Amprente stilistice surprinse in noile modele de ochelari de soare: selectia OPTIblu pentru vara 2015

Discreti si cu un aer distins asemenea unei femei care isi imbratiseaza cu gratie varsta, seducatori si misteriosi precum o lady care nu concepe luarea micului dejun sau servirea ceaiului de dupa-amiaza in lipsa capricioasei persane de culoarea smoalei, suficient de dramatici pentru a rescrie scenariul unei intalniri cu final neasteptat si capabili sa vorbeasca ore in sir despre pasiuni ascunse…dincolo de lentile. Noile modele de ochelari de soare pentru vara 2015 ce alcatuiesc selectia OPTIblu nu accelereaza doar bataile inimii, starnind cu prisosinta dorinta de shopping, ci iti ofera prilejul de a te transforma in fiecare zi intr-un personaj de cinema “urban” efervescent si captivant. Si mai cu seama recognoscibil!

Dincolo de functionalitatea evidenta, ochelarii de soare si-au arogat de cateva decenii roluri distincte in garderobele femeilor de pretutindeni, subliniindu-le stilul si conturandu-le personalitatea. Purtati cu un costum impecabil la primele ore ale diminetii in drum spre birou, adapostiti sub borurile largi si usor valurite ale unei palarii de soare incadrate perfect in peisajul rivierei franceze sau insotiti de o jacheta din piele cambrata si o pereche de pantofi stiletto teribil de amenintatori, ochelarii de soare pot transforma in doar cateva minute un look cotidian banal, intr-o declaratie de stil sau de intentie.

Vrei sa joci rolul unei femme fatale desprinsa din perioada de aur a Hollywood-ului si sa adopti atitudinea Barbarei Stanwyck din Double Indemnity sau a lui Lizabeth Scott din Dead Reckoning? Un weekend dedicat vizionarii peliculelor legendare pentru care merita sa iti lasi smartphone-ul descarcat si sa anulezi sindrofiile cu amicii, iti va reaminti de cateva principii de seductie esentiale si de fascinatia actului de a descoperi si de a te lasa descoperita. In aceasta ecuatie ochelarii de soare pot functiona ca pretext, alibi sau arma fatala. Sau poate iti este dor de o atitudine aparent obosita (nu plictisita) care ascunde in spatele unor ochelari negri o forta teribila. Gandeste-te cum ar decurge o intalnire intre Bette Davis si o sustinatoare infocata a feminismului – probabil ca ar detrona orice boxoffice si mai mult decat atat, ti-ar intari credinta ca o femeie trebuie sa stie sa ia intotdeauna ce ii apartine.

Revenind la scenariile actuale “high-definition” in care fiecare detaliu este surprins cu o acuratete uimitoare, imagineaza-ti ca ori de cate ori alegi sa porti o anumita pereche de ochelari de soare, cel putin o persoana iti spioneaza involuntar garderoba si patrunde in spatiul tau intim. Ochelarii de soare sunt primele accesorii remarcate intr-o tinuta si ofera partenerului de discutie, inca din primele secunde, acele informatii care nu se regasesc inscrise pe cartea de vizita: statutul si contul din banca – ochelarii realizati in editii (ultra)limitate a caror valoare depaseste venitul mediu pe un an al unui salariat, atentia la detalii si latura artistica – ochelarii de soare decorati cu elemente stilizate vegetale, filigrane sau forme care trimit cu gandul la eleganta baroca, fidelitatea pentru un anumit brand si cultul pentru calitate – ochelarii de soare iconici ce fac parte din colectiile permanente ale marcilor de lux, orientarea inspre aspectele practice sau doza de vanitate – ochelarii de soare cu forma clasica, neutri si versatili vs varful de gama al ultimei colectii prezentate pe catwalk, gradul de conformism sau acea relaxare cuceritoare care sugereaza o gandire deschisa – ochelarii de soare cu lentile intens colorate, rame realizate din materiale inedite (lemn, plexiglas etc) sau vopsite in culori metalice sau in degradeuri fine.

Alcatuirea unei colectii de ochelari de soare nu se justifica exclusiv prin prisma tendintelor manifestate pe podiumurile de moda (in ultimii ani modelele ochelarilor de soare au punctat directiile stilistice sezoniere si s-au inscris pe listele de itemuri cult, asemenea pantofilor si gentilor “must-have”), cat si prin investitia inteligenta in imagine: constituie cea mai simpla modalitate de modificare a unui look si cea mai accesibila in termeni de cost-per-wear (o pereche de ochelari de soare de calitate, intretinuti corect si cu grija pot ramane chiar si mostenire peste ani). Mai mult decat atat, lipsa de inspiratie vestimentara dintr-o dimineata obisnuita, poate fi eliminata pornind in alcatuirea tinutei de la ceea ce inspira modelul ochelarilor de soare. Iar daca nu te-ai gandit pana acum la acest aspect si nu ai facut legatura, iata cateva sugestii de stil menite sa te ajute sa iti pui la punct propriul algoritm (nu uita ca o colectie de ochelari de soare trebuie gandita urmand aceleasi principii ca in cazul garderobei – de la piesele clasice, de baza, pana la variatiuni permisive si la final cateva piese de rezistenta, erezii de moment sau placeri nevinovate):

