Aimez-Moi (Caron): parfumul nobil purtat de zefirul amorului

Parfumul ei cuprinde intr-o imbratisare intima camerele cu tavane inalte, lasand indicii ale prezentei sale in fiecare ungher ce isi releva cu discretie patina timpului. Capitolele vietii sale sunt pecetluite cu seva rozelor ce intampina razele plapande ale unui soare binevoitor, iar visele sale tes o arhitectura invizibila si multifatetata. Zambetul indelung exersat ii poate aduce ofrande la ceas de seara, insa sufletul penduleaza intre lumea de ieri si cea de azi, inlantuit de zefirul amorului si soptind cu o usoara ezitare – “Aimez-Moi”.

Semnatura sa olfactiva nu este altceva decat un elixir ametitor si tulburator, imposibil de definit sau de incadrat in normele clasice. Viata pe care o traieste se indeparteaza de conventii, fara a fi insa una excentrica sau dedata placerilor immediate. Dezacordurile nu sunt exprimate prin viu grai ci sunt cuprinse in vaporii de parfum hraniti in iluzia amorului imposibil. Trimisa printr-un tunel temporal cu lacune de programare asumate, calatoarea asteapta cheia menita sa o conduca pe drumul salvarii, departe de hazard si de multiplele necunoscute care o determina sa deteste solitudinea. Calul cel alb al printului pare sa zaboveasca intr-un colt de provincie, iar caleasca transformata intr-un templu al rebeliunii se prezinta drept un nesperat refugiu.

Liantul decadelor in care destinele surprind prin incertitudine, penduland intre romante indescriptibile si pasaje tragice, este captat de Caron intr-o esenta ce intruchipeaza armonia suprema de un rafinament desavarsit – “Aimez-Moi”. Povestea fascinantei creatii olfactive nu se intrevede prin fereastra modernitatii, ci se cufunda in negura unor vremuri greu incercate, acele vremuri in care luptele pentru retrasarea granitelor nu au redefinit doar granitele, ci au schimbat destine. De atunci lumea nu a mai fost niciodata la fel, iar constelatiile sufletesti s-au repozitionat sub impulsul cuceririi de noi supusi si de obtinere a gloriei.

Arma letala prin care o femeie se face vinovata de abuz de seductie este parfumul sau, mireasma care nu tine cont de mode sau de gusturi pasagere si care cucereste prin siguranta. Parfumul este memorie lichida si aminteste de paradisurile pierdute. Nu intamplator una dintre creatiile marcante ale inceputului de secol XX reuseste sa traverseze cu gratie tumultoasele decade pentru a reaminti de cele mai profunde emotii si trairi.

In plin razboi mondial, Ernerst Daldroff, geniul creator care a pus bazele prestigioasei case de parfumerie Caron, dezvaluia esenta menita sa confere alinare sufletelor aflate intr-un lesin perpetuu. “N’Aimez Que Moi” intruchipa juramintele de fidelitate ale amorezilor despartiti de conflagratia mondiala. Coplesitor si hipnotizant cu ale sale note de trandafir, violete, iris si vanilie dispuse pe un pat lemnos, “N’Aimez Que Moi” nu se indeparta prea mult de parfumurile epocii si de senzatia de toropeala emanata.

Romantismul a dezvoltat in egala masura gustul pentru mirosuri tandre si rafinate, subtile si invaluitoare, decadente insa defel extravagante. Trecerea de la stadiul artizanal la cel industrial in parfumerie a facilitat accesul si a creat dezirabilitate in randul unor segmente extinse de clienti. Parfumurile sfarsitului de secol XIX – inceput de secol XX redau intr-o maniera artistica gradinile tainice in care narile frematau sub mirajul liliacului inflorit, al iasomiei si al trandafirului suav. Corsetele si jupoanele de tafta ale prezentelor gratioase si in aparenta fragile, acompaniau cu un fosnet savuros pasajele naturii de un lirism teribil, definind un cadru aproape idilic.

Dupa ce in 1911, “Narcisse Noir” a scris o fila importanta din volumul inchinat artei seductiei, “N’Aimez Que Moi” pretindea fidelitate, “vindecand” cu al sau glas bland orice barbat diagnosticat cu amnezie amoroasa temporara. Sub busonul sticlei cu o silueta zvelta si eleganta, creionata de Felicie Bergaud, Ernerst Daldroff concentra aroma inconfundabila si opulenta a trandafirului bulgaresc, punctata de delicatele violete si o presara pe drum de intoarcere a soldatilor acasa. Asemenea unui fir al Ariadnei, “N’Aimez Que Moi” era imposibil de ignorat, iar la scurt timp de la pulverizare cred ca actiona precum un drog al simturilor la care apelau frecvent damele “old fashioned”.

Varianta moderna a creatiei Caron lansate in 1917 este mult mai temperata si mai matura din punct de vedere estetic. Dezvaluit in urma cu doi ani si reinterpretat in colectia exclusiva Caron – La Selection, “Aimez-Moi” nu este altceva decat manifestul gratiei si al elegantei in viziunea lui Richard Fraysse , o personalitate marcanta a universului parfumeriei si un artist prin excelenta (bunicul sau a creat legendarul English Lavender (Yardley) in 1913, iar tatal sau s-a aflat la originea uneia dintre cele mai stralucitoare opere olfactive ale anilor ’30 – Arpege by Lanvin).

Aimez-Moi” nu transforma iubirea intr-o vitrina cu delicii de patiserie menita sa introduca purtatoarea intr-o coma diabetica profunda, ci ii confera o interpretare subtila, inspirata de clasicism dar adaptata modernitatii. Un omagiu al tandretei si al frumusetii atemporale, “Aimez-Moi” este fara indoiala cel mai senzual parfum pe care l-am analizat in ultimele sezoane. O aroma care respira renastere, care iti face cunostinta cu eroinele operelor de secol XIX/XX si care aminteste de jocurile mintii, premeditate si de o transparenta tulburatoare.

Inca de la prima pulverizare pe piele, “Aimez-Moi” cucereste prin notele sale vegetale (frunzele de violeta), proaspete si usor florale, alaturate bergamotei si anasonului ca intr-un flirt inocent, pe alocuri timid, insa cu o tinta precisa. Iasomia, regina verii, se dezvaluie treptat pe o piele infierbantata de fiorii amorului incipient, intr-o complicitate unica cu irisul misterios si cu magnolia suava si usor acidulata, asemenea unei sampanii fine servite alaturi de un deliciu din piersici zemoase stropite din belsug cu vanilie.

La lasarea serii, notele calde si senzuale de ambra si lemn de mosc incita simturile si pregatesc divanul pentru intalnire de taina distilate in potiunea magica a iubirii. Acea iubire care se simte prin toti porii, care hraneste sufletul si nu cere in schimb decat…o picatura de timp.

Apa de parfum “Aimez-Moi” (Caron) este disponibila la Beautik Haute Parfumerie, la pretul de 690 lei, iar in varianta setului cadou vine insotita de o cutie delicata in care se ascund perle de baie.

Credite foto:

FotografiiFotografulTAU.ro
Tinuta – rochie Ludmila Corlateanu
Locatie – ceainaria de poveste Infinitea

 

 

Aimez-Moi (Caron): parfumul nobil purtat de zefirul amorului

Descopera definitia frumusetii adevarate si rasfata-te cu produsele esentiale Dove

Aimez-Moi (Caron): parfumul nobil purtat de zefirul amorului

Piesele esentiale ale garderobei de primavara 2015 si noul catalog Stilago

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta