Autobronzante si cosmetica pe timp de vara

In ultimii ani, bronzul (in special cel artificial, obtinut la solar), a devenit o adevarata “uniforma” in randul romancelor, tonurile obtinute variind de la un galben bolnavicios pana la oranj inchis, asemenea unei coaje de portocala uitata intr-un colt al dulapului. Programarile la solar au inlocuit orice alt ritual de ingrijire al pielii, in mod eronat crezandu-se ca bronzul substituie produsele cosmetice adaptate nevoilor tenului si un machiaj zilnic corect realizat.

Avertizarile specialistilor privitoare la riscurile radiatiilor emise la solar nu au impins nici un salon spre un faliment incet dar sigur, ba din contra au fost puse in balanta cu teoriile alarmante ce au in vedere expunerea la plaja pe timpul verii. Prin urmare, pielea bronzata in exces, oricand si oriunde, a dovedit inca o data ca o mare parte a romancelor nu doresc sa se informeze si chiar si atunci cand informatia cu pricina le este servita pe tava, o ignora cu buna stiinta.

Expunerea la plaja pe timpul verii nu mai reprezinta de cativa ani, o activitate care sa poata fi intreprinsa fara grija unei protectii adecvate. Razele solare sunt din ce in ce mai agresive, iar riscul de a dezvolta afectiuni grave ale pielii, creste exponential de la un an la altul.

Industria cosmetica mizeaza in prezent atat pe lotiuni autobronzante, cat si pe creme faciale, pudre, fonduri de ten sau farduri de obraz, ce inlud un anumit factor de protectie solara, absolut necesar atunci cand iesim din casa. Mai mult decat atat, formulele cremelor au in vedere atat ingrijirea pielii si protectia de razele soarelui, cat si combaterea unor probleme indisolubil legate de riduri, linii fine, lipsa fermitatii sau aspectul tern al tenului.

Alegerea unei creme potrivite pentru vara, necesita in primul rand un minim de atentie si studierea etichetei producatorului. In mod eronat, femeile tind sa aleaga de pe raftul cu produse cosmetice, acelea care au inscris un factor de protectie solara cat mai ridicat. Intr-adevar ca o crema cu factor de protectie 8 este mai putin eficienta decat un produs similar, cu un factor de protectie de peste 45.

Cu toate acestea, anumite aspecte trebuie avute in vedere. In primul rand, diferenta intre procentul de protectie UVB dintr-o crema cu SPF 30 si una cu SPF 45 este de doar 1%. Apoi, o crema cu un factor de protectie de peste 50, nu este in mod necesar si mai eficienta. Gratie filtrelor solare intr-o concentratie mare, crema cu pricina tinde sa fie mai dificil de aplicat si sa formeze pe suprafata pielii o pelicula neuniforma, care dupa cateva ore se va separa, rezultand un aspect total inestetic. Iata de ce chiar si atunci cand folositi produse cu factor de protectie ridicat, exista posibilitatea ca pe anumite zone ale corpului sa va inrositi sau sa va iritati.

Asadar, inainte de a trece pe lista de cumparaturi produse cosmetice cu factor de protectie, ganditi-va cat de determinate sunteti sa va ingrijiti pielea si sa nu o supuneti unor factori daunatori. Protectia solara nu se realizeaza strict pe plaja ci pe tot parcursul zilei, iar reaplicarea cremelor la interval de 2 sau 3 ore este absolut necesara si trebuie realizata cu aceeasi rigoare cu care urmati ritualul de infrumusetare in fiecare dimineata.

Citeste continuarea aici.

Autobronzante si cosmetica pe timp de vara

Haute-couture toamna 2010

Autobronzante si cosmetica pe timp de vara

Andreea Tincu&Sense – resort 2011

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!