Aviator style

Ochelarii de soare aviator reprezinta o emblema a stilului ce depaseste orice bariera geografica si nu cred sa existe persoana care sa nu fi cochetat cel putin o data cu modelul iconic purtat in egala masura de starurile showbiz-ului international si de trend-setterii decadelor. Conceputi la inceputul anilor ’30 cu un scop pur functional, acela de a proteja vederea pilotilor americani, ochelarii aviator au fost intampinati cu bratele deschise in garderobele feminine si masculine odata cu popularizarea stilului de celebritati precum Tom McCartney, Bradley Cooper, Tom Cruise (imposibil sa nu va amintiti de Top Gun), Daniel Craig, Brad Pitt, Johnny Depp, Angelina Jolie sau Sarah Jessica Parker. Mai mult decat atat, ochelarii de soare aviator, atat in varianta clasica cu rame metalice, cat si in cea cu rame din platic colorat, reprezinta o certitudine stilistica: nu ai cum sa gresesti adoptandu-i si nu risti sa se demodeze peste 2 sezoane. Nu intamplator, ochelarii de soare aviator sunt bestseller-uri la nivel mondial.

  • Style note: modelele de ochelari de soare aviator se potrivesc majoritatii fizionomiilor, insa mare atentie la alegerea formei lentilelor – fata ovala este avantajata de orice tip de ochelari aviator, insa in cazul fetei rotunde sunt indicate lentilele usor mai rotunjite pentru a echilibra proportiile.

Cateye

Felina languroasa sau pradatoare de profesie? Ochelarii de soare cateye, cu rame ce retraseaza conturul ochilor de pisica au devenit populari in anii ’50 (ganditi-va la look-urile adoptate de Marilyn Monroe, Ginger Rogers, Grace Kelly, Catherine Deneuve, Sophia Loren si chiar de Printesa Margaret), fiind readusi de cateva sezoane incoace in prima linie a tendintelor prin prisma aerului retro adoptat atat in vestimentatie cat si in arealul home&deco. Deveniti o emblema a stilului pentru Dita Von Teese sau Katy Perry, ochelarii de soare cateye emana o fascinatie aparte pentru orice femeie: au un aer rafinat, clasic dar cu acel twist necesar iesirii din tiparele obisnuite, jucaus si in acelasi timp insinuant. Altfel spus, iti permit sa “flirtezi” putin cu monotonia cotidiana si cu regulile.

  • Style note: ochelarii de soare cateye sunt o optiune excelenta pentru formele de fata diamant sau patrate, varietatea de modele permitand integrarea in orice garderoba – de la clasicii cateye cu rame negre, pana la cei cu elemente sculpturale, aplicatii de cristale sau efecte ornamentale speciale.

Clubmaster

Ochelarii de soare clubmaster au devenit populari in anii ’50-’60, elementul diferentiator constand in partea de sus a ramei care se pliaza liniei sprancenelor (nu intamplator sunt denumiti si “browline sunglasses”). Alaturi de modelul aviator, ochelarii de soare clubmaster intregesc colectia “clasicilor” care nu isi vor pierde vreodata din actualitate sau din relevanta. Cu atat mai mult cu cat noile variante propuse de brandurile internationale raspund tuturor stilurilor, de la cel cu influente retro, pana la cel clasic sau nonconformist.

  • Style note: incearca-i neaparat daca ai o fata in forma de triunghi sau de inima. Te vei indragosti de versatilitatea lor si de permisivitatea asocierilor stilistice.

Foldable

Conceputi astfel incat sa fie ultra-compacti si sa poata fi luati pretutindeni, ochelarii de soare care se pliaza sunt extrem de practici si mai cu seama comod de purtat si de intretinut. Datorita sistemului ingenios de pliere si a mecanismului special, manevrarea devine o joaca de copii. Mai mult decat atat, unele modele sunt fabricate din titan, ceea ce ii face foarte usori, iar variantele in care sunt disponibili permit adoptarea celor mai diverse look-uri (mai ales in cazul cele din plastic colorat).

  • Style note: poarta-i cu incredere in vacante, in weekend, in plimbari prelungite prin oras si nu te teme de aerul aparent casual – chiar si brandurile de lux (ex: Dolce&Gabbana) au lansat modele foldable, cat se poate de stylish.

Glam

Expresii ale rafinamentului si ale sofisticarii, ochelarii de soare sunt transformati in adevarate bijuterii cu ajutorul aplicatiilor de cristale pe partea superioara a ramelor sau pe brate, precum si a diferitelor detalii decorative. De la modelele oversized cu rame si lentile negre, punctate de accente stralucitoare discrete, pana la cele mai opulente, ochelarii “glam” devin piesele de rezistenta ale oricarui look, mai cu seama atunci cand sunt completati de o atitudine pe masura. Oricat de extravaganti ti s-ar parea, investitia intr-o pereche clasica neagra cu un mic detaliu stralucitor pe brat, iti poate garanta o aparitie remarcabila la un cocktail party sau la o receptie.

