Eleganta clasica si straluciri discrete in noul capitol fashion Stefanel toamna-iarna 2015-2016

Sofisticata si etern visatoare, lipsita de orgolii si de idealizari nejustificate, indeajuns de romantica pentru a degusta din moliciunea serilor desprinse din scrierile lui Jane Austen, fara dramele amoroase de rigoare, toamna-iarna 2015-2016 se dezvaluie intr-o maniera complexa, dictata de data aceasta nu de tendintele manifeste, ci de starea de spirit ce pluteste in aerul proaspat si revigorant. Nu intamplator, piesele noii colectii Stefanel toamna-iarna 2015-2016 contureaza un consistent volum de stil ce indeamna la reflectie, la analiza si mai cu seama la introspectie.

AdinaNecula2

Asemenea anumitor femei care nu par a avea nevoie de vreun efort pentru a-si exprima stilul, estetica de sezon abordata de Stefanel emana din plin naturalete si firesc. Nu este vorba despre un minimalism fortat sau despre decizia situarii intr-o zona sigura, adapostita de riscuri, ci mai degraba despre o subliniere a elementelor ce alcatuiesc identitatea brandului: calitatea ireprosabila a tesaturilor, grija detaliului corelata cu aspectul practic si functional, supletea si confortul textilelor.

Adina Necula Imaginarul cultural a asociat in repetate randuri anumite portrete urbane cu stiluri de viata mai mult sau mai putin ancorate in realitate. In mod paradoxal, ceea ce credeam pana nu demult ca reprezinta o identitate, se dovedeste a nu fi sezonul acesta decat o iluzie. Diferentele transpar in cel mai evident mod cu putinta, atunci cand din ecuatie sunt eliminate artificiile si cand moda decide sa revina la o forma mult mai umanizata, palpabila si accesibila. Iar in toamna aceasta cea mai mare provocare o reprezinta reinvatarea abc-ului feminitatii si intruchiparea propriului ideal.

Nicicand conversatiile din dressing nu au fost mai pline de insemnatate si mai sarmante, iar garderoba nu ne-a servit mai multe lectii despre eleganta, rafinament si buna conduita. Revizuirea garderobei de toamna nu se traduce atat prin adaugiri, cat mai cu seama prin rafinare si ordine. Cu alte cuvinte, eliminarea pieselor vestimentare lipsite de suflu, pentru care nu mai exista nici macar un dram de dezirabilitate si care cu greu reusesc sa isi mai indeplineasca rolul functional, cu unele menite sa puna bazele unei garderobe coerente, complete si cel putin la fel de fascinante ca femeia care o detine. In esenta, despre asta este vorba intr-un sezon in care hainele si accesoriile nu mai urmeaza un trend cu termen de expirare la inceputul primaverii urmatoare, ci isi urmeaza prin excelenta purtatoarele, adaptandu-se mediilor, contextelor, dorintelor si aspiratiilor cotidiene.

AdinaNecula3

Odata cu dezvaluirea colectiei toamna-iarna 2015-2016, Stefanel lanseaza tuturor femeilor invitatia intr-o calatorie cu iz terapeutic, deopotriva tactila si senzoriala: tricotajele sunt transpuse in multiple versiuni autumnale, de la cele foarte fine, aproape imperceptible, pana la piesele structurate si pline, toate cu un tuseu aparte, ce poate fi perceput doar in momentul interactiunii si probei in fata oglinzii.

Materialele traditionale ce denota confort, lejeritate si libertate de miscare, se alatura celor pretioase, cu o tinuta ferma insa defel rigida: rochii de zi maxi din mohair sau lana fina completate de cardigane lungi coordonate cromatic (o reactualizare a twin-set-urilor), pulovere lejere din lana impletita cu motive in relief, jachete si pantaloni din jerse in nuante neutre pentru zilele aglomerate in care o pereche de ghete joase se dovedesc o alegere mai inteleapta decat clasicii stiletto, bluze versatile ce pot fi purtate gratie asocierii de texturi atat cu o fusta plisata eleganta cat si cu o pereche de jeansi cu talie inalta si iz retro, rochii de cocktail cu structura jacquard ce invita la servirea unui ceai in cesti de portelan intr-o gradina ascunsa si deux-pieces-uri presarate cu paiete discrete, menite sa se constituie investii inteligente pe termen lung (purtate impreuna alcatuiesc o tinuta de seara foarte actuala, iar separat au menirea de a revitaliza look-ul cotidian, conferindu-i un aer sofisticat).

FotografulTAU-1184

Silueta feminina de toamna este relaxata, nu cauta sa se evidentieze cu orice pret si nu se sfieste sa adopte elemente cu tenta masculina sau countryside: de la mantouri si jachete in carouri care se inchid la doua randuri de nasturi, pana la camasi cu fenta in nuanta contrast, rochii maxi din denim sau fuste si pantaloni cu talie inalta. Proportiile pieselor vestimentare si variatiunile de greutate ale tesaturilor sunt atent gandite, astfel incat look-ul final sa nu para desprins in tinuturile nordice ci sa permita un layering smart: jachetele si cardiganele cu gulere din blana nu depasesc linia taliei, iar cele din lana cu fir lung sunt prezentate in varianta scurta cu maneci trei-sferturi, ideala pentru tranzitia de la o toamna tarzie la o iarna aspra.

Stefanel mizeaza pe o cromatica grafica si neutra, cu foarte multe nuante de brun (de la beige pana la caramel sau ciocolatiu inchis), gri si antracit, punctate de oranj stins, caramiziu, verde pin/lime, burgund, albastru deschis sau bleumarin. Un melanj cuceritor si reconfortant care pe de o parte starneste dorinta reconectarii cu natura si a explorarii spatiului urban urmand trasee mai putin cunoscute, iar pe de alta parte atesta ca prea multa rutina dauneaza grav imaginii de sine.

FotografulTAU-1197

Credite shooting:
Fotograf: FotografulTAU.ro
Hairstyle & haircolor: Cristian Scutaru – Art Director & Owner .1 Concept
Tinuta: top si pantaloni cu paiete Stefanel, pantofi stiletto presaj auriu CONDUR by alexandru

Descopera mai multe piese din colectia Stefanel toamna-iarna 2015-2016 accesand galeria foto:

Eleganta clasica si straluciri discrete in noul capitol fashion Stefanel toamna-iarna 2015-2016

MOOGU participa la International Jewellery London 2015

Eleganta clasica si straluciri discrete in noul capitol fashion Stefanel toamna-iarna 2015-2016

Radiografia Galei UAD 2015 in paginile revistei Cosmopolitan (september issue)

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!