Dileme de Eurovision

Finala nationala Eurovision de anul acesta mi-a lasat un gust si mai amar comparativ cu editiile precedente, cel putin din punct de vedere vestimentar, caci despre asta vorbim aici. Modul in care au stiut sau nu sa isi sustina live piesele cei ramasi in competitie, ramane sa fie comentat de catre criticii muzicali, nefiind domeniul meu de activitate.

M-as fi asteptat ca reprezentantii Romaniei la Eurovision sa manifeste un minim de receptivitate atunci cand vine vorba despre prezenta scenica. Vocea Paulei Seling nu poate fi pusa la indoiala si sunt convinsa ca interpretarea in cadrul competitiei internationale nu va lasa de dorit.

Insa ce se intampla cu imaginea? Am ramas socata citind articolul de astazi din Libertatea, in care este semnalata dilema vestimentara a Paulei Seling aflata la repetitiile pentru Eurovision. O dilema care dovedeste grave lacune la capitolul directie stilistica si un simt estetic inexistent.

De data aceasta nu mai este vorba despre propuneri vestimentare neacceptate, ci despre un refuz total de a acorda atentie tinutei. Artistul roman nu are nevoie de consiliere si nici de designeri care sa vina cu idei creative. Artistul roman este atat de complet si complex, incat ideea de one man show este cu mult depasita.

Privesc fotografiile incluse in articol si ma intreb oare daca privirea imi joaca feste in aceasta dimineata si vad dublu. Costumele din latex mulate merg fix pe aceeasi idee: trebuie sa fim sexy (balamuc) cu orice pret si sa “incalzim” atmosfera. Din pacate acesta este nivelul la care ne situam. Cautam sinteticul in orice am intreprinde, iluzia o preferam intotdeauna realitatii si afisam o atitudine inocenta menita sa mascheze un minim de educatie estetica pe care in mod firesc ar fi trebuit sa il avem.

Ma intreb daca primarul din Oslo a felicitat-o pe Paula, la petrecerea de care se aminteste in articol, pentru costumul negru sau pentru cel argintiu. Nu ca ar fi vreo diferenta majora intre cele doua, in afara de faptul ca argintiul pune si mai mult accentul pe acele parti ale corpului menite a fi mascate de nuante mai inchise. Insa cum romanilor le place circul si adora sa se joace cu focul, sa ii acordam sansa Paulei de a ne aprinde fitilul cand o vom vedea pe scena concursului.

Dileme de Eurovision

Centrul de cercetare de Cultura a Modei

Dileme de Eurovision

Cronica de colectie: Collette Dinnigan SS 2010

Articole recente

There are 6 comments

  1. dressaddict

    Mda, am remarcat si eu in urma cu cateva zile acest outfit neinspirat. Personal nu prea imi place pentru ca nu este deloc flatant pentru silueta Paulei, din contra, chiar imi pare ca o ingrasa (se vede cand sta jos la pian ) si nu imi surade nici faptul ca la picior pantalonul este tras peste sandale, aidoma costumelor de la patinaj artistic, cum isi trag fetele colantii peste patine. Mie imi place melodia foarte mult tare si vocile lor la fel, sper sa isi revina pana la finala, ar fi pacat sa nu se ridice la acelasi nivel si vestimentar.

  2. mauvert

    Nu stiu ce se intampla cu Paula. Ea este o finuta si o sensibila si avea un stil foarte feminin, dar ceea ce vad ma sperie rau. Latexul asta nu are nicio legatura cu ea…

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!