In stil arab – fila 1

Astazi pe hotcity.ro debuteaza saptamana araba. Mai precis voi scrie despre portul femeilor arabe, transformari ce au survenit de-a lungul anilor in lumea araba etc. Astazi va propun o mica incursiune in ceea ce inseamna port. Mai jos aveti un mic fragment, iar aici puteti citi materialul complet.

In ultimii ani industria luxului a inregistrat o dezvoltare semnificativa in tarile arabe. Cele mai exclusiviste hoteluri si mall-uri, intinse pe suprafete imense si-au facut loc in zone precum Dubai, iar designerii arabi au reusit sa isi prezinte colectiile in marile capitale ale modei.

Vestimentatia femeilor a inceput sa se diversifice, ce-i drept cu pasi mici dar siguri. Nu peste tot insa. Vorbim aici in special despre femeile care locuiesc impreuna cu familiile lor in afara tarilor arabe.

Cu toate acestea valul musulman ramane o constanta a portului feminin, iar in unele regiuni arabe femeile sunt acoperite complet din cap pana in picioare.

Regii asirieni sunt primii care au introdus valul in vestimentatia feminina. In perioada respectiva, femeile care isi acopereau fata faceau parte din clasa superioara, in timp ce sclavele si prostituatele nu aveau voie sa poarte val (in cazul in care nu respectau acest lucru riscau sa fie biciuite si uneori chiar omorate in bataie).

Citeste tot materialul aici.

In stil arab – fila 1

Guest post – Red Passion for Fashion

In stil arab – fila 1

In stil arab – fila 2

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta