Frumusetea nu poate fi transcrisa decat in medii cu totul aparte, medii care te incita si care te pregatesc pentru a experimenta, pentru a simti in mod plenar fiecare mireasma, atingere magica sau textura prelinsa cu delicatete pe piele. In egala masura frumusetea nu poate fi decriptata in afara unor concepte menite sa o valorifice si sa o prezinte in adevarata sa lumina, sa o ridice la rang de privilegiu tangibil sau sa o trezeasca la viata atunci cand totul pare cufundat intr-un somn nostalgic.
La finele lunii ianuarie, cand primele semne ale iernii incepusera sa isi faca simtita prezenta, am primit invitatia Pescariu Sports&Spa de a descoperi serviciile centrului SPA din incinta complexului. Marturisesc ca mi-am propus in repetate randuri sa imi organizez de asa maniera programul, astfel incat sa am energia necesara de a urma o clasa de aerobic sau de fitness dis-de-dimineata, iar apoi de a ma lasa in voia terapeutilor pentru un mesaj revitalizant sau pentru o terapie de beauty express. Se pare ca prima parte a misiunii mele nu am reusit sa o materializez pana in prezent, nefiind catusi de putin o persoana care sa isi inceapa ziua cu un training sustinut la sala. In schimb, sucomb fara doar si poate in fata perspectivei de a descoperi noi terapii destinate esteticii faciale sau corporale, factorul timp devenind irelevant in acest context.
Pescariu Sports&Spa reprezinta inainte de toate un concept dezvoltat in timp si fundamentat pe experienta de necontestat a proprietarilor sai. Asemenea oricarei afaceri de familie, Pescariu Sports&Spa si-a pastrat specificul si nu s-a indepartat catusi de putin de la propunerile unui lifestyle aparte, menit sa rezoneze cu cei care trec pragul centrului. Ideea performantei se regaseste in fiecare aspect al serviciilor oferite, de la dotarile salii de fitness, la programul cursurilor de aerobic, cycling si box si pana la modul in care este amenajata piscina interioara semi-olimpica si cea exterioara sau cele opt terenuri de tenis, alaturate celor doua zone destinate practicarii squash-ului si terenului de fotbal cu instalatie nocturna.
Centrul SPA intregeste conceptul wellness pe care se bazeaza filosofia Pescariu Sports&Spa, echipa de terapeuti fiind pregatita sa ofere clientilor doza de relaxare si detensionare necesara in urma efectuarii activitatilor fizice. Nu va imaginati ca descinderea mea direct in zona SPA a centrului s-a produs ca urmare a unei lipse de motivatie sau de determinare privitoare la training-urile saptamanale, insa doua zile de sedinte foto, presarate cu transporturi de haine, pantofi si accesorii pot fi considerate drept activitati destul de solicitante (si) fizic.
Din meniul de frumusete al oazei de relaxare de la parterul Pescariu Sports&Spa am selectat pentru inceput doua terapii care m-au convins din plin sa le includ in ritualul meu saptamanal: Escale Beaute si Phyto-fermete.
Pentru ca programul meu este incredibil de aglomerat si pentru ca orice pauza pe care mi-o rezerv este una activa, terapia Escale Beaute (35 euro) mi-a parut cea mai buna solutie. O solutie pe care sa nu o imbratisez doar temporar, pe care sa nu o abandonez de indata ce am devenit familiara cu ea si pe care sa o integrez fara efort in agenda, percepand-o nu ca pe un un moft sau ca pe un rasfat ci ca pe o indatorire fata de mine.
Am afirmat in repetate randuri si o voi face ori de cate ori va fi necesar: frumusetea este un dat, insa nu si o constanta, iar tenul neingrijit se ofileste precum o planta rara intr-o gradina lasata uitarii. Odata cu suspinele sale, prezenta noastra devine din ce in ce mai irelevanta, riscam sa nu fim vazute in marea de uniformitate si mai mult decat atat, ne condamnam singure la un anonimat previzibil.
