Tendinte pantofi primavara-vara 2010

Sezonul acesta moda iese din conul de umbra conturat in tonuri de gri si negru, aducand in prim-plan elemente caracterizate de un suflu nou, creativ, menit sa inspire la toate nivelurile. Lasam in urma teama si deznadejdea si facem primii pasi invaluiti de aerul primavaratic si animati de dorinta de a experimenta, insa nu in mod haotic, ci organizat si inteligent.

Accentul cade pe culoare, transpusa in degradeuri sau imprimeuri indraznete, precum si in tonuri extrem de apropiate de piele (bej, crem, ivoire etc). Tocurile pantofilor se inalta din ce in ce mai mult, sfidand la un moment dat gravitatia, baretelele si cataramele invaluie glezna fara sa o constranga, iar suprapunerile de piele si materiale textile, tulle sau dantela, intriga si fascineaza in acelasi timp.

Astazi va voi prezenta trei dintre principalele tendinte ale sezonului in materie de pantofi, urmand ca datile viitoare sa va dezvalui urmatoarele.

Forme arhitecturale

La prima vedere par imposibil de purtat chiar si la cel mai excentric eveniment. Apoi daca ii privim cu atentie, ne dam seama ca respectivele constructii in toc reprezinta rodul imaginatiei si mai ales al stiintei unei echipe de creatie care inainte de toate pune pe primul plan vanzarile. Iar daca trecem de bariera inaltimii si de uimirea provocata de formele neobisnuite, vom descoperi ca acesti pantofi nu sunt meniti a completa o expozitie intr-un muzeu, ci chiar se pot fi purtati cand ocazia o cere.

Fara doar si poate pantofii aligator din colectia primavara-vara 2010 semnata Alexander McQueen sunt cei mai spectaculosi, atat prin constructie cat si prin inaltime. Ce-i drept unele modele au renuntat la a defila in cadrul show-ului din pricina pantofilor, insa iata ca imposibilul este totusi posibil, cateva dintre vedetele internationale facandu-si aparitia pe covorul rosu incaltate cu pantofii respectivi.

Tot la capitolul forme si tocuri inspirate de arhitectura, includem si pantofii din colectiile Jil Sander primavara-vara 2010 (tocul din metal modelat in forma de U si talpa din lemn cu trimiteri la industrial), John Galliano (pantoful imbracat in saten si dantela, iar tocul decorat cu bile de diverse dimensiuni) sau Nina Ricci (tocul curbat inspre interior si insertii din dantela in pielea perforata).

Citeste continuarea articolului meu aici.

Moda intre reactiune si interactiune

Moda intre reactiune si interactiune

Din culisele modei in RO

Din culisele modei in RO

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!