In lumea in care traim, rasfatul reprezinta o componenta esentiala pentru mentinerea unui psihic sanatos si a unui corp echilibrat. Iar pentru ca luna august este rezervata prin excelenta vacantelor si experientelor multi-senzoriale, am identificat in boutique-ul online BioAlchimia.ro cinci rasfaturi cosmetice menite a dezmierda in egala masura pielea si simturile, si a intretine o stare de buna dispozitie permanenta. Din mici placeri alese pe criterii exclusiv gurmando-olfactive, in mai putin de doua saptamani s-au transformat in dependente cosmetice care mi-au schimbat o buna parte a ritualului de beauty. Si pe care le iau cu mine oriunde as merge.
In urma cu cateva saptamani iti povesteam pe larg despre gama de protectie solara cu filtre minerale si ingrediente naturale pe care am descoperit-o in magazinul online BioAlchimia.ro si tot atunci iti promiteam ca voi reveni cu alte recomandari de cosmetice bio de la producatori italieni cu traditie, certificate de forumurile de specialitate. La momentul respectiv, plasasem deja comanda pentru inca cinci produse care imi atrasesera atentia si pe care eram extrem de nerabdatoare sa le incerc. O experienta (mai mult decat) pozitiva, atrage cu sine increderea in experiente viitoare cel putin de aceeasi natura, asadar nu am ezitat nicio clipa atunci cand am dat o noua comanda. Si nici de data aceasta nu am dat gres. Au contraire, calitatea cosmeticelor a fost peste asteptari.
Prin prisma profesiei, achizitia unor noi produse cosmetice se deruleaza pe baza unor criterii foarte bine stabilite si de cele mai multe ori avand in vedere tehnologiile aparte care promit ameliorari spectaculare a calitatii pielii sau ingredientele rare si pretioase provenite din areale privilegiate. Putine sunt momentele in care ma deghizez intr-un consumator obisnuit si ma las sedusa exclusiv de arome, texturi sau packaging. Insa si in acele momente, presarate cu decizii din impuls se pot produce revelatii. Intotdeauna am sustinut ca a cumpara un produs cosmetic este in egala masura o nevoie vitala si o placere pe care trebuie sa ti-o rezervi. Iar legitimarea afirmatiei cu pricina a venit vara aceasta odata cu testarea a cinci dintre deliciile bio pentru piele regasite in meniul BioAlchimia.ro. Sunt genul de produse “low-profile”, pe care nu le vezi peste tot, dar care au rezultate exceptionale si pe care te poti baza oricand. In plus, sunt blande cu pielea si concentreaza in recipiente eco-friendly tot ceea ce are mai bun de oferit natura.
Marturisesc ca ma numar printre cei mai mari consumatori de apa micelara, prin urmare putine produse care se incadreaza in aceasta categorie au ramas fara verdict. Fara nicio exagerare, le pot numara pe degetele de la o mana. Si asta pentru ca nu se gasesc in tara si pentru ca shipping-ul din celalalt colt al lumii dureaza cateva saptamani bune. De aceea, produsele marcilor la care fac referire nici nu au fost o prioritate. Mereu gasesc o apa micelara care raspunde nevoilor tenului meu si care ma multumeste, cea mai noua in fata careia m-am declarat incantata fiind Acqua di Fiordaliso E Teatree Micellare de la Alkemilla Eco Bio Cosmetic, unul dintre brandurile bio premium regasite pe BioAlchimia.ro.
Lotiunea micelara este formulata pe baza de apa de albastrele, un produs microbiologic pur obtinut prin distilarea cu abur a florilor. In urma cu mai bine de doua decenii, in micul necessaire cosmetic al bunicii mele se regasea o crema (de provenienta ceha, daca nu insel) pentru conturul ochilor cu apa de albastrele, despre care aveam sa aflu la cativa ani distanta ca a constituit secretul de frumusete al unor nume celebre ale cinematografiei mondiale. Nu intamplator am facut aceasta mica paranteza. Primul efect dupa utilizarea apei micelare cu albastrele si arbore de ceai l-am resimtit in modul in care se simte si arata zona de contur a ochilor. Hidrolatul obtinut din floarea de albastrele este un remediu excelent pentru ochii obositi dupa o zi solicitanta sau dupa multe ore petrecute in fata ecranului laptopului, al smartphone-ului si al tabletei, calmand iritatiile si diminuand inflamatiile generate de praf, poluare etc.
