Descopera secretele din backstage-ul DIOR

Pana nu demult, accesul in backstage-ul unui show de moda era rezervat doar celor direct implicati in organizare si echipei de productie. Ocazional unul, maxim doi jurnalisti erau primiti in spatele cortinei pentru declaratii in exclusivitate si fotografii menite a fi publicate cu cateva minute inainte de inceperea prezentarii pe conturile de social media ale publicatiilor urmarite de milioane de cititori mutati in spatiul virtual.


In era Facebook si Twitter, secretele se transforma insa in acte de exhibitionism bine orchestrate si aducatoare a mult ravnitelor dar atat de efemerelor 15 minute de faima. Mai intai Chanel si acum Dior, desecretizeaza intregul univers de creatie in mod perfect controlat, lasand iluzia unei devoalari plenare si mizand pe un plus de awarness garantat.

Cu toate acestea, accesul pana acum restrans la un numar de imagini din backstage, devine mai democratic ca niciodata si survine in mod paradoxal, intr-o perioada in care intreaga Europa se confrunta cu prevederile actului ultra-secretizat care ameninta sa deschida bucla timpului si sa se ne transporte in urma cu 20 si ceva de ani, cand de abia descopeream mirajul internetului.

Dior lanseaza oficial pe 16 februarie, un nou site (dior-backstage-makeup.com) dedicat in intregime universului frumusetii plasmuit sub bagheta lui Peter Philips. La noua adresa virtuala, vom putea vizualiza cele mai importante scene din culisele prezentarilor Dior Make-up, vom rasfoi pagini cu sfaturi de machiaj, vom afla care sunt editiile limitate si produsele care nu trebuie sa lipseasca din arsenalul cosmetic al femeii Dior si vom patrunde in birourile de creatie, acolo unde se nasc ca dintr-un creuzet, cele mai noi miracole cosmetice.

Intrebarea care survine in acest punct este urmatoarea: care mai este rostul investitiilor in publicitatea print si in advertorialele din revistele glossy, in conditiile in care marile case isi construiesc propriile reviste online, cu un univers mult mai bogat, nerestrictionat de numarul de pagini, complet gratuit pentru utilizatori si nesupus unor aprobari de marketing externe?

In 2012, vechile dependente se transforma in fum si redactiile se muta la parterul caselor cu renume, intr-un exercitiu mult mai eficient si in mod evident mai concentrat pe rezultate.

Pana la punerea in functiune a site-ului dior-backstage-makeup.com, va invit sa urmariti un scurt teasing:

Iata si clipul de prezentare al site-ului, in avanpremiera:

UPDATE: Incepand de astazi noul site DIOR este online – http://backstage.dior.com/


Descopera secretele din backstage-ul DIOR

Priviri scandalos de seducatoare: mascara Scandal’Eyes

Descopera secretele din backstage-ul DIOR

Manichiura Shellac vs Alessandro

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!