Mantouri de primavara-vara Adrian Oianu

In cadrul unui brunch pentru presa organizat in prima parte a zilei, Adrian Oianu a dezvaluit o noua linie de mantouri pentru primavara-vara 2012, cu forme foarte bine definite, structurate si inteligent gandite, astfel incat sa se plieze pe o gama larga de stiluri.
Mantourile din fasii de material textil juxtapuse si franjurate, contureaza o zona a esteticii extrem de percutanta si cat se poate de bine amprentata cu spiritul ludic al designerului. Zeci de metri de material au fost utilizati doar pentru alcatuirea unei singure piese, iar totul este lucrat manual in atelierul lui Adrian Oianu din superba vila cu etaj in care isi primeste clientele.
Alte variatiuni pe tema, cu linia umerilor usor cazuta sau dimpotriva ridicata optic si marcata prin insertii contrastante sau prin cusaturi „la vedere”, sunt puse in valoare prin intermediul unor suprafete foarte texturate, care la prima impresie par a fi cat se poate de rigide. Anumite materiale imita textura de sac sau de pasla, in timp ce altele, mult mai fine, redau printr-o cromatica subtila axata pe tonuri neutre, elemente de geometrie stilizate sau readuc in actualitate boucle-ul.
Inedit este faptul ca Adrian Oianu a cautat sa imprime liniei de jachete un corespondent conceptual cu rochiile regasite in cea mai recenta colectie a sa. Dovada ca suprapunerea unor suprafate in aparenta dure si rigide peste rochiile din matase fluide cu imprimeuri digitale, a fost una fericita si inspirat aleasa. Cateva mantouri sunt captusite cu matase bej-nude, altele odata studiate releva pe interior material de neopren, intr-o abordare inedita cu elemente sportswear integrate intr-un prêt-a-porter diferit organizat si care nu respecta sub nicio forma principiile clasice.
Am fotografiat cu precadere contrastele de texturi, pentru a va putea da seama mai bine de conceptul creativ redat in design.

Mantouri de primavara-vara Adrian Oianu

Concurs: L’Occitane iti protejeaza mainile de soare

Mantouri de primavara-vara Adrian Oianu

Styling de primavara la Chantal boutique

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!