Escale Beaute nu dureaza mai mult de 35 de minute, fiind un tratament facial express care poate completa timpul alocat unei pauze de masa. Niciodata nu cred ca mi-am petrecut o ora intreaga servind masa de pranz, mai ales ca programul meu alimentar, exclude preparatele hipercalorice si dificil de digerat, axandu-se mai degraba pe fresh-uri si smoothie-uri energizante, supe de legume si salate usoare. Toate desigur integrate intr-un meniu de beauty ce porneste de la interior spre exterior.
Cand am pasit in camera de tratament, simturile mi-au fost coplesite de aroma binecunoscuta a lumanarilor YonKa, o aroma inconfundabila, care indeamna la relaxare si care intr-un mod miraculos reuseste sa elimine orice stare de agitatie sau de iritare. Mi-am comutat telefonul pe modul silentios si m-am lasat invaluita de mireasma citricelor si a plantelor provensale, complice luminii difuze si pasajelor muzicale in surdina. In urma cu 10 minute discutam cu cei din redactie detaliile pentru coperta, aducand argumente si contra-argumente, notand in agenda si avand grija sa comunic pentru a treia oara taximetristului ca ma grabesc sa ajung la destinatie. Acum ma aflam deja pe un alt taram, in care toate conversatiile anterioare se derulasera ca prin vis in urma cu cel putin cateva zile si in care lasam magia YonKa sa puna stapanire pe mine.
M-am intins pe pat, am inspirat si expirat adanc, iar terapeuta mi-a asezat pe piept un prosop cald imbibat in Phytoben (o solutie antiseptica si antibacteriana) si in arome relaxante. Nu intamplator produsele utilizate in etapele terapiei apartin brandului YonKa, un deschizator de drumuri in arealul aromoterapiei si fitoterapiei, care dincolo de eficienta dovedita a gamelor sale, releva un intreg concept care nu poate fi inteles pe deplin decat in momentul in care este experimentat.
Baia de vapori din cinci uleiuri aromatice pulverizate deasupra mea la scurt timp dupa aplicarea compreselor aromatice, reprezinta baza oricarui tratament YonKa, avand rolul de a reechilibra organismul si de a stimula simturile. Chintesenta YonKa presupune o sinergie a celor mai importante cinci uleiuri esentiale: rozmarin, cimbru, lavanda, chiparos si muscata, fiecare dintre ele atent dozate astfel incat niciuna dintre arome nu se resimte in mod pregnant.
Dupa ce tenul mi-a fost exfoliat in mod delicat, a urmat un masaj relaxant ai muschilor faciali si al scalpului, terapeuta insistand si asupra zonelor in care se acumuleaza cea mai mare presiune (gatul, zona umerilor si centrii din zona tamplelor). Miscarile profunde si ferme, cu intensitati alternante, m-au determinat sa las deoparte orice gand, iar senzatia racoroasa a mastii incolore aplicate pe fata, gat si decolteu, aproape ca m-a transportat pe taramul lui Hypnos.
Dupa aproximativ 15 minute, masca mi-a fost indepartata, insa nu prin metoda clasica de tamponare cu servete umede ci printr-o descuamare treptata. Tenului meu parca ii fusese conferita o noua viata, il simteam mai hidratat ca niciodata, iar cand m-am privit in oglinda nu mi-a venit sa cred cat de luminos si de relaxat parea.
Am stat cateva minute bune sa ma gandesc daca sa recurg sau nu la machiaj inainte de a parasi centrul si am decis intr-un final, ca cel putin in cele cateva zeci de minute pe care aveam sa le petrec in Lounge Bar, savurand un fresh de fructe, zambetul larg acea sa fie cel mai bun make-up.
Experienta in centrul SPA a Pescariu Sports&Spa nu s-a oprit insa aici. Saptamana viitoare va voi dezvalui secretele unui dintre cele mai eficiente tratamente corporale pentru fermitate si tonus.
Credit foto: Opal Studio
[…] trecuta detaliam etapele unei terapii faciale express – Escale Beaute, descoperite la centrul SPA al complexului Pescariu Sports&Spa, terapie la care promiteam ca […]