Frumusetea inseamna sanatate: metoda Bio-Electronica Vincent si provocarea Infrafit

Peptide capabile sa stimuleze celulele aflate in stare latenta, cercetari derulate de reputate centre de biotehnologie si decriptate in laboratoarele marcilor cosmetice de prestigiu, miracole incapsulate in borcanele cu crema si prezentate drept adevarate tratamente de urgenta pentru restructurarea cutanata, toate acestea au devenit de mai bine de un deceniu apanajul cosmeticii clinice, aflata la indemana oricarei femei in sala de asteptare pre sau post interventii estetice. Vizita la un medic specialist sau la un centru de chirurgie estetica este de natura a solutiona doar efectele vizibile ale traumatismelor cutanate si este asociata de obicei interventiilor punctuale de natura a corecta ridurile, a regonfla pielea sau a atenua cicatricile.

Ce se intampla insa in “uzina” invizibila din interiorul nostru, acolo unde nu putem privi nestingherit cu ochiul liber si acolo unde nu putem administra nicio crema cu efect de pansament in situatiile in care simtim vreun disconfort? Consultarea unui cabinet medical in vederea efectuarii unor analize uzuale, ar trebui sa se inscrie in agenda oricarei persoane, indiferent de starea de sanatate. Din pacate, in Romania vizita la medic intervine doar in etapa unei acutizari a suferintei, atunci cand durerea impiedica desfasurarea activitatilor cotidiene si atunci cand (de cele mai multe ori) este prea tarziu pentru a “repara” in etape firesti.

Frumusetea inseamna sanatate, iar asa cum in fiecare dimineata nu omitem sa ne machiem sau sa ne alegem tinuta pentru intalnirile din timpul zilei sau pentru evenimentele desfasurate pe inserat, asa nici o programare la un consult amanuntit al starii de sanatate nu ar trebui trecuta cu vederea. Nu agreez defel injectiile, asistentele in halate albe pregatite parca sa ma lase fara suflare, mirosul intepator si imposibil de uitat al substantelor din cabinetele medicale sau atitudinea impasibila a medicilor de la care ma astept in orice secunda sa aflu cea mai teribila veste. Probabil ca am dezvolat o fobie de spitale si de clinici, insa fara doar si poate mi-am pus la punct de-a lungul timpului un calendar al consultatiilor pe care le respect cu religiozitate, facand eforturi sa trec peste scenele deloc placute si peste atmosfera incarcata.

In urma cu cateva saptamani m-am supus unui tip de analiza diferit de practica uzuala, intr-un spatiu care nu are nimic de a face cu cel al unei clinici glaciale si cu fiorii resimtiti din plin pe sira spinarii – Infrafit. O analiza extrem de avansata si pe cat de complexa pe atat de placut de efectuat, o analiza care releva mai mult despre starea de sanatate decat orice alta testare ce are in vedere prelevarea de probe sangvine, o analiza care certifica legatura indisolubila intre sanatate si frumusete – Bio-Electronica Vincent (BEV).


Metoda Bio-Electronica Vincent (BEV) supusa testului la Infrafit

In momentul in care Raluca Iliescu mi-a dezvaluit ca a introdus in premiera nationala la Infrafit, cel mai avansat sistem de diagnosticare a starii de sanatate – BEV, beauty editorului din mine i-a fost captata imediat atentia. In mai putin de jumatate de ora, doua pagini din agenda erau pline de insemnari si de specificatii, iar tinand cont de faptul ca Infrafit se numara printre cele mai fermecatoare temple ale frumusetii, nu am ezitat sa ma programez intr-o sambata dimineata. Mult prea dimineata pentru o zi de weekend – 7:30 a.m, insa nerabdarea, curiozitatea care atinsese cote maxime si dorinta de a vedea despre ce este vorba in amanunt, au castigat batalia cu somnul prelungit programat.

Undeva in subconstient, stiam prea bine ca o analiza de tipul BEV era ceea ce aveam nevoie pentru a obtine niste raspunsuri relevante referitoare la oboseala cronica care plana asupra organismului meu, la picioarele care mi se umflau in nestire mai cu seama odata cu lasarea serii (in ciuda stilului meu de viata extrem de riguros, care exclude orice excese sau derapaje alimentare) sau la tremurul accentuat al mainilor survenit nu de putine ori chiar la primele ore. Rezultatele analizelor uzuale de sange nu au fost pana acum capabile sa exprime decat parametri standard, care nu au putut fi pusi in legatura decat partial cu afectiunile mele si care au generat prea multe probabilitati si prea putine certitudini.

