Andreea Tincu – interviu

Ultima colectie a Andreei Tincu mi-a placut mult de tot. Prin urmare am decis sa o contactez pentru a afla mai multe lucruri despre ea si despre tinutele pe care le creeaza. Mai jos aveti o parte din materialul realizat pentru HotCity.ro. Restul puteti citi aici.

Despre Andreea Tincu am auzit in repetate randuri, insa marturisesc ca pana sezonul acesta piesele vestimentare create ea, nu imi atrasesera atentia in mod deosebit. Noua sa colectie m-a surprins insa cat se poate de placut, dovedind o evolutie in ceea ce priveste stilul abordat.

­­andreea1.jpgPana sa va povestesc insa despre colectia cu pricina, am sa va spun cateva cuvinte despre Andreea Tincu. Despre Andreea nu s-au scris pana acum foarte multe lucruri.

In afara de cateva fotografii din colectiile sale insotite de doua-trei fraze nu am putut gasi mai mult despre Andreea. Din acest motiv si din curiozitatea de a afla cum este Andreea Tincu atat ca designer cat si ca om, am contactat-o iar ea mi-a raspuns mai mult decat prompt (lucru pentru care de altfel tin sa ii multumesc).

Asadar sa incepem cu inceputul. Andreea Tincu a studiat la Iasi in cadrul Universitatii de Arte George Enescu – sectia Murala. Activitatea propriu-zisa ca si designer si-a inceput-o in anul 1998 cand s-a angajat ca designer vestimentar la o casa de moda din Iasi.

andreea2.jpg andreea3.jpg
De desenat, desenez, cum mi-a spus acum o cunostinta, fete lungi si slabe, din clasa a-VI-a, deci de 18 ani. La acea firma, eu desenam modele unicat, le atasam bucatile de materiale si veneau diverse cliente care isi comandau tinute pe baza desenelor. Am avut atunci prima mea prezentare. Se intitula Contraste si era foarte funny deoarece era pentru siluete diverse care au si prezentat colectia in sine. Clientelele firmei respective erau modele, astfel incat pe podium au defilat femei de la 50 kg si 18 ani, la femei de 45 de ani si 75 kg. Printre ele si mama mea, care m-a blagoslovit mult pentru asta.„, spune Andreea Tincu.

andreea5.jpg andreea4.jpg
De la a crea haine pentru casa de moda din Iasi si pana la participarea la festivaluri importante de moda nu a fost decat un pas… un pas destul de mare as putea spune, care a presupus multa munca, daruire si mai cu seama inspiratie. In 2005 Andreea Tincu prezenta la Mamaia Fashion Week, iar in urmatorii 3 ani (2006, 2007, 2008) a participat la Romanian Fashion Week. Prezentarea din 2006 a fost ca designer pentru Mancetta iar in 2007 a avut 2 prezentari, una principala si una ca designer-colaborator pentru Irina Schrotter toamna-iarna 2007/2008.

andreea7.jpgandreea6.jpg

Si daca va ganditi ca aici se opreste totul, ei bine nu. Andreea Tincu si-a gasit timp sa creeze si pentru colectii precum Mellow for Debenhams, Irina Schrotter Kids, Metro, Prêt-a-porter Paris si Sense. „Pentru Metro si Mellow am creat si imprimeuri,ceea ce mi-a placut foarte mult,deoarece arta plastica este o mare pasiune. La Sense lucrez pentru linia lor de tesaturi si tricotaje adresata femeilor din Romania care dispun de un buget mediu, dar si pentru Sense Limited Edition, o linie cu un pret ceva mai ridicat„, spune Andreea.

andreea10.jpg andreea11.jpg
Ceea ce imi place foarte mult la creatiile Andreei Tincu, pe langa materialele pe care le foloseste si formele pe care le abordeaza, este faptul ca fiecare piesa in parte este purtabila. Am intrebat-o daca are o piesa preferata si mi-a raspuns ca nu ii place sa se copieze. E mare lucru sa poti afirma acest lucru la ora actuala, si o spun cu cea mai mare sinceritate, uitandu-ma la toate colectiile lansate in ultima perioada.

andreea12.jpg andreea13.jpg
Andreea insa reuseste sa faca ceea ce declara si pentru asta o apreciez foarte mult si gasesc ca in acest mod ar trebui sa se comporte fiecare designer roman.Stilul meu este in mine. Eu iau creionul preferat, un Rotring grena, foi A3 si incep sa desenez…avand o pasiune deosebita pentru Istoria Artei si pentru istoria Costumului. Imi gasesc de acolo multe idei (exemplu: Colectia „Blue like Orange” inspirata de suprarealism…Sau imi da o stare creativa  o anumita muzica… cum a fost melodia „Everybody wants to be a cat” care m-a inspirat in realizarea ultimei colectii „Frou-frou„, declara Andreea Tincu.

andreea14.jpg andreea15.jpg

Andreea Tincu – interviu

David Bisbal la Rai da Buni

Andreea Tincu – interviu

Special: Fashion&Make-up de sarbatoare

Articole recente

There are 0 comments

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!