Alexander McQueen F/W 2009-2010

Una dintre cele mai spectaculoase colectii ale acestui sezon apartine fara doar si poate lui Alexander McQueen. Mai jos aveti un fragment al cronicii mele, iar aici puteti parcurge materialul in intregime:

Mereu surprinzator, nascator de intrigi si discutii aprinse atat in randul profesionistilor din lumea modei cat si a pasionatilor, Alexander McQueen reuseste sa produca din nou un “seism” in acest sezon, dizlocand idei preconcepute si readucand in prim plan imagini desprinse dintr-o realitate voit ignorata. Colectia sa pentru toamna-iarna 2009-2010 este puternic sustinuta la nivel vizual, imprimandu-ti in minte o imagine pe care cu greu o vei putea uita.

Iar Alexander McQueen stie foarte bine cat si cum sa dozeze, astfel incat sa te poti declara fie pro, fie contra, insa sub nici o forma indiferent. Asta pentru ca in fond si la urma urmei, menirea modei este de a starni reactii, de a surprinde prin design si structuri, elemente desprinse din societate si de a traspune printr-o estetica proprie ceea ce altii declara sau nu prin cuvinte.

McQueen este prin excelenta un artist. Un artist care stie in egala masura sa pariodieze si sa dea nastere unor noi tipuri de discurs. “New Look”-ul lui Christian Dior si silueta clepsidra sunt duse la extrem de catre McQueen, iar costumelor din tweed emblematice pentru Chanel le sunt adaugate funde supradimensionate, insertii din piele sau tulle negru.

Continuarea aici.

Alexander McQueen F/W 2009-2010

Karl Lagerfeld si Coco A Go-Go

Alexander McQueen F/W 2009-2010

Tendinte machiaj primavara-vara 2010

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!