arte Decorative si Design) si face parte din grupul celor 7 designeri ale caror concepte au convins juriul la European Fashion Award – FASH 2011.

Colectia sa se intituleaza “Muna” (cuvantul finlandez care in traducere inseamna “ou”) si porneste de la ideea unei siluete redate prin contururi precise, cu tinute realizate dintr-o singura bucata de material textil, asupra careia nu s-a intervenit cu aproape nici o cusatura. Materialul este modelat urmand un pricipiu similar utilizat in arta origami, iar pentru un plus de expresivitate Ioana a mizat pe contrastul cromatic al textilelor cu fata dubla (aluzie la zona protectoare sugerata de coaja de ou). Buzunare largi au fost integrate in tipar si dispuse in asa fel incat sa acopere complet bratele, in timp ce partea din spate este decupata urmand asimetrii controlate.

Duminica viitoare va avea loc la Munchen festivitatea de premiere si conferinta de presa. Revin cu detalii.

Design-ul romanesc triumfa la European Fashion Award

Un blog inspirational

Design-ul romanesc triumfa la European Fashion Award

Ciorapi pictati cu inimi de Valentine’s Day

Articole recente

There are 4 comments

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!