Detaliile care transforma o banala camasa business intr-un reper de stil: piese esentiale amprentate de savoir-faire-ul Braiconf

Nedespartit de agenda de lucru, de smartphone si de servieta cu documente, pregatit intotdeauna sa isi rosteasca discursul cu un calm intrigant, in ciuda presiunii timpului si a deadline-urilor, atent la gestica si la mimica interlocutorului, business man-ul modern pare extrem de previzibil si incapabil sa surprinda la vreun capitol. Ultimele sezoane au demonstrat insa o schimbare de directie si o nuantare atat a profilului specific mediului business, cat si a garderobei impuse de un cod vestimentar altminteri destul de restrictiv si de anost: barbatul modern a renuntat la a percepe tinuta business drept o uniforma care ii asigura accesul si recognoscibilitatea in arealul profesional, ci o oportunitate de diferentiere si de individualizare in masa de “black suits”.

Ce-i drept, dress code-ul business nu a suferit modificari majore si putin probabil ca acest lucru sa se intample chiar si la un eventual declin de proportii al bursei. Cu toate acestea, cele cateva devieri de la rigorile precise si de la tinutele standard, in special in zona cromaticii si a paletei de tesaturi, sunt de natura a trasa diferente notabile intre banalitate si eticheta profesionala tradusa printr-o imagine curata, atent gandita si mai presus de toate “insufletita” de personalitatea individului.

Braiconf regandeste in acest sezon necesarul unei garderobe business functionale, conferindu-i un aer de distinctie si de eleganta discreta si cumpatata. Camasile urmeaza aceleasi linii bine definite, emana autoritate si seriozitate, insa nu se mai incadreaza intr-un singur tipar. Diversitatea este cuvantul de ordine in ceea ce priveste noua garderoba business care incepe sa devina din ce in ce mai interesanta, creand corespondente intre tipologii si stabilind cateva puncte de reper menite sa faciliteze selectia.

Costumul de culoare inchisa purtat invariabil cu o camasa alba si o cravata neutra, nu denota defel adaptarea la un cod vestimentar, ci lipsa dorintei de a evolua. In afara faptului ca formula este “politicaly correct” si nu deranjeaza vizual cu absolut nimic, tinutei nu ii este arogat decat pretextul functionalitatii. Camasa business pe care un barbat alege sa o poarte, ofera mai multe detalii despre pozitia ocupata in organigrama si despre personalitatea sa, decat ar putea fi inscrise pe o carte de vizita: o camasa mult prea larga sau cu manecile neadaptate lungimii bratelor, indica delasarea, dezinteresul si confortul unei pozitii de executie robotizate care solicita doar indeplinirea sarcinilor si care este perfecta pentru un barbat care acorda carierei sale tot atata atentie cata un astronaut manifesta fata de lustruirea pantofilor, un guler al camasii deformat si usor ingalbenit decade imediat din drepturi o minte oricat de sclipitoare, iar o camasa din poliester (invariabil cu maneci scurte pe timp de vara) care lasa sa se intrevada conturul maieului plaseaza barbatul intr-un cadru campenesc, nicidecum la masa de negocieri a unei companii de prestigiu.

Braiconf a conceput linia de camasi business intr-o maniera “tailoring”, adaptata constitutiilor masculine regasite preponderent in spatiul autohton: de la modele de camasi croite pe tiparele clasice, pana la cele slim fit in variantele ajustate pe umeri (linia umarului este ridicata deasupra celei naturale) astfel incat sa alungeasca optic silueta (ganditi-va la camasile purtate de majoritatea barbatilor romani cu o constitutie solida si care in lipsa unor solutii la indemana, aleg croieli largi, uneori chiar cu un numar mai mare, care le amplifica proportiile si le scad cativa centrimetri din inaltime).

De alegerea inteligenta a unei camasi business depinde si credibilitatea profesionala, in special la un prim contact cu partenerii de lucru. Chiar si cea mai simpla si lipsita de ostentatie camasa alba “se vede” pe sub sacoul de birou, iar aceia care cred ca nu conteaza, ei bine este suficient sa mearga la o intrunire si sa ia cuvantul. De indata ce discursul incepe sa fie rostit, lista amanuntelor deranjante se deruleaza pe un prompter vizibil audientei: tivul mansetelor putin tocit, nasturii camasii ofiliti precum o planta uitata in glastra, ca urmare a atei de o calitate indoielnica, albul care in lumina artificiala capata o paloare bolnavicioasa (tesatura ce incepe sa se ingalbeneasca dupa cateva purtari), butonierele “ciufulite”, linia exterioara incorect trasata si care creaza impresia purtarii unui colac de inot in jurul taliei sau aspectul flasc al ansamblului, rezultat al pierderii fermitatii fibrelor textile (camasa de business perfecta nu se deformeaza si nu se “incovoiaza” in urma purtarilor repetate si in conditiile unei intretineri corecte).

Expertiza Braiconf de peste 65 de ani, poate fi lesne recunoscuta in momentul probarii si analizei atente a oricarei camasi business: tesaturi din bumbac egiptean (simple sau cu modele subtile) de cea mai buna calitate care permit pielii sa respire si imprima confort in timpul purtarii, finisaje impecabile si croiuri care au in vedere nu atat dimensiunile standard, cat proportiile purtatorilor (camasi slim fit pe modelul trapez inversat sau super slim fit, cu o linie care pune in valoare siluetele suple, camasi “tall” cu manecile si tivul mai lungi – pentru barbatii cu o inaltime peste medie si camasi al caror tipar este gandit special pentru persoanele cu spatele si umerii lati – un adaos de material in zona superioara, care nu se prelungeste asa cum se intampla in mod obisnuit, cu un exces de material pe latime).

Zilele calde de vara permit cateva nuantari ale garderobei business, camasile imprumutand tuse discrete de culoare, menite sa le faca putin mai “abordabile”, mai prietenoase, fara insa a le stirbi din autoritate: de la un vernil timid, un violet pudrat sau un bleu ciel, pana la albastru marin sau rosu integrat doar ca accent in design. De altfel, alternarea paletei cromatice reprezinta cea mai simpla modalitate de actualizare a camasilor business din garderoba la fiecare inceput de sezon, atunci cand indicat ar fi sa efectuati o revizuire a tuturor tinutelor pentru a stii cu exactitate ce mai puteti sau nu purta, ce trebuie eliminat sau inlocuit si ce anume poate fi supus retusurilor.

Saptamana viitoare va voi dezvalui un alt capitol de stil masculin, alaturi de care sper ca veti savura cu placere un pahar de prosecco rece: camasile de ceremonie.

Detaliile care transforma o banala camasa business intr-un reper de stil: piese esentiale amprentate de savoir-faire-ul Braiconf

Reduceri finale si transport gratuit la CONDUR by alexandru

Detaliile care transforma o banala camasa business intr-un reper de stil: piese esentiale amprentate de savoir-faire-ul Braiconf

Joico Hair Shake Volumizing Texturizer: o formula de exceptie pentru un plus de volum si textura conferite parului

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta