Noul tip de eleganta si provocarile stilistice ale debutului de an: Atelier Lachatterie by Isabelle Vijiiac

Un nou an plin de provocari stilistice se asterne precum o coala alba in mainile trepidante ale unui scriitor ce isi asteapta inspiratia pentru a incepe cel mai bun volum al sau. Insa atunci cand vine vorba despre mode, modele si garderobe personale, nu tendintele sau prognozele organizate in caietele de stil sunt cele care dicteaza parcursului estetic, ci chiar tu, autoarea propriei povesti de viata concentrate in capitole pline de insemnatate.

LaChatterie1

La inceputul fiecarui an, imi indemn clientele de al caror personal styling ma ocup, sa isi rezerve timp nu pentru o noua sesiune de consiliere, ci pentru un exercitiu de auto-evaluare. De-a lungul celor 365 de zile ale unui an se produc cel putin 365 de mutatii sau permutari in labirintul interior al fiecarei femei, cel mai adesea trecute cu vederea sau voit ignorate in favoarea aspectelor mult mai pragmatice ale traiului cotidian. Nu intamplator, la trecerea dintre ani, privind umerasele impecabil ordonate in dressing, multe doamne simt nevoia sa le rearanjeze. Un paradox al ordinii aparente care prevesteste o schimbare iminenta.

In orice garderoba exista amicitii care dureaza de ani de zile, relatii de conjunctura sau oaspeti “en passant” care doar condimenteaza pe moment atmosfera. Spre deosebire insa de musafirii ocazionali, hainele nu sunt menite a fi purtate doar cu sau la anumite ocazii. Acesta este primul indiciu al exercitiului de auto-evaluare mai sus mentionat, un indiciu corelat cu perceptia asupra imaginii de sine si a modului in care comunicam prin vestimentatie. De ce o fusta de matase superba asteapta o anumita ocazie pentru a fi purtata, de ce atunci cand se sting candelabrele interesul unei femei de a arata impecabil scade dramatic, de ce este invocata absenta unei iesiri in oras pentru o sesiune de beauty la un salon sau pentru deprinderea unor noi tehnici de make-up? Ocaziile de a fi remarcate, de a ne fi sesizata prezenta intr-o masa amorfa, de a adresa un zambet timid unui necunoscut, de a rasfata pielea cu atingeri de matase sau cu dantele fine inca de la ivirea zorilor, nu ni le creeaza nimeni altcineva decat noi insine. Si asa cum imi marturisea recent o buna prietena, trebuie sa ne permitem sa ne simtim asa cum ne-am dori de fapt.

LaChatterie2

Eleganta si gratia sunt inscrise in ADN, iar cultivarea lor de-a lungul anilor, reprezinta o datorie pe care fiecare femeie o are fata de ea insasi. Nu este vorba despre croiul sau despre eticheta unei rochii, despre discursul cuceritor al unui brand cult sau despre notorietatea unui logo. “Noul tip de eleganta” nu este o inventie de data recenta, ci sinteza unui an din care am speranta ca fiecare am invatat cel putin cateva lectii importante, am avut parte de weekend-uri presarate cu conversatii spumoase, cu lecturi infinit mai captivante decat blockbusterele sezoniere, cu apusuri de soare uluitoare traite aievea nu doar surprinse in retetele sociale, cu erezii carora am avut curajul sa le dam curs si cu experiente stilistice neasteptate, in afara zonei de confort si a limitarilor auto-impuse.

“Wild at Heart” ar putea fi titlul unui roman de secol XVIII, usor romantat, putin dramatic si activator de nostalgii, sau de ce nu, tagline-ul unei ecranizari cinematografice a carei eroina se foloseste de arme de seductie demult uitate pentru a rescrie regulile amorului. Eu insa va indemn sa adoptati “Wild at Heart” drept motto-ul noului an, un an in care curajul vestimentar incepe acolo unde se termina comparatiile (cu vietile altora, cu numarul si natura hainelor din terte dressing-uri, cu stralucirea unor branduri mai mult sau mai putin accesibile, cu asa-zisa fericire indusa de acumularea unor obiecte “cult”) si pretentiile.

LaChatterie4

In urma cu cateva saptamani, Isabelle Vijiiac imi dezvaluia noua sa colectie vestimentara ce nu intamplator poarta denumirea “Wild at Heart”. Atelierul de creatie al lui Isabelle functioneaza de cativa ani si in ciuda trecerii timpului, nu s-a schimbat catusi de putin. Nici spatiul cu pricina si nici cea care il patroneaza. Pe Isabelle nu as include-o ad literam in categoria designerilor, ci a curatorilor de frumos. Spun asta, deoarece studiind de ani de zile piesele vestimentare concepute de Isabelle, am constatat ca aceasta se numara printre putinii oameni creativi care nu au incercat nici sa se alinieze tendintelor, nici sa urmeze o linie vandabila, nici sa pretinda ca in spatele usilor atelierului se ascunde o iluzie frumos marketata. Atelier Lachatterie by Isabelle Vijiiac a fost dintotdeauna si continua sa fie un business onest si fara pretentii nerealiste, un business care isi are clientii sai fideli si care are capacitatea ca pentru fiecare femeie care il descopera sa scrie o pagina care sa inceapa cu “once upon a time” si care sa continue in stilul liber al invitatei.

“Wild at Heart” este mai mult decat o colectie dedicata sezonului toamna-iarna 2015-2016, pretextul perfect pentru a da nastere acelor ocazii care nu credeam ca exista. O aparitie tulburatoare intr-o rochie rosie din matase fina intr-un peisaj hibernal, silueta de clepsidra a unei dive invaluite in rose-champagne la primele ore ale diminetii, rigoarea si seriozitatea unei tinute cu plastron insinuante sau aerul aproape nepamantean al unei dantelarii de un alb pur (care da, poate si este menita a fi purtata nu doar cu prilejul unui botez/nunti, ci si cu o pereche de sandale plate la un picnic sau la un ceai servit la amiaza).

LaChatterie3

In esenta, aerul proaspat de nou nu este dat de o noua achizitie sau de aerisirea locuintei, ci de libertatea pe care o acordam mintii de a cutreiera. Si nu in ultimul rand de permisiunea acordata inimii de a-si accelera ritmul cat mai des cu putinta.

Credite shooting:
FotografFotografulTAU.ro
Make-upAndreea Ali
HairstyleCristian Scutaru (.1 Concept)
NailsAndreea Lascu (nail expert)
Tinuta – rochia Adelaide din dantela ivoire Atelier Lachatterie by Isabelle Vijiiac (colectia toamna-iarna 2015-2016 “Wild at Heart”)
LocatieGargantua Anniversaire

Noul tip de eleganta si provocarile stilistice ale debutului de an: Atelier Lachatterie by Isabelle Vijiiac

Sfaturi de stil la DIGI 24: cum alegi rochia perfecta pentru o seara de gala

Noul tip de eleganta si provocarile stilistice ale debutului de an: Atelier Lachatterie by Isabelle Vijiiac

Lune Féline (Atelier Des Ors): irezistibilul captiv intr-o bijuterie olfactiva

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!