Jour d’Hermes: esenta fericirii sublimata intr-o clipa

Light is beautiful when it inspires the imagination to create„, marturiseste Jean-Claude Ellena, parfumierul Casei Hermes, un personaj cu totul aparte pe care am avut onoarea sa il intalnesc in urma cu cativa ani si sa il intervievez in biroul sau amenajat la ultimul etaj al cladirii situate pe Rue Boissy d’Anglas.

Jour d’Hermes plasat intr-o compozitie proprie, surprinsa de Alexandru Rosu

Inspiratia si imaginatia nascatoare de creativitate descind din sferele inalte si insufletesc gradina ascunsa de ochii curiosilor intre meandrele conformismului acerb si al perpetuei cautari. Dorintele se nasc in creuzetul magic si primesc darul miresmelor care traverseaza spatiul si timpul, planand in eternitate. Luminata de ganduri, privita prin ochii sufletului si descoperita cu emotie pura, gradina fermecata comprima acordurile cristaline intr-un cant datator de viata, asemenea alintului lirei ce poarta cu sine mesajul zeilor relevat de Hermes.

Noul an prilejuieste decriptarea unui capitol distinct, complet revizuit sub egida Hermes. Jour d’Hermes, esenta pe care am resimtit-o ieri la ceasul amiezii, intr-un decor floral absolut superb si de care nu m-am mai putut desparti pana in zorii zilei, nu isi gaseste vreo referinta in arhivele olfactive ale casei si cu cat i-am cautat mai intens resorturile, cu atat mi-am dat seama de inutilitatea demersului.
Incadrarile sunt de prisos atunci cand narile se cufunda in infuzia florala si cand gandurile se opresc din freamatare pentru a celebra mirajul unei clipe imbatatoare. O mie de flori au fost reunite de Jean-Claude Ellena in licoarea aurie care dezvaluie vigoarea unei zile oferite in dar de divinitate. O zi ca nicio alta pe care am trait-o, o zi care lanseaza promisiunea unui nou inceput inainte ca aburii cafelei sa ascuta simturile, o zi in care lumina se lasa imbratisata cu pasiune si in care oglinzile interioare reflecta fatete nedeslusite ale feminitatii.

Profunzimea florilor transformate in nectar servit direct pe piele, pentru a fi absorbit cu nesat prin toti porii. Jour d’Hermes devine pretextul narcotic sublimat in aura seductiei debordante, ale carei premise nu s-au schimbat de cateva mii de ani. O dependenta care mistuie suflete fara a subjuga, care incita si dezmorteste emotiile ferecate in adancuri, care inalta spirite si asterne pe chip zambete sincere si inocente.
Parfumul intruchipeaza ceea ce recentele lansari doar s-au straduit sa exprime in mod mimetic: stilul si identitatea! De cele mai multe ori provocarea intervine atunci cand trebuie sa rafinezi, nu doar sa adaugi, atunci cand prin simplitate obtii sofisticarea, atunci cand misterul inseamna mai mult decat o imagine inteligent integrata in campanie si sustinuta de decoruri fulminante.

Jean-Claude Ellena nu cauta perfectiunea, ci simbioza asupra careia sa nu mai fie nevoit sa revina. O structura transparenta, aproape aeriana, care persista in mod surprizantor de-a lungul intregii zile si care se transforma dintr-un moment in altul. Intangibila sau romantica, glaciala sau calda, tumultoasa sau visatoare, insinuanta sau inocenta! Misterul feminin care incearca sa fie elucidat de Hermes, mister nedescifrat, ignorat si mult prea ravasitor pentru a fi intampinat de suflete plapande.
Jour d’Hermes inchina un imn feminitatii autentice si deschide calea redescoperii de sine. Este un val care invaluie doar pentru a dezvalui lumina eterna care plamadeste arhitectura sacra si ofera indiciul iesirii din labirint. Dezleaga misterul pe care l-ai evitat indelung si nu vei mai avea nevoie de o piramida olfactiva inscrisa oficial in comunicatul de presa pentru a te indragosti iremediabil de parfum. Jour d’Hermes nu are nevoie de date precise, nici de paliere de identificare, ci doar de trairi intense si atasamente constiente.

Nu il poti renega si nici plasa in randul testelor uzuale. Il poti doar adora si visa la urmatorii vapori care vor sublima fericirea intr-o clipa cat o eternitate. Cateodata visul este mai real decat ai fi putut crede si se afla mai aproape decat te-ai fi asteptat. Totul este sa privesti din lumina potrivita, pentru ca nimic nu este ceea ce pare.

Alaturi de Minodora Tornean (Niran)

Tendinte primavara-vara 2013: Stefanel

Tendinte primavara-vara 2013: Stefanel

JUL ET MAD: trilogia olfactiva a iubirii la Elysee Concept

JUL ET MAD: trilogia olfactiva a iubirii la Elysee Concept

Articole recente

There is one comment

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!