Atelier M12

Doua fete tinere si extrem de talentate se afla in spatele Atelier M12. Am fost tare curioasa sa aflu mai multe despre ele, pentru ca astfel de designeri la inceput de drum chiar merita promovati si sustinuti. Mai jos aveti o parte a materialului, iar aici il gasiti integral.

Atelier M12 inseamna mai mult decat un proiect fashion. Cei doi designeri care se afla in spatele Atelier M12, Oana Peperigeanu si Rodica Golban, au creat un concept pe care il dezvolta in permanenta.

­­
atelierm120.jpgNu urmeaza in nici un caz tendintele in moda, insa nici nu le ignora cu desarvarsire. Incearca sa isi contureze propriul stil si sa urmeze o directie bazata pe inovatie. Iar intr-o perioada in care aproape nimeni nu mai are curajul de a veni cu ceva diferit de ceea ce inseamna vandabil, Atelier M12 asigura o alternativa de care aveam nevoie.

Inainte de toate, am fost curioasa sa aflu mai multe despre cele doua fete, Oana si Rodica. Oana este din Sibiu iar Rodica din Sofia, Republica Moldova. Le-a unit modul asemanator in care gandesc si se comporta, insa poate cel mai important, o prietenie frumoasa.

Pasiunea pentru moda a venit ulterior, odata ce ne-am dezvoltat personalitatea si ne-am regasit propriul stil. De atunci drumul nostru era unul evident cu sens unic.. desi niciuna dintre noi nu a urmat Liceul de Arte Plastice, amandoua am ales sa ne urmam unicul gand profesional, studiile superioare in design vestimentar la Facultatea de Arte Plastice din Timisoara. Colectiile cu care am absolvit facultatea au fost ultimele proiecte independente, de atunci tot ce realizam trece prin doua minti creative.”

atelierm121.jpg atelierm122.jpg
In mod firesc am intrebat si de unde denumirea M12?Dupa lungi dezbateri in ceea ce priveste numele brandului nostru M12, am avut o revelatie comuna, de care suntem incantate caci are la baza o poveste hazlie… desi la adrese diferite, amandoua locuim la mansarda si cum a fost sa fie amandoua la apartamentl 12, o coincidenta frumoasa, un detaliu demn de cantarit.

atelierm123.jpg atelierm124.jpg
Uitandu-ma la creatiile Oanei si Rodicai nu am putut sa nu remarc combinatiile inedite de texturi, materiale si nu in ultimul rand de forme bine definite. „Ne influenteaza tot ce are o forma, un contur clar definit. De obicei cele mai interesante motive le gasesti in mediul natural. Noi pretuim mai mult forma in creatia noastra, mai putin imprimeul sau materialitatea textilelor. Ne place si efectul repetitiv, multiplicat, care poate avea un rezultat extraordinar.

Continuarea aici.

Atelier M12

Interviu Gabriela Maria Vlad

Atelier M12

Pasarela 2009 – interviu Philippe de Saint Mart

Articole recente

There are 3 comments

  1. monica

    am incercat sa le trimit mail si nu am reusit, daca ai avea o alta adresa , un nr de telefon sau daca stii cumva unde le-as putea gasii creatiile te-as ruga sa-mi spui

Impartaseste-mi opinia ta