  • Style note: daca ai fata rotunda, evita modelele care abunda in detalii decorative pe rame si orienteaza-ti atentie inspre cele cu motive stilizate pe brate.

Oversized

La inceputul anilor ’70, Jackie O fascina cu aparitiile sale extrem de elegante, completate de ochelari de soare supradimensionati cu lentile negre sau fumurii, iar la scurt timp numeroase staruri hollywoodiene au inceput sa ii adopte. Popularitatea modelului s-a datorat insa si unui factor psihologic indus: sentimentul de bunastare atunci cand sunt purtati, sporirea gradului de self-confidence si captarea (fie si imaginara) a unui dram dintr-o “la dolce vita” autentica. Ochelarii de soare oversized reprezinta o provocare in sine, iar succesul purtarii consta in primul rand in atitudinea si in aura de mister.

  • Style note: evita modelele exagerate ca dimensiuni daca ai o fata ingusta si alungita, iar daca iti doresti un aer ceva mai modern, incearca o pereche cu rame geometrice in culori intense.

Rectangulari

Un comeback major in ultimele sezoane, ochelarii rectangulari au fost perceputi inca din anii ’60 drept simboluri ale spiritului liber, ale creativitatii debordante si ale unei atitudini eminamente cool. De la Bob Dylan si pana la John Mayer, George Clooney, Meryl Streep sau Nicole Kidman, ochelarii rectangulari au cucerit rand pe rand si cu mult tact, toate vedetele showbiz-ului international. Pe de o parte confera look-ului un aer usor rebel, iar pe de alta parte imprima o doza fina de senzualitate.

  • Style note: poarta-i cu incredere daca ai fata in forma de inima si ocoleste-i daca fizionomia ta este una alungita.

Rotunzi


De fiecare data cand admir o pereche de ochelari de soare cu lentile rotunde ma gandesc la John Lennon. Sau la Johnny Depp, Elton John, Mary Kate Olsen si Carolina Herrera care ii poarta cu atat de multa atitudine, incat chiar daca stiu ca nu sunt deloc potriviti fizionomiei mele, parca tot simt imboldul de a incerca o pereche. Macar de dragul curentului steampunk superb descris intr-una dintre lucrarile lui Henry Winchester pe care am gasit-o intamplator intr-un anticariat, a laturii sale obscure, a fanteziei impinse dincolo de limite, a romanelor grafice si a deschiderii cu totul aparte inspre arta fotografica.

  • Style note: ochelarii rotunzi se potrivesc perfect fetelor rectangulare si persoanelor cu fruntea foarte lata.

Wayfarer

Daca ar fi sa ma gandesc la o pereche de ochelari de soare “universali”, care arata excelent purtati de oricine, oricand si in orice varianta, atunci cu siguranta as miza pe “wayfarer”. Inca de la mijlocul anilor ’50 de cand au fost popularizati, ochelarii de soare wayfarer nu au incetat sa fascineze, devenind un simbol al stilului atemporal si o alegere cat se poate de sigura. Indiferent daca au o alura retro, clasica sau daca trimit cu gandul la legendele rock sau la curentul pop-art, wayfarer prezinta un sarm aparte, neegalat de niciun alt stil de ochelari. Noile modele sunt concepute in asocieri cromatice vibrante de doua sau trei nuante, redau suprafete textile si imprimeuri in tendinte (denim, buline, animal print, motive florale etc) si traseaza corespondente atat cu zona sport-urbana, cat si cu cea funky-cool.

  • Style note: nu te rezuma doar la o singura pereche intr-o culoare neutra ci indrazneste marcar sezonul acesta sa porti un duo cromatic intens. Efectul “wow” este garantat si creeaza dependenta.

In reteaua OPTIblu gasiti o gama completa de ochelari de vedere, lentile de contact, ochelari de soare si accesorii. OPTIblu este unic importator a marcilor consacrate precum: Fendi, Celine, Gucci, Dior, Carrera, Pierre Cardin, OXYDO, Tommy Hilfiger, Boss Orange, Hugo Boss, Max&Co., MaxMara ,Polaroid, Hello Kitty, Titeuf, Tom Ford, Roberto Cavalli, Montblanc, Owlet, Owlet Plus, Polar, Pepe Jeans, Replay, Diesel, Click Vision, Thema, Montini, Life, Mainhattan, Iceberg, John Richmond, Moschino, Sisley, United Colours of Benetton, Missoni si Try.

Amprente stilistice surprinse in noile modele de ochelari de soare: selectia OPTIblu pentru vara 2015

OxyGeneo Technology: exfoliere, oxigenare si rejuvenare faciala intr-o terapie revolutionara

Amprente stilistice surprinse in noile modele de ochelari de soare: selectia OPTIblu pentru vara 2015

Jelly Mask (Sephora): cocktail-ul revitalizant de vitamine pentru un ten radios

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!