Interviu Georgiana Radu: trainer national CND Shellac

Georgiana Radu este trainer national CND Shellac, marca de referinta in arealul manichiurii semi-permanente, insa nu pozitia sa in organigrama m-a determinat sa ii solicit un interviu. Pe Georgiana am cunoscut-o anul trecut, la sediul Topline, cu prilejul evenimentului de lansare a lacurilor reactive UV – CND Shellac si a fost una dintre acele intalniri menite sa confere sens notiunii de frumusete.
Georgiana m-a convins pe deplin sa revin si m-a determinat sa imi doresc sa ii descopar viziunea asupra manichiurii. Dincolo de latura profesionala care o recomanda fara doar si poate drept unul dintre cei mai bine pregatiti specialisti in domeniu, Georgiana reuseste in fiecare zi sa rescrie codurile manichiurii, prin prisma dedicarii si a pasiunii sale evidente. Am fost surprinsa cand mi-a dezvaluit ca se afla la dispozitia clientelor cu cea mai mare placere chiar si la ore tarzii din noapte, ca weekend-urile inseamna pentru ea programari de dimineata si pana seara si ca exista persoane din afara Bucurestiului care se deplaseaza o data pe luna, special pentru manichiura semi-permanenta realizata de mainile sale.

Va invit sa descoperiti tendintele in manichiura pentru toamna-iarna 2013-2014 si inovatiile in domeniu, intr-un interviu cu un profesionist desavarsit – Georgiana Radu:

Adina Necula: Cum s-a dezvoltat pasiunea pentru manichiura si care au fost primele tale contacte cu arealul beauty specializat?

Georgiana Radu: Povestea mea nu este una deloc tipica si nu as putea afirma ca in perioada adolescentei visam la o cariera in domeniu. Intr-adevar eram pasionata de manichiura, cautam sa descopar tot ceea ce se lanseaza nou pe piata, insa nu imi imaginam dezvoltarea unei cariere serioase. Atat familia cat si prietenele carora le realizam manichiura, m-au incurajat de-a lungul anilor si m-au indemnat in repetate randuri sa imi transform pasiunea in profesie, insa pana nu am simtit ca pot excela cu adevarat in acest domeniu, am refuzat sa cedez insistentelor.
In urma cu opt ani visam sa urmez studii in managementul turismului, sa calatoresc mult, sa descopar locuri si oameni noi, insa privind ritmul in care se deruleaza viata mea in prezent, nu regret ca m-am dedicat manichiurii. In fiecare zi descind in saloane, intalnesc persoane dornice sa invete, ma bucur nespus in momentul in care pot sa transmit mai departe cu succes si cu rezultate vizibile cunostintele acumulate in timp (formatia mea este aceea de trainer) si ma bucur de o sustinere incredibila din partea clientelor. Am cliente de 4 sau 5 ani care nu au renuntat la serviciile mele, indiferent de salonul in care am lucrat sau de aspectele ce au tinut de proximitate. Iar acest lucru m-a motivat incredibil si m-a determinat sa devin din ce in ce mai aplicata.

In meseria asta, autosuficienta te condamna la anonimat si te doboara. In permanenta ai ceva de invatat, iar in momentul in care afirmi ca ai acumulat suficienta informatie si ca nu mai ai nevoie de nicio specializare, de niciun seminar sau curs, inseamna ca nu iti mai place ceea ce faci si te poti apuca de cu totul altceva.

Primul meu job a fost intr-un salon din Ferentari, unde am lucrat doar o luna din pricina mediului complet neprofesionist. Apoi m-am mutat intr-un alt salon situat pe Strada Coltei, foarte aproape de locuinta mea, iar acolo am reusit sa ma formez in decursul a trei ani si sa imi dau seama ce presupune profesia de manichiurista. Nu este vorba doar despre tehnica, cunoasterea aprofundata a produselor si a modului de aplicare a acestora. Succesul se traduce prin relatia de lunga durata pe care o dezvolti cu fiecare clienta in parte, energia pe care o transmiti, respectul pe care il emani si care trebuie sa existe de ambele parti, dedicarea si sufletul pe care il asezi in fiecare gest pe care il faci. Iar toate aceste lucruri, desi par minore, conteaza enorm! Clientele simt atunci cand nu te dedici in totalitate, cand gandurile iti sunt in alta parte sau cand le tratezi ca pe niste simple etichete in programator.

A.N: Ce inovatii in domeniul manichiurii poti identifica de-a lungul ultimilor ani?

