De departe subiectul cel mai incitant al ultimelor luni, care deja a generat sute de materiale in presa si o isterie de marketing greu de egalat (mediatizarea sustinuta aduce un aport excelent de imagine Casei Regale a Marii Britanii), este nunta Printului William cu Kate Middleton programata pentru data de 29 aprilie la Westminster Abbey. O poveste de dragoste desprinsa parca dintr-un basm contemporan si transpusa intr-un context in care romantismul ia cel mai adesea forma unor scenarii elaborate dupa o reteta testata si aducatoare de venituri consistente, iar putini sunt cei care isi mai imagineaza printi calare pe cai albi si “cenusarese” asezate cuminti in prag in asteptarea momentului magic.
Odinioara la curtile regale era de neconceput mariajul dintre un membru de vita nobila si o persoana prin venele careia nu curge “sange albastru”. Regalitatea insa s-a adaptat timpurilor moderne, iar in familiile cu traditie au fost acceptate rand pe rand tinere sau tineri din diverse segmente sociale. Spre exemplu Printesa Victoria a Suediei casatorita cu Daniel Westling (antrenorul sau personal de fitness), Printul Willem-Alexander al Olandei casatorit cu argentinianca Maxima Zorreguieta sau Printul Frederik al Danemarcei sedus de Mary Donaldson pe care a intalnit-o intr-un bar din Sydney.
Revenind la nunta Printului William cu Kate Middleton, cea mai mare curiozitate este desigur legata de rochia pe care o va alege viitoarea mireasa. Presa internationala a lansat numeroase speculatii in acest sens, pornind de la numele designerului desemnat pentru realizarea rochiei care este pastrat in cel mai mare secret si pana la paleta cromatica (albul ar putea fi o optiune perfect valabila, insa nici tonurile derivate precum ivoire-ul sau cremul nu sunt de neglijat, fiind adoptate pentru ziua nuntii atat de Regina Elizabeth cat si de Printesa de Wales, Diana ).