Despre revistele glossy

Luni eram la chioscul cu ziare si intrebam de aparitia unei anumite reviste. Vanzatorul imi spune sa mai astept caci trebuie sa apara si imi ofera (credea el!) si o alternativa.

„Ah nu, nu citesc revista aceasta”, spun eu.

„Pai de ce? Nu va place?”, imi replica el.

„Pai nu prea… calitatea articolelor e mult scazuta comparativ cu anii trecuti. Pot spune ca e chiar proasta revista”, incerc eu sa explic.

„Pai sunt destule femei proaste in Bucuresti nu? Trebuie sa citeasca si ele ceva.”… iar aici nu am mai avut ce sa spun. Avea intre-adevar dreptate. Insa pe de alta parte cum exista un target care se uita la OTV seara de seara si alt target care urmareste spre exemplu un post serios de televiziune, asa se pare ca exista si reviste care vizeaza un anumit segment de cititoare.

Voi cum vedeti lucrurile? Ce reviste pentru femei existente pe piata considerati ca nu mai merita citite si care merita cu adevarat? Argumentat va rog.

Romanian Fashion Bloggers

Romanian Fashion Bloggers

Despre revistele glossy

Gaia Vintage Couture

Articole recente

There are 11 comments

 1. Cristina

  nu citesc absolut nici o revista, nu dau banii pe nici o prostie de genul asta. cand stiu ca trebuie sa merg cu trenul sau nu am cu ce-mi petrece timpul, cumpar Descopera, Reader’s Digest sau National Geographic. Ah si, din cand in cand, Photomagazin. In rest, nici o revista de pe piata nu isi merita banii, in special cele glossy.
  Pentru ce as avea nevoie de alti oameni ca sa imi explice cum sa ma imbrac? ca oricum, in proportie de 60% pe putin, contin pagini cu haine, reduceri, produse, si tot felul de reclame. Apropo de asta, au reclame care ocupa cate 2 pagini. Chestia asta nu o vezi in reviste pentru oameni normali.

 2. adinanecula

  Off Cristina asa este dintr-un anumit punct de vedere. Insa 2 pagini de reclama draga mea reprezinta ceva infim. Editiile internationale ale revistelor de moda iar aici ma refer la Vogue, Elle etc au si cate 200-250 de pagini de advertising, fapt pentru care atunci cand cumperi revista „simti” la propriu greutatea ei. :))

 3. Mihaela

  Sunt reviste care merita citite si altele care nu, insa sunt reviste pentru capacitatea fiecareia de a intelege lumea. Intr-adevar, cele de scandal si gossip sunt sub orice critica.
  Printre altele, Cosmopolitan nu mai este ce a fost.
  Si, de curand, am citit ca revista Glamour Romania are o redactie formata din 13 oameni! Pai cum sa fie de super calitate in 13 oameni, in timp ce Glamour US are 85 de angajati!

 4. anca

  imi spune si mie cineva ce inseamna reviste glossy? 😀 k am o tema despre ele si nu mi-e chiar clar cum se traduce „revista glossy”…pls…daca stiti lasa-ti un comment

 5. anca

  mai am si eu o intrebare…:D, revistele astea glossy, am observat k in articolele lor se folosesc multe neologisme, de regula anglicanisme, care inca nu au fost incluse inca in dictionarul de neologisme, si pe care multa lume n le cunoaste. deci pentru ce public sunt scrise? pentru ca nu toata lumea le intelege:D

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!