Frumusete de 24K

Utilizarea celor mai pretioase ingrediente in cosmetica, nu reprezinta defel o incercare de a revitaliza piata produselor de lux sau de a conferi clientilor posesori de Platinum Card, un motiv in plus de a face uz de statutul lor social privilegiat. Caviarul sau aurul, incluse in doze atent controlate in formulele cremelor faciale, transforma liniile de ingrijire ale caselor cu renume, conferindu-le atributul premium. Cu toate acestea, o crema cu aur nu garanteaza si o pozitionare evidenta intr-o zona aparte.

Aurul a revenit de cativa ani in tendintele manifestate atat la nivel de tesaturi, cat si in arta florala, in design-ul de interior sau in accesorii. Poate parea un paradox, insa in conditiile economice actuale, luxul ascuns intr-un mic borcan stilizat ce contine o crema fina cu particule pretioase, a devenit accesibil unui segment mai larg de clienti, atingand in unele puncte chiar si pe cei situati in studiile de piata pe un palier mediu.

Iar daca acestei retete de succes, incununate de stralucire ii adaugam si cateva aspecte ce tin de cosmetica straveche, atunci putem intui resorturile care stau la baza frumusetii nascuta mai intai din credinte, apoi certificata stiintific si transformata in elixire cu efecte miraculoase. Medicina chineza considera aurul ca fiind esenta frumusetii, iar preocuparea pentru un ten perfect, lipsit de riduri a determinat realizarea intr-o prima faza a unor accesorii menite sa fie utilizate ca parte a ritualului cosmetic zilnic.

Dupa o purificare a tenului, care putea dura de la cateva zeci de minute pana la 2 sau 3 ore (in tot acest timp pielea era supusa unor bai de aburi, revitalizata cu uleiuri esentiale sau masti din plante; intregul ritual de infrumusetare capata o aura regala si prin timpul alocat procesului), reginele erau indemnate sa utilizeze un intrument cu role din aur pentru stimularea circulatiei. Iar in Korea, femeile din patura aristocrata, realizau un preparat pentru definirea sprancenelor din pudra de aur, petale de flori si planta de indigo (din florile plantei era extras pigmentul de culoare albastru inchis, iar odate uscate petalele puteau fi utilizate in procesul de colorare al sprancenelor sau al parului).

Utilizarea aurului in cosmetica moderna a fost legat in mod indisolubil de proprietatile sale antioxidante si de revitalizare. In consecinta, majoritatea cremelor ce contin aur se adreseaza tenului matur, care se confrunta cu riduri si cu un aspect tern. Lucrurile insa nu s-au limitat aici, de-a lungul anilor Guerlain, unul dintre primele branduri care a asociat aurul cu industria frumusetii, ridicat stacheta si extizand gama de machiaj cu primere, lotiuni de curatare a tenului sau rujuri satinate (cele mai recent lansate, mizeaza pe o pudra de rubine).

Continuarea articolului meu aici.

Frumusete de 24K

Pictorial: Atractie interzisa

Frumusete de 24K

Cafea si arta

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!