De asemenea, apa de albastrele prezinta si o puternica actiune anti-age, ajutand la detoxifierea epidermei, decongestionarea porilor si ameliorarea petelor brune. In asociere cu uleiul esential de arbore de ceai si cu extractele biologice de cimbru si rozmarin, apa de albastrele din lotiunea micelara devine un exceptional antiinflamator, cicatrizant, antimicotic, astringent si revigorant pentru toate tipurile de ten. Intre tenul meu si apa micelara cu albastrele si arbore de ceai a fost dragoste la prima utilizate. O folosesc deja de doua saptamani si probabil o s-o fac pe termen lung. Imi curata delicat tenul, nu il usuca absolut deloc, este blanda cu zona ochilor si se pliaza perfect pe nevoile mele (mai ales dupa o zi torida).
Exista anumite deprinderi cosmetice “paguboase” care inevitabil imi ridica tensiunea. Si care, din pacate, inca sunt inradacinate in mentalul feminin. Una dintre acestea consta in curatarea tenului cu orice sapun gasit in supermarket la raionul de cosmetice. De ce ti-ai curata tenul cu un sapun obisnuit, care nu face decat sa iti irite pielea si sa ii afecteze bariera protectoare hidrolipidica, cand poti apela la una dintre cele 3.456.823 de solutii dedicate pentru demachiere existente pe piata? Si totusi, sapunul anti-age cu fructe de padure din portofoliul BioAlchimia.ro mi-a demonstrat ca exista si exceptii de la regula. Nu este un sapun in varianta clasica, ci unul special conceput pentru ingrijirea tenului, inclusiv al celui sensibil si reactiv.
Vei intelege imediat despre ce este vorba. In primul rand, insasi maniera in care este produs sapunul, garanteaza calitatea acestuia si il face potrivit pentru a fi utilizat pe ten. Spre deosebire de sapunurile fabricate industrial, care contin grasimi animale si o multime de aditivi sintetici si substante chimice, sapunul anti-age Alkemilla Bio Cosmetic este obtinut printr-un procedeu artizanal, doar in uleiuri vegetale si emoilenti naturali, rezultatul final nefiind alterat de niciun artificiu de laborator. Deoarece este prelucrat manual, sapunul anti-age bio nu este perfect simetric si nu are o aparenta atat de bine finisata si lustruita ca un sapun procesat industrial. In schimb, in contact cu apa, simti diferenta: este extrem de hidratant, bland si aproape ca se topeste cand atinge pielea.
Alkemilla Eco Bio Cosmetic a obtinut acest sapun cu deosebite proprietati anti-age prin saponificarea uleiului de cocos. Pe toata durata procesului de fabricatie, au fost adaugate uleiuri nutritive – ulei extravirgin bio de masline, ulei de avocado – si extract de afine, cu rol antioxidant si reechilibrant. Nuanta rosiatica a sapunului este conferita in mod natural de o serie de extracte vegetale, precum licopenul, un antioxidant puternic care conform celor mai recente studii stiintifice ar fi chiar mai puternic decat vitamina C. Pe mine m-a convins inca de la prima utilizare si obisnuiesc sa apelez la el in etapa a doua a curatarii tenului, dupa folosirea apei micelare cu albastrele si arbore de ceai. In plus, extractele vegetale continute ii confera un parfum gurmand irezistibil.
Cedru si patciuli. Ce alta asociere poate rima mai bine cu senzatia de prospetime in toiul unei zile de vara sufocante? Cateva picaturi din gelul de dus cu cedru si patchouli masate delicat pe pielea umeda, te fac sa te simti ca in mijlocul unei piscine amplasate in varf de munte. Nu face spuma multa, doarece nu contine surfactant, ci doar ingrediente de origine naturala, in schimb este foarte emolient si nu trebuie sa aplici o cantitate prea mare pentru a-ti simti pielea curata si hranita.
Produs de compania italiana Apiarum si fiind certificat organic, gelul de dus cu cedru si patchouli este bogat in ingrediente active care nu doar curata delicat pielea, ci contribuie si la imbunatatirea calitatii acesteia. Apa din formula este inlocuita cu extract din floare de musetel, cu rol calmant, iar uleiul de patchouli si extractul de aloe vera sunt alaturate pentru a combate inflamatiile pielii, acneea si chiar unele forme de dermatite alergice.
In plus, gratie packaging-ului cu tenta retro, care ma trimite cu gandul la Mad Men, gelul de dus cu cedru si patchouli Apiarium poate constitui o idee inspirata de cadou. Eu deja ma gandesc sa mai imi comand o varianta din aceeasi gama (cu vanilie si migdale), mai ales ca am observat ca dupa doar cateva zile de utilizare, pe pielea mea nu mai apar mici pustule inflamatorii, explicabile printr-o multime de factori, in special radiatii UV-sebum-noxe.
Una dintre dependentele mele la capitolul produse cosmetice pentru baie, o constituie scrub-urile si gomajele. In adolescenta apelam la clasicele si extrem de eficientele retete cu zat de cafea sau miere si tarate de grau, insa in prezent nu mai nici timpul si nici rabdarea necesara pentru a mai prepara amestecurile cu pricina. Prefer sa deschid capacul unui borcan si sa ma “infrupt” dintr-un produs care combina secretele naturii cu deliciile culinare si performanta cosmetica.
Noul scrub de corp cu piersica si grapefruit de pe BioAlchimia.ro are la baza o formula atat de apetisanta, incat cu greu ma pot abtine sa nu o degust de fiecare data cand utilizez produsul.
Adapostit intr-un borcan inspirat de dulceturile din camara, cu o grafica retro a etichetei, scrub-ul de corp cu piersica si grapefruit m-a cucerit prin calitatea sa de a stimula toate simturile: tactil prin granulatia sa perfecta, olfactiv prin miresmele gurmande de cocos, piersica, grapefruit, prune si citrice si vizual prin ambalaj. Inca de prima data cand l-am aplicat pe piele, am simtit cum aceasta se energizeaza, ca si cum concentratele naturale din fructe ar fi transmis celulelor pofta de viata si de aventura.
In afara faptului ca scrubul de corp Apiarium elimina excelent celulele moarte de pe suprafata pielii, lansand-o neteda, catifelata si minunat parfumata, acesta are si rol hranitor, revitalizant si regenerant. La baza formulei se afla unt de shea, laptisor de matca, ulei de piersica, ulei esential de grapefruit si un cocktail de saruri marine cu rol de stimulare a regenerarii celulare.
Crema de corp tonifianta Domus Olea Toscana din portofoliul BioAlchimia.ro a fost revelatia mea din ultima vreme in ceea ce priveste formulele de ingrijire specifica pentru corp. Este o crema cu o consistenta bogata, insa nu excesiv de onctuoasa, focusata nu doar pe rezultate, ci si pe placerea simturilor. Din bolul cu delicatese, cosmetologii au extras ce este mai bun pentru redarea tonusului si a fermitatii pielii, crema de corp fiind imbogatita cu extracte frunctionale de frunze de maslin si goji, nuci verzi, acizi din struguri, mere, lamaie si grau, ulei de samburi de piersica, ulei de migdale dulci si unt de shea.
In scurt timp a devenit crema mea de corp preferata si trebuie sa recunosc ca actiunea imediata si instant a contribuit din plin la aceasta decizie. Mai precis, inca de la prima aplicare, am putut simti diferenta in ceea ce priveste aspectul pielii. Colagenul vegetal continut tonifiaza instant pielea si o hidrateaza, in timp de acidul hialuronic genereaza efectul de “umplere” prin atragerea si mentinerea apei in tesuturi. Epiderma capata imediat un aspect mai neted si mai tonifiat, ceea ce in anumite situatii se poate dovedi de mare folos.
Nu te gandi insa ca este vorba doar despre un efect cosmetic. Nici vorba de asa ceva. Crema de corp tonifianta a fost gandita special pentru ingrijirea specifica a zonelor cu relaxare cutanata (atat datorata fluctuatiilor de greutate, cat si inaintarii in varsta), insa daca beneficiilor sale pe termen lung i se adauga si unele vizibile cu ochiul liber imediat, cu atat mai bine. Eu obisnuiesc sa o aplic de obicei seara, pe picioare, brate si fese, insa pentru un rezultat mai rapid poate fi utilizata si de doua ori pe zi (inclusiv pe decolteu si pe abdomen).