Coalitia stilului – despre fashion blogging

Nu stiu ce parere aveti voi insa nu cred ca gresesec afirmand ca in Romania cel putin toata lumea se pricepe la a comenta despre moda, politica si fotbal. Iar cel mai usor mod in care poti face asta este sa creezi un blog. Procesul in sine din punct de vedere tehnic nu dureaza mult deloc.

Prin urmare e la indemana oricui sa faca asta… chiar daca parerile ce urmeaza a fi expuse pe bloguri sunt avizate sau nu. In Romania este destul de greu sa influentezi preferintele oamenilor. Este greu sa ii faci sa te si citeasca. Mai degraba atrag subiecte legate de monden, cine cu cine s-a cuplat, cati bani a cheltuit in week-end in club sau ce model de masina a achizionat.

Cu toate acestea un minim spirit de coalitie exista. RFB a fost creat tocmai in aceasta idee… de a construi o comunitate si de a putea avea cu totii o voce in moda romaneasca. Citeam azi dimineata un articol din Observer care m-a pus pe ganduri. Ca sa vedem putin care sunt diferentele intre noi si ei, iata cateva citate din articolul cu pricina:

Bloggerii de moda din SUA au acces la prezentari… insa acum se plang ca le-a scazut credibilitatea in ochii designerilor. Atunci cum e mai bine? Sa nu spui nimic de rau ca sa te invite sau sa continui sa scrii cu sinceritate si sa ramai pe dinafara? De dezbatut.

Ms. Ziv said it’s easier for her to get into shows, but that most designers and publicists are still hesitant to grant pesky bloggers access, thanks to folks like Mr. Saynt, because they’re worried Web writers will post inflammatory reviews or stir up a scene for some cheap Web traffic.

Reguli, organizatii, etica… good point. Si rezultatul…

That’s why Ms. Ziv recently co-founded the Style Coalition, an organization of independent fashion bloggers that will set new ethical and practical standards for independent Web writers, and also serve as a social media consulting group for ad agencies and brands.

On Feb. 17, Ms. Ziv and the Style Coalition are hosting “Digital Moda,” a mixer for bloggers and people in the New York fashion industry. Guests will include Sex and the City and Confessions of a Shopaholic stylist Gilles Montezin, and Sylvia Heisel, the Turkish designer who serves on the Council of Fashion Designers in America.

Coalitia stilului – despre fashion blogging

Avon iubeste fashionvisa.com

Coalitia stilului – despre fashion blogging

JUNK MADE de Martisor

Articole recente

There are 4 comments

  1. cristina_amc

    „In Romania cel putin toata lumea se pricepe la a comenta despre moda, politica si fotbal.”-poate ne pricepem la politica si forbal dar „moda” cu greu, deobicei imi place sa-mi dau cu parerea dar nu as fi in stare niciodata sa imbrac pe cineva corect sau chiar sa impresionez, cat despre faptul ca nu esti citit, putin ar trebui sa-ti pese, ar trebui sa scrii exact cum ai mai scris si sa publici exact ce doresti, am zeci de exemple de blog-uri de moda care nu au nimic despre moda…

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!