G.R: Cred ca cea mai surprinzatoare evolutie anii acestia a constat in modul de aplicare a gelului pe unghii si in formulele din ce in ce mai avansate ale produselor. Dintr-un moft sau un capriciu de ordin estetic, unghiile tehnice s-au transformat in arta. Am intalnit in saloane modele de unghii tehnice inramate asemenea tablourilor.
Formulele gelurilor au devenit din ce in ce mai performante de-a lungul timpului, atat din punct de vedere al modului de aplicare sau de indepartare, cat si din punct de vedere al mirosului, al aspectului, al texturii sau al posibilitatilor aproape nelimitate de utilizare. Fiecare gel este unic in felul sau, presupune o tehnica specifica, o structura aparte, iar in prezent alegerea celei mai bune solutii de lucru tine strict de preferinte si de obisnuinta.

Spre exemplu, de la fiecare seminar la care am participat, mi-am extras informatiile de care am avut nevoie si care m-au ajutat in dezvoltarea propriei tehnici de lucru. Gelul care era in voga acum cinci ani, se poate folosi si in 2013 fara nicio problema. Singura diferenta este aceea ca in prezent aceeasi formula se aplica infinit mai usor si se indeparteaza in timp record.

A.N: Ai observat vreo schimbare in preferintele clientelor odata cu lansarea pe piata a lacurilor de unghii reactive UV si a serviciului de manichiura semi-permanenta? Probabil ca nu intamplator ai devenit trainer national pentru unul dintre cele mai respectate branduri din lume – CND Shellac.

G.R: Manichiura semi-permanenta in mod cert este manichiura viitorului, iar in curand lacurile de unghii obisnuite vor fi de domeniul trecutului. Absolut toate clientele mele au renuntat la lacurile de unghii profesionale, in favoarea celor reactive UV, de ultima generatie. In ceea ce priveste manichiura semi-permanenta, reusita acesteia consta in modul de aplicare. In primul rand specialistul trebuie sa cunoasca extrem de bine produsul cu care lucreaza. Apoi, curatarea impecabila a unghiilor este esentiala, deoarece de acest pas depinde intr-o mare masura rezistenta ulterioara a lacului pe unghii.
La fel de important este si ph-ul unghiei naturale. In cazul unei persoane cu sebum foarte ridicat, manichiura semi-permanenta nu va face mari diferente, cea mai buna solutie constand in aplicarea lacului obisnuit.

A.N: Ce te-a determinat sa lucrezi cu CND Shellac si sa acorzi votul tau de specialist in domeniu acestui sistem?

G.R: Am descoperit CND Shellac in momentul inceperii colaborarii cu Topline. CND Shellac este singurul lac semi-permanent (nu gel) existent pe piata la ora actuala. Toate celelalte servicii similare, se bazeaza pe geluri colorate reunite sub aura manichiurii semi-permanente. CND Shellac a conferit lacului de unghii obisnuit, proprietatile deja binecunoscute ale gelului. Formula este uimitoare, rezistenta incredibila, iar aspectul unghiilor impecabil. Mai mult decat atat, lacurile UV create de CND Shellac au o consistenta surprinzatoare: sunt cele mai subtiri cu care am lucrat pana in prezent si permit realizarea atat a unei manichiuri clasice, cat si a picturilor pe unghii sau a diferitelor modele.

O manichiura CND Shellac perfecta implica trei etape extrem de importante: curatarea temeinica a unghiilor, aplicarea lacului in straturi foarte subtiri si sigilarea varfurilor unghiilor. Daca se intampla ca o clienta sa semnaleze probleme, atunci inseamna ca una dintre etape nu a fost efectuata corect.
Pentru unghiile fragilizate, foarte subtiri sau exfoliate, CND Shellac a conceput un produs special – Brisa Lite Smoothing. Este un gel care se aplica intr-un strat foarte subtire, care elimina necesitatea unei reconstructii clasice, dar care nu permite prelungirea patului unghial.

CND Shellac pune accent pe creativitate, iti permite sa experimentezi, nu te limiteaza in niciun fel, iar aceste aspecte sunt esentiale pentru mediul profesional.

A.N: Care sunt tendintele in manichiura pentru toamna-iarna 2013-2014?

G.R: Unghiile stiletto isi continua ascensiunea si in sezonul urmator, iar toamna aduce cu sine un finish mat. Alaturi de nuantele pastelate, regasim tonuri foarte inchise, sumbre si metalizate: rosu, visiniu, burgund, albastru, smarald, maro inchis, cupru.
De asemenea, design-ul care se poate realiza pe unghii cu ajutorul produselor profesionale, devine puternic amprentat de tendintele afisate in cadrul prezentarilor de moda. Vorbim aici despre aplicatii care redau texturile tesaturilor, despre paiete, margele, dantela, flori tridimensionale, accesorii – cristale, pietre pretioase, motive cu tinte, capete de mort.

Interviu Georgiana Radu: trainer national CND Shellac

Garnier Moisture Match: hidratare adaptata pentru toate tipurile de ten

Interviu Georgiana Radu: trainer national CND Shellac

CÎROC: expresia gustului desavarsit

Articole recente

There are 7 comments

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!