Cristina Savulescu: garderoba insufletita cu povesti

Dincolo de simtul estetic mai mult sau mai putin exersat, dincolo de raportarea mai mult sau mai putin fortata la tendintele fashion, dincolo de dorintele intrinsece mai mult sau mai putin exprimate, am constatat ca in cazul majoritatii femeilor, dilemele esentiale nu pornesc de fapt de la necesitatile functionale privitoare la garderoba, cat mai cu seama de la lipsa acelui liant firesc prin care orice poveste de viata sa poata fi istorisita in mod discret.

Alaturi de Cristina Savulescu si Isabel Buganu

Dressing-ul poate fi o carte deschisa, incredibil de accesibila si uneori poate mai complexa decat un studiu freudian pastrat in dantela Chantilly. Un paradox printre multe alte paradoxuri, insa un paradox absolut necesar, supus unei permanente indoieli, in absenta caruia moda nu si-ar mai permita afisarea fatisa a atator capricii si nici nu ar mai tolera excentricitati punctuale menite sa alunge morozitatea si sa redinamizeze peisajul.

Cu atat mai mult, moda isi aroga apanajul selectivitatii, intr-o perioada in care ce-i drept, extrem de multe demersuri se autoexclud inca de la debut. Nu este vorba despre cine sau despre ce dicteaza, cat despre propriul discurs suficient de captivant pentru a fi urmarit sau suficient de anost pentru a imprima senzatia de déjà-vu si odata cu aceasta pecetea decesului.

In ultimii ani nu amintesc decat de doua sau trei momente, care au reusit sa imi trezeasca emotii puternice si care mi-au asezat un zambet larg pe chip. Ieri seara, cu ocazia unui private preview in showroom-ul Cristinei Savulescu, nu doar ca am zambit sincer, insa am purtat pana acasa zambetul cu pricina, iar in zorii zilei, cand scriu aceste randuri, inca ma mai insoteste.
Cristina este una dintre putine persoane pentru care merita sa iti comuti telefonul pe modul silentios, in timp ce ii asculti povestea la o ceasca (sau mai multe) de cafea. Si pentru care in cele din urma, amani toate intalnirile din agenda sau planurile de seara.

La cei doar 23 de ani, Cristina da dovada unei maturitati creative admirabile, dublata de un simt al business-ului iesit din comun. In anii adolescentei, cand majoritatea tinerilor erau preocupati de iesirile nocturne in cele mai mondene spatii, Cristina se gandea la planuri de business pe termen lung si la materializarea proiectiilor asupra propriului viitor.

Nu intamplator, tanara nascuta in Pitesti si-a castigat independenta financiara mult dorita in timp record, rezultat ai unor pasi inteligent realizati si al unui management exemplar al activitatii. Cristina nu se mandreste cu raftul de carti parcurse, nici cu colectia de Vogue-uri si nici nu tine cu tot dinadinsul sa impresioneze. In schimb, marturiseste cu o sinceritate debordanta, ca inainte de a creea primele piese vestimentare, a invatat sa coase si sa distinga intre diferite tipuri de tivuri, ca inainte sa emita pretentii a fost nevoita sa studieze nopti la randul pentru a stii ce anume sa solicite sau ca inainte de a pune o eticheta de care sa fie mandra, a trebuit sa investeasca intr-un support sur mesure din toate punctele de vedere.
Acolo unde a simtit ca nu detine controlul deplin, Cristina a apelat la cei mai buni specialisti (mai cu seama in zona tiparelor), iar in timp a constientizat ca 1 cm in plus sau in minus ii poate aduce satisfactia perfectiunii in ceea ce privesc proportiile sau dimpotriva, fiasco-ul reflectat in oglinda.

Colectia Cristinei nu este de natura a rezona cu orice femeie, iar caracterul exclusivitatii rezida si in aceea ca trebuie musai sa ai o silueta ideala (sau apropiata de ideal) pentru a putea purta piesele.

Corsetele impecabil croite, care nu te sufoca dar care se aseaza natural pe conturul bustului, in care nu te simti inchistata si in care te poti misca liber, fara a avea grija caderii unei bride sau a deplasarii balenelor, arata senzational pe o talie friava si scot la iveala o linie a umerilor extrem de senzuala.
Rochiile din dantela, trebuiesc purtate cu portjartier, iar daca gambele nu sunt suficient de suple si de zvelte, nu vei avea curajul sa te privesti in oglinda.

Insa mai presus de toate, daca iti lipseste atitudinea potrivita, daca nu stii prea bine cine esti si ce anume te defineste, nu vei putea purta veci pururi une robe chemise semi-transparenta, cu slituri ametitoare care urca pe coapse vertiginos sau o rochie rosie cu bustul realizat pe structura de corset si cu volum amplu.

Fiecare rochie semnata Cristina Savulescu descrie un capitol dintr-o poveste. O poveste desprinsa dintr-o mie si una de noptile femeilor care nu au uitat sa viseze, sa simta, sa se emotioneze profund si sa iti traiasca realmente momentele importante. O poveste despre un proiect real, asumat si ambitios, care nu doar imbraca silueta, ci care dezvaluie stari si atitudini.

To be continued…

Cristina Savulescu: garderoba insufletita cu povesti

Philips Lumea si promisiunea frumusetii constante

Cristina Savulescu: garderoba insufletita cu povesti

Aniversarea Ego Men’s Fashion Concept: 3 ani de eleganta masculina

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!