BEV este o metoda diferita prin insusi protocolul sau care vizeaza identificarea dezechilibrelor survenite la nivel celular. Profesorul Vincent, hidrolog francez, cel care a fundamentat metoda in urma cu mai bine de 50 de ani, a reusit sa confere noi dimensiuni evaluarii clinice si sa schimbe perceptia comunitatii medicale asupra modalitatilor prin care se poate realiza preventia bolilor.

De cele mai multe ori, in ciuda analizelor de sange perfecte si a starii aparent excelente din punct de vedere clinic a organismului, ne confruntam cu anumite stari inexplicabile pe care le punem pe seama oboselii, a stresului cotidian sau a unui consum energetic accentuat. Pana sa parcurg etapele metodei BEV, tindeam sa cred si eu acelasi lucru si sa caut explicatii satisfacatoare psihic, insa fara vreo conexiune reala cu suferintele organismului meu.

Metoda BEV, regasita in exclusivitate in Romania la centrul Infrafit, este singura metoda confirmata la nivel mondial, capabila sa analizeze in amanunt bioterenul, sa ofere informatii asupra diferitelor tipuri de patologii, a iminentei acestora, a gradului de risc si a strategiilor de preventie. In antichitate, relatia dintre cele patru elemente primordiale (pamant, apa, foc si aer) corelata cu cele patru stari (uscat, umed, cald si rece), i-a permis lui Hippocrate sa descrie temperamentele limfatic, sanguin, nervos etc si sa stabileasca corespondentii intre constitutiile individuale si tendinta spre dezvoltarea anumitor patologii.  Analiza bioterenului asupra careia este concentrata metoda BEV, se refera tocmai la aceste aspecte particulare ale reactiei individuale, ce tin de un mod unic de manifestare a fiecarei persoane atat in stare de sanatate cat si in boala.

Evaluarea indicilor de risc sau distanta fata de valorile ideale ale starii normale, se realizeaza prin masurarea si evaluarea parametrilor si valorilor celor 3 factori electromagnetici regasiti in propriul ADN – “PH”, “RH2” si “ro” din sange, saliva si respectiv urina. Acesti factori indica natura si procesele tipice functionarii organismului fiecarui individ in parte, fie ca este vorba despre activitatea enzimatica sau a aminoacizilor, fie ca este vorba despre blocajele vitale care pot surveni.

Cu alte cuvinte, analiza sangelui, a salivei si a urinei, contureaza o radiografie complexa a modului in care organismul functioneaza la un anumit moment, a factorilor care ii impiedica buna functionare si a disfunctiilor de la nivelul fiecarui organ in parte: starea digestiei, capacitatea de absorbtie a vitaminelor si a mineralelor, nivelul de oxigenare celulara si gradul de imbatranire al celulelor, circulatia sangvina etc.

Datorita factorilor de mediu agresivi la care suntem supusi in mod constant – stress, poluare etc – si a tendintelor inspre o alimentatie dezechilibrata si inspre sedentarism, valorile rezultate in urma analizei sunt de obicei mult mai mici decat ar trebuie sa fie pentru a sustine o stare de sanatate optima a organismului. Iar pericolul apare in cazul in care valorile cu pricina raman mici pe o perioada indelungata de timp – scade sistemul imunitar si corpul devine predispus la boli, degenerari sau imbatranire prematura.

Un teren biologic bun, nu favorizeaza boala, iar BEV ofera posibilitatea stabilirii posibilelor deviatii si a factorilor de risc, detectand orice tendinta de dezvoltare a unor patologii: risc de malignitate, infectii bacteriene, tromboza, deficiente minerale, anemie, diabet, probleme acute ale ficatului, vezicii biliare sau pancreasului, boli cardiovasculare, osteoporoza, acidoza, boli legate de sistemul imunitar, alergii sau boli auto-imune, boli metabolice, boli cronice/toxice ale organelor digestive, boli degenerative ale sistemului scheletic, boli ale sistemului nervos etc.

