Diesel toamna-iarna 2014: noile coduri ale esteticii urbane

Dincolo de etichetele cu rezonanta si de intregul set de asteptari concentrat in fervoarea descoperii ce domina fiecare nou inceput de sezon, se ascund elemente cheie ce transforma un discurs la moda sortit uitarii in decurs de maxim 3-4 luni, intr-o amprenta definitorie pentru spatiul real in care abordarile estetice isi gasesc expresia plenara. Diesel se numara printre brandurile care nu doar se afiseaza din inertie, ci care a reusit ca in decurs de cateva decade sa infuzeze fiecare piesa vestimentara sau accesoriu, cu un concept intrinsec percutant, care nu tine cont de fluctuatiile sezoniere si care nu se impune in mod zgomotos.

In spatiul eminamente multicultural, definitoriu pentru marile metropole, identitatile par a se confunda, par a respira acelasi aer plasmuit dupa o reteta indelung testata si supusa unei standardizari voite. Secretul Diesel nu rezida in aliniere sau in obedienta, ci intr-un firesc adaptat spiritului contemporan si tradus prin prisma autenticitatii redate de traditie, de procedee artizanale pastrate in arhivele casei si reinterpretate cu ajutorul tehnologiilor moderne sau de tusele ingenioase integrate in design-uri care mizeaza pe functionalitate, purtabilitate si pe o eleganta discreta.

Personajele noii colectii toamna-iarna 2014 conturate de Nicola Formichetti – directorul artistic Diesel – exploreaza o latura cu totul aparte a lifestyle-ului urban, acea latura dinamica tradusa prin nomadism, printr-un spirit liber, nonconformist, insa mai cu seama asumat cu o ironie molipsitoare. Moda nu mai inseamna de mult modele, ci individualitati, iar idealul perfectiunii se subsumeaza unui simt al umorului exersat, unei capacitati de selectie si de filtrare accentuate conferita de o bogata experienta culturala si vizuala, de calatoriile intreprinse in locuri putin cunoscute, de inteligenta extragerii in propriul creuzet a acelor detalii menite sa contureze nu doar un look, ci un stil.

Putine sunt brandurile care reusesc sa deprinda o “tehnica” care nu se preda in universitatile de design, care nu se studiaza cu tomurile larg deschise si care nu se poate transmite cu precizie matematica: tehnica conceptelor cusute in detaliile menite a fi descoperite doar in momentul purtarii. Indiferent ca este vorba despre un fermoar prelung ce urmeaza conturul unei rochii din piele mini ireprosabile, fie ca este vorba despre un buzunar ascuns intr-o jacheta bomber spectaculoasa sau dimpotriva intr-un bluzon cu aspect uzat, piesele Diesel comporta acel “je ne sais quoi” care sopteste ca dincolo de prima impresie vizula se mai ascunde ceva. Acel ceva ce nu te lasa niciodata indiferent, acel ceva care te provoaca discret si care stii ca te va determina sa cazi prada unui amor infinit mai coplesitor decat asternutul ruginiu, boem si nostalgic al toamnei.

Pielea si denimul reprezinta doua dintre materialele emblematice pentru creatiile Diesel, iar in sezonul toamna-iarna 2014, ambelor le sunt adaugate noi finisaje si reinterpretari menite sa revigoreze look-ul. Jachetele biker adopta un aer usor uzat, in special in zona buzunarelor si a fermoarelor, rochiile drepte din denim de culoarea smoalei primesc vizita subtila a fasiilor din piele lata, special tratate pentru a crea o suprafata unitara, iar asocierile de piele cu lana groasa impletita, transforma mantourile (atat in varianta scurta, cat si in cea de lungime medie), in piese ideale pentru o toamna tarzie, cu temperaturi in scadere.

Tintele se preling nestingerit pe reverele jachetelor, pe manecile sau pe spatele acestora, insa filonul nu trimite cu prisosinta inspre un punk-rock agresiv, ci este temperat de asocierile cu mohairul, bumbacul fin, dantela sau tulle-ul. Pilonul principal care sustine colectia toamna-iarna 2014 Diesel are in vedere o inspiratie evidenta military, atat sub aspect cromatic (verde inchis, negru, antracit sau gri) cat si al detaliilor (nasturi metalici ordonati in coloane verticale pe rochii, mantouri cu un croi riguros, insigne cu trimitere la gradele militare, epoleti si butoniere dublu intarite).

Parka verzi, jachetele lungi sau mantourile cu fire lungi de lana sunt alaturate unor piese delicate, realizate din bumbac crosetat, dantela sau tulle: rochii in nuante de ivoire, verde sau alb, ce amintesc de combinezoane si de zona de boudoir sau versiunile cu maneci lungi si gulere din poplin cu trimitere la camasile perfecte ce completeaza uniforma militara.

Mai multe imagini din colectia Diesel toamna-iarna 2014, puteti vizualiza accesand galeria foto:

Diesel toamna-iarna 2014: noile coduri ale esteticii urbane

Pregatiri de vacanta si repere de stil la Final Summer Sales PARTY hosted by CONDUR by alexandru

Diesel toamna-iarna 2014: noile coduri ale esteticii urbane

Le Lift Creme (Chanel): o noua era cosmetica si cel mai eficient concentrat de fermitate

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta