Andreea Tincu&Sense primavara-vara 2013: Like a Lady

Cum definesti o lady moderna la finele lui 2012, un an al schimbarilor si transformarilor iminente, al renasterii stilistice si al permanentelor cautari, in speranta intrevederii sensului care sa alunge morozitatea si apatia din dressing-uri? Raspunsurile se preling cu gratia unei bufnite purtatoare de ravas si cu viteza internetului, direct de la Viena, acolo unde recent Andreea Tincu&Sense a dezvaluit propunerile pentru primavara-vara 2013.
Mesajele menite sa imprime o noua viziune, sa contureze noi premise, sa surprinda prin intermediul simbolurilor ascunse, se decripteaza in locurile speciale, care pulseaza in ritmul modei si care o invita sa se opreasca putin din tumultul sau, pentru un vals Op.4 pe acorduri de flaut, vioata si clarinet sau pentru un mars putin mai alert, in preambulul unui sezon electrizant.

Andreea Tincu&Sense deschide un portal in timp, reusind sa concentreze intr-o linie perfect echilibrata, elemente reprezentative ale unor vremuri demult apuse. Demersul nu este defel fortat, nu se cantoneaza intr-o idee singulara ilustrata repetitiv pentru a parea mai clara, ci lasa loc studiului si interpretarii, asa cum de altfel obisnuieste Andreea Tincu in colectiile sale, amprentate de o eleganta si de o sensibilitate aparte.

Rigoarea in cazul designerului iesean se traduce prin subtilitatea motivelor inserate in schemele de design atent concepute, prin rafinarea cromaticii si prin modul gradat in care sunt prezentate look-urile colectiei. Directia nu este dezvaluita de la bun inceput, surpriza ivindu-se de abia dupa primele tinute alb-negru, contrast deseori adoptat de Andreea Tincu si preferat pentru a pune in valoare latura grafica a pieselor, inciziile si morfologia vestimentara.
Personajul conturat in noua colectie, poarta cu sine un suflu nou, pozitiv si cat se poate de optimist. Totodata, domnita dupa care Gopo alearga cu o floare, se prezinta drept un mesager venit dintr-o perioada in care ciorapii cu dunga si talon isi sustineau pledoaria pentru feminitate, iar textilele sintetice deveneau accesibile, tocmai pentru a reactiva o zona a esteticii absolut necesara, intr-o societate care pare sa nu isi mai gasesc defel identitatea printre rafturile mass-market-urilor.

Armele combative ale Andreei Tincu sunt mai puternice decat orice inventie descinsa din laboratoarele ultra-secretizate si reprezinta un pericol iminent la adresa tuturor femeilor hipnotizate pe falsa canapea terapeutica a psihologilor de tendinte. Nu este vorba despre o joaca de-a moda, ci despre un umor furnizat in doze controlate, inteles de cine are capacitatea de a vedea dincolo de simplele imagini si purtat in suflet de cine iubeste deopotriva moda si arta, cu toate referintele implicite.

Manecile de camasa legate devin platci de tunici sau gulere dispuse pe rochii, fentele sunt prelungite in refiletul buzunarelor laterale, astfel incat niciun reper nu mai poate fi gasit acolo unde privirea se astepta sa il descopere. Provocarea vine tocmai din lansarea invitatiei de a descoperi, de a cerceta, de a simti o piesa, nu doar de a o lua de pe un umeras din lemn si a o plasa pe un umeras mobil.
Patchwork-ul este realizat din bucati mici de materiale pretioase, al caror liant nu este altul decat broderia manuala. Mai mult decat atat, motivul rupestru este inserat intr-un mod cu totul neasteptat in colectie, pentru a sublinia transgresarea unor elemente arhaice, cand eleganta felina o depasea cu mult pe cea umana, intr-un timp in care doamnele cochete, cu palarii gen toca, servesc ceaiul de la ora cinci alaturi de barfele reunite in sfere colorate si jucause.

In primavara lui 2013, cand marile capitale vor fi invadate (din nou) de mult neon si frivolitate, Andreea Tincu&Sense isi va sustine pledoaria pentru ceea ce inseamna adevaratul lux in moda. Galbenul pal si luminos al matasii, va mangaia delicat pielea asemenea primelor raze de soare, movul iris va deschide apetitul pentru incursiunile in gradinile feerice descoperite la miez de noapte, iar albastrul intens va servi drept sursa de inspiratie pentru un ocol al Pamantului intr-un balon lenes sau intr-o caleasca bostan.
Este timpul ca moda sa fie servita in tihna, savurata si nu doar poftita dintr-o nevoie acuta de acumulare, visata si modelata…like a true LADY!

Incepand cu acest sezon  o parte din piesele colectiilor Andreea Tincu & Sense pot fi cumparate din reteaua de magazine Sense din toata tara iar unicatele doar la comanda privata direct din showroom (+40733101939). Online, outfiturile vor fi disponibile pe www.molecule-f.com si in curand in noul magazin virtual Andreea Tincu & Sense. Incaltamintea colectiei este semnata Papucei (www.papucei.ro), iar conceptul make up al colectiei apartine Nicoletei Timus.

Descopera colectia integrala Andreea Tincu&Sense primavara-vara 2013, accesand galeria foto (click pe imagini pentru a le vedea la dimensiuni mari)!

Andreea Tincu&Sense primavara-vara 2013: Like a Lady

Stralucire extrema si un par perfect hidratat: Moroccanoil Glimmer Shine

Andreea Tincu&Sense primavara-vara 2013: Like a Lady

Cinci nuante vibrante pentru saruturi irezistibile: colectia capsula de rujuri Givenchy

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!