In dimineata de sambata dedicata analizei BEV in centrul Infrafit, resimteam intr-un asemenea grad epuizarea, incat nici macar gandul ca avea sa imi fie recoltat sange si ca ma asteptau aceleasi remarci referitoare la fragilitatea venelor mele, nu ma mai irita. Insa intreg scenariul pe care il aveam in minte a fost rescris de indata ce medicul Gabriela Weiss m-a intampinat in superba vila situata pe Strada Icoanei.

Gabriela mi-a explicat in amanunt in ce consta procedura, a rezistat eroic la toate cele o mie si una de intrebari pe care i le-am adresat si mi-a prilejuit cea mai frumoasa surpriza de care am avut parte pana in prezent la o analiza. Gabriela nu doar ca este un profesionist desavarsit si un comunicator excelent, traducand limbajul medical in termeni usor de inteles, ci este si singurul cadru medical care a reusit sa imi recolteze sange, fara a simti absolut deloc intepatura acului.

Imediat dupa recoltarea probei de sange si dupa inmanarea celorlalte doua probe pe care le prelevasem inainte sa plec spre centru (urina si saliva), Gabriela a introdus rand pe rand continutul eprubetelor in dispozitivul BEV, care in doar cateva minute a stabilit factorul magnetic – PH-ul, rezistivitatea si factorul electric RH2, rezultatele fiind tiparite pe niste “chitante” similare celor emise de POS-uri.

Valorile rezultate au fost ulterior introduse intr-un soft, care le-a comparat cu indicii teoretici, in vederea conturarii unei prime imagini asupra starii de sanatate a organismului. Soft-ul cu pricina, a dispus valorile mele si pe cele normale, sub forma unor grafice, luand ca punct de reper principal PH-ul ca element ce conditioneaza toata viata celulara. Pentru o buna functionare a organismului, PH-ul sangelui nu trebuie sa depaseasca 7,45, cel al salivei 7, iar cel al urinei 6,8. Spre exemplu, un PH al sangelui de 7,6 indica un teren precanceros, iar o valoare a sa de 7,7 denota un stadiu final.

Rapoartele sub forma de grafice generate de soft-ul BEV au fost trimise apoi la centrul specializat din Italia pentru evaluare, iar recomandarile au sosit in decurs de aproximativ o saptamana. Raluca Iliescu mi le-a inmanat personal si parcurgandu-le impreuna cu specialistii Infrafit, am deslusit misterul starilor mele de oboseala, a picioarelor supuse umflarii frecvente si a tremurului mainilor: o varsta biologica a organismului de 69 de ani (nici mie nu mi-a venit sa cred, insa acestea sunt efectele stresului, a lucrului intens cel putin 10-12 ore pe zi, a lipsei de timp pentru o vacanta), o disfunctie destul de serioasa insa rezolvabila la nivelul rinichilor (cauza principala a retentiei de apa si a umflarii gambelor) si un dezechilibru energetic celular. Prin urmare, de cateva saptamani, am incercat sa urmez recomandarile care mi-au fost transmise, am integrat in alimentatie substante menite sa ajute la alcalinizarea terenului acid si am regandit meniul meu vegetarian, avand in focus aportul de fibre, vitamina D, B2 si B6, precum si ginseng-ul pentru o mai buna sustinere energetica in perioadele de consum psihic accentuat.

Pentru o diagnosticare amanuntita pe baza metodei BEV, va puteti programa la centrul Infrafit (Str. Icoanei nr.40) in fiecare zi a saptamanii (6:00– 00:00), apeland numerele de telefon 0754.890.153 sau 021.211.65.65.

Frumusetea inseamna sanatate: metoda Bio-Electronica Vincent si provocarea Infrafit

Parfum Divin de Caudalie: elixirul gurmand si sofisticat al tainicelor confesiuni

Frumusetea inseamna sanatate: metoda Bio-Electronica Vincent si provocarea Infrafit

Wild Olive African Artisans la Victoria Gallery

Articole recente

There are 2 comments

    1. Adina Necula

      Draga Doina, detaliile legate de preturi iti pot fi oferite cu drag de echipa Infrafit, apeland numarul de telefon 0754 890 153.

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!